fbpx
spot_img

Lider u domenu rešenja za izdržljivost podataka

Kompanija Forrester imenovala je Veritas Technologies liderom u istraživanju objavljenom septembra ove godine pod imenom „The Forrester Wave: Data Resiliency Solutions, Q3 2017“. U izveštaju je analizirano više rešenja za izdržljivost podataka koji „sežu dalje od zaštite podataka i oporavka”. Izveštaj je ocenjivao sedam dobavljača rešenja na osnovu 39 kriterijuma, uključujući strategiju, tržišno prisustvo i trenutnu ponudu.

Veritas je dobio najviše ocene u odnosu na bilo koju drugu kompaniju u kategoriji „Strategija“ i po kriterijumu skalabilnosti. Dodatno, Veritas je dobio najviše moguće ocene po kriterijumima „Tehnološki partneri“ i „Riseleri“. Veritas je takođe bio među najbolje ocenjenim dobavljačima po kriterijumu „Mogućnost upravljanja“, kao i po kriterijumima „Podešavanje“ i „Implementacija“.

– Kada je reč o upravljanju podacima, bekapovanje i povraćaj podataka su samo početak. Organizacijama je neophodna vidljivost podataka u složenim multi-cloud okruženjima, zaštita od katastrofičnih isključenja ili napada ucenjivačkog malvera i mogućnost da ispoštuju striktne regulatorne zahteve. Danas, klijenti rešavaju ove izazove preko naše 360 platforme za upravljanje podacima. Oduševljeni smo time što smo proglašeni liderom u ovom izveštaju – rekao je Majk Palmer, izvršni potpredsednik i direktor za proizvode u kompaniji Veritas.

Prema izveštaju, Veritas „poseduje dobro zaokruženu strategiju za 360 platformu za upravljanje podacima da zadovolji zahteve preduzeća za žilavost sistema podataka“. Izveštaj takođe navodi da „Veritas Information Map pomaže firmama da stvore jedinstven globalni uvid u važnu metriku kao što su lokacija data centara, kapacitet skladištenja, zaštićene tipove podataka, postojeći kapacitet, nivo zauzeća, vlasništvo nad podacima, starost podataka, i cena koja će pomoći onima koji žele da optimizuju svoja tehnološka ulaganja.“

Da biste preuzeli kompletan Forrester Wave: Data Resiliency Solutions, Q3 2017 izveštaj, kliknite ovde.

Konkretna unapređenja koja su obelodanjena na konferenciji Veritas Vision obuhvataju:

 • Zaštitu novih radnih opterećenja pomoću ultra brzog i efikasnog skladištenja u lokalu i u oblaku pomoću Veritas NetBackup 8.1 rešenja
  • Uz pomoć Veritas NetBackup CloudCatalyst softvera može da se izvrši deduplikacija podataka u oblak i konsoliduje u rezervnu kopiju i kompresuje, a sve to i do tri puta brže od drugih rešenja. Kad se duplirane kopije uklone, klijenti mogu da skladište u oblaku po dosta nižoj ceni skladištenja, a da pri tom ne moraju da vrše nikakve fizičke promene u svojoj mreži.
  • Uz alat NetBackup Parallel Streaming brzo mogu da se zaštite određeni tipovi NoSQL radnih zadataka na oblaku, kao i aplikacije kao što su Hadoop i Cassandra, što kod drugih dobavljača predstavlja dugotrajan postupak.
 • Uvođenje vidljivosti podataka u organizaciju pomoću Veritas Information Map rešenja
  • Information Map u realnom vremenu omogućava uvid u podatke i interaktivni prikaz sredstava u obliku podataka. Veritas je proširio mogućnost vidljivosti podataka uvodeći konektore za 23 dodatna izvora podataka, kako lokalnih, tako i onih zasnovanih na oblaku. Ova široka vidljivost pospešuje usaglašenošt kompanija sa striktnim regulatornim zahtevima širom sveta, uključujući GDPR (General Data Protection Regulation).
 • Omogućavanje softverski definisanom skladištu podataka da bude „pametno“ uz pomoć Veritas Cloud Storage rešenja
  • Ovo rešenje za skladištenje omogućava da se nad podacima sprovode analitičke operacije, vrši mašinsko učenje i klasifikacija, što može pomoći da se izvuče mnogo veća vrednost iz podataka, što daje bolje poslovne ishode.
 • Omogućavanje boljeg izbora, integrisane zaštite podataka i optimizovanog skladištenja pomoću novih uređaja
  • Pomoću Veritas Access Appliance programa, kompanije mogu lako da zamene zastarele ili neadekvatne skladišne uređaje, uključujući i jedinice trake, jednim jednostavnim, dugoročnim, isplativim integrisanim rešenjem koje kombinuje Veritas Access softver sa prethodno testiranim i podešenim hardverom u obliku koji je lak za primenu i kompaktan. Uređaji tako mogu da se koriste kao interni oblak za čuvanje drugih nestrukturiranih podataka po niskim cenama.
  • Uz pomoć Veritas NetBackup 5340 uređaja dostupne su sve prednosti NetBackup 8.1 rešenja u pouzdanom, integrisanom uređaju visokih performansi, kao mogućnost da se lako povećaju obim i performans i time lako štiti na desetine ili stotine petabajta podataka. Dodatno, dramatično može da se smanji planirano i neplanirano isključenje servisa pomoću konfiguracija visoke dostupnosti koje pomažu da se osigura dostupnost sistema i postigne redundantnost, kako bi se ispunili najzahtevniji SLA ugovori u data centrima.

1 Izvor: Veritasovo interno testiranje u 2017. koje je uporedilo NetBackup CloudCatalyst sa konkurentskim softverom za bekapovanje.

Julijana Vincan
Julijana Vincan
Banaćanka, tako reći, ima tri zanimanja - novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Svakim svojim postupkom gleda da promoviše lepe, inspirišuće priče i stvari. Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.