fbpx
spot_img

„Markovdanski susreti dece i pesnika“ Panonija 2016.

Literarna sekcija OŠ „Sveti Sava“ iz Bijeljine osvojila je nagradu „SUNCE U SUNCOKRETU“ 8. međunarodnog dječjeg festivala „MARKOVDANSKI SUSRETI DECE I PESNIKA“ Panonija 2016, a učenica Katarina Cacanović drugu nagradu, na literarnom konkursu „Stihovanje“.

Ovogodišnji festival održan je od 6. do 7. maja 2016. godine u selu Panonija, Bačka Topola, pod sloganom “Detinjstvo ujedinjeno u različitostna kome je učestvovalo oko 2.000 mališana iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije Hrvatske i Republike Srpske.

Minja i Kaća  diploma ms

(Minja Drakul i Katarina Cacanović)

 

OŠ "Sveti Sava" Bijeljina
OŠ "Sveti Sava" Bijeljinahttp://literarnas.wix.com/sveti-sava-bijeljina
U prelijepoj ulici skrivena krošnjama lipa, u blizini Crkve Svetog Georgija u Bijeljini, smještena je Osnovna škola „Sveti Sava“. Najstariji sačuvani dokument koji govori o školstvu u Bijeljini je pismo ministru prosvete Kneževine Srbije od 12. maja 1865. godine koje su uputili „nastojatelj crkve i škole Dimitrija Marković i učitelj škole beljinske Nikola Evtić“, ali kao godina osnivanja srpske škole spominje se 1838. godina. Gradnja školske zgrade završena je krajem avgusta 1902. godine. To je zgrada u kojoj danas nastavu pohađaju najmlađi učenici i čija obnova i dalje traje. U Srpskoj osnovnoj školi u Bijeljini, kao mlad učitelj službovao je veliki srpski pjesnik Jovan Dučić.