20. Januara 2020. | 14:07
Početna / Drugo / Marko Spirić: O novoj knjizi “Zovi me hrabra” autorke Ankice Utornik Orčić

Marko Spirić: O novoj knjizi “Zovi me hrabra” autorke Ankice Utornik Orčić

ZOVI ME HRABRA Naslov buduće autobiografske knjige žene koja za sebe kaže 5 u 1.

Majka, baka, prabaka, pomajka, Dama Regiona 2018, Najelegantnija humanitarka Vojvodine, najpoznatija žena svog mesta i okolnih mesta Subotice i Vojvodine, žena velikog srca, još većeg osmeha.

Mogli mnogo toga još reći za nju. Ali ćemo sačekati ipak knjigu gde nam ona opisuje istinito, opširno, svoj život, prepun uspona i padova. Žena koja nikada mažena životom sa osmehom na licu kaže: “Više volim ja život nego on mene, zato ga živim. Sve ostalo je sastavni deo života.”

Marko Spirić: Kako ste uspeli da izađete iz tog “pakla”, koje je svojevremeno u članku Subotički novina naveo i opisao Vaš život, novinar Ivan Bratić?

“Lako vrlo lako – sa osmehom kaze Ankica. “Život teče kao reka ili plivaš ili te odnese bujica. Imala sam sreću i Božji blagoslov da naučim plivati u bujici i plesati na kiši”.

Marko Spirić: Koliko Vam znače ova priznanja?

Mnogo, jako mnogo, jer biti human i davati i slušati nečije probleme (kao da svojih nisam imala), je vrlina retkih ljudi. Doneti psa ili mačku kući ljudi ne žele, jer treba brinuti o njima. Ja sam donela iz bolnice malog čoveka, koja danas upisala fakultet, i da to neko pozdravi, je za mene velika stvar. Zahvalna sam na tome. Moja priznanja pristižu ne u vreme kad sam bila uspešna privatnica, član privredne komore Vojvodine i predsednica skupštine Novi Kneževac i to dva mandata, več kada sam obrisala nečiju suzu, nasmejala neko dete, ili pomogla nekome da pronađe svoj put”.

Mogli smo mnogo razgovarati sa našom damom, jer to ime joj i pristaje. Ali smo ostavili da nešto i pročitamo. Bice vrlo uzbudljiva knjiga.
Ostavili smo je nasmejan, ponosnu na svoju decu unuke i najviše praunuke Teu i Ogisu, kako ih iz miloste zove.

Dama koja oduševljava vanvremenskim stilom i elegancijom. 

Svi znamo šta znači kada neko ne poseduje unutrašnju lepotu. S druge strane, postoje osobe koje jednostavno sijaju i u čijoj blizini bismo uvek želeli da se nalazimo.

Ankica Utornik Orčić, ima “ono nešto”, osobinu koja se ne može izraziti rečima. Ona poseduje nešto, ali ne možete to da definišete. Ona ima taj specijalni kvalitet i ne možete da je objasnite zbog toga što to nikada u životu niste doživeli.

Marko Spirić  (Novinar i organizator estradnih dešavanja) 

Kontakt: 063/188-5-998

e-mail: spiric017@hotmail.com 

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Marko Spirić

Marko Spirić
Rođen 1986. godine. Živi i radi u Vranju. Radijski voditelj, novinar i estradni menadžer. Saradnik portala „Svet plus“ i „Pokazivač“. „Niko ne moze biti nista drugo niti moze dostici nesto drugo,ako najpre ne bude ono sto jeste...Vrlo je važno voleti druge, ali je jednako tako važno pomoći i drugima da nas vole!”