fbpx

Likovna radionica u Američkom kutku u Kragujevcu

Likovna radionica “Upotreba slike”

Nastavnik likovne kulture Zoran Ignjatović vodio je 21. XI 2014. učenike petog razreda( 5-4) Osnovne škole “Radoje Domanović” iz Kragujevca na likovnu radionicu u SKC-u.

Autor radionice je Žolt Kovač, akademski slikar iz Beograda. On je objašnjavao svoje radove, govorio o materijalima i načinu na koji je radio.

Deca su potom dobila zadatak da ilustruju reč koju izaberu, i na kraju su svi dečji radovi postavlljeni – uklopljeni u izložbu.

Autor je njihove radove postavio pored svojih i dobijena je nova postavka izložbe koja je tada ponovo otvorena. Učenički radovi će na izložbi ostati dok traje izložba Žolta Kovača pa pozivamo sve da je pogledaju.

Svetski dan deteta u Američkom kutku

Svetski dan deteta učenici OŠ “Radoje Domanović” iz Kragujevca su sa svojom nastavnicom engleskog jezika Natašom Štulić obeležili posetom Američkom kutku gde je prof.Emma Fick održala dečiju radionicu na kojoj su deca iskazala svoju kreativnost crtanjem i predstavljanjem kulturnih obeležja Srbije i SAD-a. Svi crteži su biti izloženi u Kutku do kraja novembra.

Likovna radionica u Američkom kutku

Likovna radionica

Likovna radionica

Izvor: radojedomanovickg.edu.rs

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.