fbpx
spot_img

Marko Spirić: Bila je proglašavana za najbolju glumicu u Jugoslaviji, a danas slavi 50 godina karijere!

Prvakinja beogradske drame i jugoslovenska televizijska glumica, dobitnica značajnih nagrada i priznanja u kategorijama ,,Najbolji glumac Jugoslavije“ , u četvrtak 15. novembra održaće promociju svoje zbirke pesama ,,Oblaci u samoći plaču“ , povodom obeležavanja 50 godina rada i bogatog stvaralaštva na pozorišnoj i televizijskoj sceni!
Ova promocija za koju Nađa Rodić kaže ,, Mala, ali punim srcem organizovana“ biće održana u Udruženju književnika Srbije sa početkom u 18 časova. U okviru kulturnog programa promocije poezije, o glumici, njenom radu, jubileju i autorskom književnom delu, govoriće: Miljurko Vukadinović urednik Udruženja književnika Srbije, Vanja Bulić književnik, Nenad Milenković direktor festivala domaćih igranih serija ,, Fedis “, Jovana Joka Petronijević glumica i voditeljka emisije ,, Kuća od srca“, Katarina Dimitrijević glumica Malog pozorišta ,, Duško Radović“ u Beogradu. Kako bi sve bilo prijemčivo promociji i jubilarnom radu naše glumice, u muzičkom delu programa nastupiće renomirani izvođači Radio Televizije Srbije, Jasna Đokić i Aleksa Nedeljković, čuvar srpske tradicionalne muzike Kosova i Metohije. Oboje su pripremili žanrovski različite numere, dok će vokalnu solistkinju Jasnu Đokić pratiti na klaviru istaknuti pianista i muzičar Radio Televizije Srbije Dušan Radoičić. 
,, U meni su pomešana osećanja. Iako proteklo vreme predstavlja period od pet decenija, ja se sećam kao juče mojih prvih koraka, prvih nagrada, prve značajne uloge u predstavi ,,Zona Zamfirova“ zbog koje sam bila nagrađena za najbolju ulogu odlukom Udruženja dramskih umetnika tadašnje Republike Bosne i Hercegovine. U mom srcu su smeštene sve te uloge i žive u meni. Setna, ali srećna jer sam zabavljala sve narode Jugoslavije. Bili su to dani ljubavi, poštovanja, tolerancije. Danas shvatam da sam bila glumica u zlatnom dobu pozorišta i televizije naše zemlje. Nije bilo lako opstati, ali kvalitetima, talentom, upornim trudom i radom, podrškom publike i njihovim aplauzima ja i danas stvaram i trajem. Ova zbirka pesama je zapravo povod da obeležim ovaj značajan jubilej sa poštovaocima moje ličnosti, predstavnicima medija, kolegama i prijateljima. Radujem se druženju i pozivam sve ljude dobre volje da dođu na druženje sa mnom. Knjige ću poklanjati, a organizatori moje promocije pripremili su mnoga iznenađenja. “ izjavila je Nađa Rodić, glumica koja je ove godine nagrađena ,, Zlatnom značkom“ za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti, nesebičan, predan, dugotrajan rad i stvaralački doprinos srpskom glumištu i širenju kulture, odlukom Kulturno – prosvetne zajednice Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju i Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.  
Iz recenzije Miljurka Vukadinovića
Pesnikinja uspeva da ide u korak sa svojom emotivnošću i ljubavnim zanosom. Breg sećanja je krenuo i njegova putanja sija i bez objašnjenja. Smenjuju se strasni ljubavni sastanci sa bolom zbog razdvojenosti gde autorka počesto neulepšano svedoči o delikatnosti ljubavne veze, a sve u ime nezaborava i u ime istine.
FOTO: G. ZLATKOVIČ I PRIVATNA ARHIVA
Marko Spirić

PRIJATELJI PORTALA POKAZIVAČ

Budite uvek zadovoljni Vašim izgledom uz najprijatniju uslugu podmlađivanja i regeneracije kože i tela koja Vas očekuje u salonu “SILUETTE

Kozmetički salon
“SILUETTE”, ul. Lenjinova 19. – Vranje
telefon 069/12-47-958

Vaš partner na putu do lepote! SALON SILUETTE

KIROPRATKIČAR IVICA CVETKOVIĆ
ulica Čestelinska broj 22, Vranje 17501 (kod gradskog parka)
Zakazivanje na broj: 060/74-13-699

 

Jedan od najmodernijih salona u Vranju, opremljen za sve vrste frizerskih usluga. Našim cenjenjim mušterijama smo na usluzi za pravljenje najmodernijih frizura, šišanje, farbanje i sve ostalo što poželite sa Vašom kosom.

Frizerski salon NIDŽA M – ulica Vlasinska broj 2 – Vranje 

064/264-9-602

Prethodni tekstDnevna doza aforizma
Sledeći tekstUSPAVANKA
Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.