fbpx
spot_img

Lorena Kujek – Vrtlog kasnovečernjih primisli

Kako pojmiti tako očitu bezizražajnost lica? 

Svojom je zaleđenošću mogla konkurirati atmosferskim padalinama, ponajviše aludirajući na razinu netopivosti svjetskih ledenjaka. Bez imalo živosti u zjenicama, pritom noseći sveobuhvatnu bojazan ponavljajućeg raspada sudbine, iskristalizirala je vlastitu propast. Baš kao što nenadmašan pijun na daskama talentiranosti izvodi možda unaprijed odigranu, ali uvelike predodređenu ulogu koja će ga vinuti među ostale jedinke nekonformizma, bacala je stare poklone u plamen sagorijevanja. Naravno, samo misaonim procesima, jer za stvarno ostvarenje nije smogla hrabrosti. I često se priupita… Pomisli li ikada na vrijeme koje ne može vratiti, onu preslatku kavu u kazališnom bifeu prije sasvim uobičajene probe, još jedne u nizu brončanih uspomena koje nemilosrdno oksidiraju uslijed snažne i nezaustavljive korozije prošlosti? 

Mučne su posjete obilnih kiša koje tlo naprosto ne može upiti, a prsten što osamljeno boravi u kutiji zadnjeg susreta, krije otužnu sagu o identičnosti duša, obilježenoj nemogućnosti realizacije, preduhitrenim priznanjima privrženosti, ali nadasve razorenom iluzijom ljubavi koja nije mogla zaživjeti…

 

Lorena Vojtić
Lorena Vojtić
Lorena Vojtić (r. Kujek), rođena 31. 5. 1996. u Osijeku. Odrasla u Valpovačkoj Satnici, a trenutno živi s kćeri i suprugom u Osijeku. U djetinjstvu se bavila glumom, pjevanjem i crkvenim aktivnostima. Završila opću gimnaziju u Valpovu, i pohađala Pravni fakultet u Osijeku, smjer upravno pravo. Već dugi niz godina surađuje s brojnim portalima i književnim stranicama- na kojima redovno objavljuje svoje radove. Postigla je uspjeh i na Europskom festivalu poezije. Ozbiljnije piše od trećeg razreda srednje škole. Tematike koje dominiraju mojim stvaralaštvom su: život, ljubav, smrt, smisao postojanja i vjera, a sve je protkano nijansama gotike. Uglavnom pisala poeziju u prozi i misaone tekstove, a nije joj strana ni kratka priča. Osvojila je prvo mjesto u poeziji 2018., po izboru stranice Pisci i Književnost i bila među 5 najčitanijih autorica iste te godine. Na svojoj Facebook stranici NA KRILIMA SNOVA broji 20 000 čitatelja. Članica Hrvatskog književnog društva, Kulture snova i Antuna Ivanošića.