23. Januara 2020. | 08:30
Početna / Mesečina / Lorena Kujek – Vrtlog kasnovečernjih primisli

Lorena Kujek – Vrtlog kasnovečernjih primisli

Kako pojmiti tako očitu bezizražajnost lica? 

Svojom je zaleđenošću mogla konkurirati atmosferskim padalinama, ponajviše aludirajući na razinu netopivosti svjetskih ledenjaka. Bez imalo živosti u zjenicama, pritom noseći sveobuhvatnu bojazan ponavljajućeg raspada sudbine, iskristalizirala je vlastitu propast. Baš kao što nenadmašan pijun na daskama talentiranosti izvodi možda unaprijed odigranu, ali uvelike predodređenu ulogu koja će ga vinuti među ostale jedinke nekonformizma, bacala je stare poklone u plamen sagorijevanja. Naravno, samo misaonim procesima, jer za stvarno ostvarenje nije smogla hrabrosti. I često se priupita… Pomisli li ikada na vrijeme koje ne može vratiti, onu preslatku kavu u kazališnom bifeu prije sasvim uobičajene probe, još jedne u nizu brončanih uspomena koje nemilosrdno oksidiraju uslijed snažne i nezaustavljive korozije prošlosti? 

Mučne su posjete obilnih kiša koje tlo naprosto ne može upiti, a prsten što osamljeno boravi u kutiji zadnjeg susreta, krije otužnu sagu o identičnosti duša, obilježenoj nemogućnosti realizacije, preduhitrenim priznanjima privrženosti, ali nadasve razorenom iluzijom ljubavi koja nije mogla zaživjeti…

 

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Lorena Kujek

Lorena Kujek
Rođena je 31. 05. 1996., u Osijeku. Bavila se amaterskom glumom i pjevanjem. Završila je opću gimnaziju u Valpovu i pohađala je Pravni fakultet. Odnedavno živi i djeluje u Zagrebu. Postigla je nekoliko uspjeha na pjesničkim natječajima. Pjesme su joj uvrštene u par hrvatskih i međunarodnih zbirki. Ozbiljnim se pisanjem bavi od sedamnaeste godine, kada je započela s proznim tekstovima. Nakon toga se usmjerava na: poeziju, kratke priče, eseje i kritike. Do sada je objavila tri samostalne stihozbirke; naziva- Na krilima snova, Regeneracija neslomljive i Ispod ledene epiderme. U pripremi je i četvrta knjiga- Sunovraćenje. Bila je članica Društva pjesnika Antun Ivanošić- od 2015. do 2018. godine. Primljena je u Hrvatsko književno društvo i Kulturu snova. Osnivačica je Facebook stranice: NA KRILIMA SNOVA, na kojoj ima preko 20 000 čitatelja. Njeni su radovi prožeti mračnom atmosferom, tako da ona promiče gotički stil u stvaralaštvu. Iako poprilično mračna, morbidna i intenzivna; progovara o ljubavi, životu i smrti, na samo sebi svojstven način. Trenutno ju objavljuje osam portala i dvije stranice književnosti. Bazira se na psihološku i socijalnu tematiku.