fbpx

Ma, evo opet mačaka…

 

Foto: bromosworld.blogspot.rs/

Foto: letsticenglish.wikispaces.com

Foto: en.wikipedia.org/wiki/
Korky_the_Cat

Nastavljamo sa revijom mačjih likova! Tu je i jedna od nekad omiljenih divljih mačaka, Pink Panter (Ih… kako njega uošte da doživimo kao “divljeg”! ) Njega i još neke smo viđali malo više u crtaćima nego u stripovima, kao što je npr. i Silvester. U prvom kaišu je glavni junak onlajn stripčića Bromov svet, Vlada Janevskog (rame uz rame sa mačkom, bitan junak je i jedan medonja.

U drugom bloku sličica je junak argentinskog stripa Gaturro, a otresita heroina sa ogrtačem je instruktorka borbenih veština u Mew Orleansu (strip New Teen Titans), a Atom Cat je plod mašte izvesnog Al Fago-a, za Charleton Comics… Pa opet malo Feliks, a lik sa naslovne slike i levo uz ovaj tekst je Korky, iz britanskog strip albuma Dandy – crtan je počev od 1937.

Inače, u krqćoj formi može da uskoči po potrebi čak i čuvena Hello Kitty, a kad smo kod već kod mačaka u medijima, setimo se i koliko u Fejsbukovim stikerima figurira Pušin! (Pusheen)

Ako želite da pogledate u oči još nekim mačjim stvorovima iz stripova i crtanih filmova, evo, na primer ovom putanjom:

http://www.felinest.com/famous-cartoon-cats/

Foto: comixology.com

 

 

 

Prethodni tekstVic dana: K’o ikona
Sledeći tekstDnevna doza aforizma
Mišo Koprivica
Mišo Koprivica
Mišo Koprivica je od svog ranog opismenjavanja veliki ljubitelj stripova, a tu sklonost nije zasenio ni razvoj interesovanja prema lepoj književnosti, raznolikoj stručnoj literaturi, prema raznim (sup)kulturnim sadržajima uopšte. Svoje malo bekstvo i nadgradnju nad zamućenom kolotečinom nalazi i u pisanju i konzumiranju poezije, uživanje u slušanju muzike i skromnim porodičnim kretanjima. Oženjen je i otac dvoje dece.