fbpx
spot_img

Izložba “Biti glumac” prateći program Leskovačkog filmskog festivala

 

Mija Aleksic, foto - Ivan Putnik
Mija Aleksic, foto – Ivan Putnik

     Dokumentarna Izložba “Mija Aleksić – biti glumac”, autora Bobana Stefanovića, (produkcija: Kulturni centar Gornji Milanovac), nedavno predstavljena u Puli (Hrvatska) na 62. filmskom festivalu od srede, 9. septembra moći će da je pogledaju i građani Leskovca, kao prateći program 8. leskovačkog intenacionalnog festivala filmske režije (LIFFE).
Pored bogatog izbora fotografija i dokumenata, leskovačka publika imće priliku da vidi i javnosti nepoznate slike koje je naslikao Mija Aleksić i kasnije ih poklonio likovnoj koloniji „Mina Vukomanović Karadžić” u Gornjem Milanovcu.
Postavku je realizuje Kulturni centar Gornjeg Milanovca u saradnji sa porodicom Mije Aleksića, Radio televizijom Srbije, Jugoslovenskom kinotekom, Narodnim muzejom Kragujevca i Muzejom pozorišne umetnosti Srbije.
Izložba je tematski postavljena povodom devedesetogodišnjice rođenja glumca Milosava Mije Aleksića i premijerno je predstavljena javnosti septembra 2013. godine u Gornjem Milanovcu. Izložba je realizovana u saradnji sa porodicom Mije Aleksića, Narodnim pozorištem u Beogradu, Radio-televizijom Srbije, Jugoslovenskom kinotekom, Narodnim muzejom Kragujevac i Muzejom pozorišne umetnosti Srbije.

KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
Ustanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje