fbpx
spot_img

Međunarodna humanitarna ciklo misija „1003“

Kragujevčani: Miroslav Aksentijević, Dragan Veličković i Boban Jevremović, u petak, 20. juna, započinju Međunarodnu humanitarnu ciklo misiju pod nazivom „1003“! Oni će na biciklama, tokom osam dana, preći put od srca Šumadije, preko centralne i severne Srbije, potom kroz Mađarsku, Slovačku, Češku i Austriju, kako bi proneli poziv za pomoć građanima Srbije pogođenim majskim poplavama.

foto:ritamgrada.rs
foto:ritamgrada.rs

Aksentijević, Veličković i Jevremović, koji se već godinama bave rekreativnim ciklo turizom, povezujući gradove i zemlje jugoistočne i centralne Evrope, na svojim biciklističkim majicama će imati ispisan broj 1003, na koji se slanjem SMS poruke po ceni od 100 dinara daje doprinos obnovi popljavljenih područja i pomaže ugroženim građanima.

Krajnja destinacija učesnika Međunarodne humanitarne ciklo misije „1003“ je Beč, glavni grad Austrije, gde će 28. juna prisustvovati „Vidovdanskoj akademiji“ Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta Austrije“, i to na poziv ove organizacije Srba u Austriji, čiji su gosti bili i prošle godine. „Vidovdanska akademija“ će, takođe, imati humanitarni karakter – prikupljanje pomoći građanima Srbije.

Tokom osam dana, kragujevački ciklo tim preći će ukupno oko 1.200 kilometara (dnevno prosečno između 140 i 160 kilometara), a planom misije predviđene su sledeće etape:

Petak, 20. jun: Kragujevac – Aranđelovac

Subota, 21. jun: Aranđelovac – Inđija (tokom ove etape članovi tima posetiće Obrenovac, koji je najviše stradaou poplavi)

Nedelja, 22. jun: Inđija – Subotica (prolazi se kroz Staru i Novu Pazovu, Sremske Karlovce, Novi Sad)

Ponedeljak, 23. jun: Subotica – Šolt (Mađarska)

Utorak, 24. jun: Šolt – Đer (prolazi se kroz Dunaj Varoš, Budimpeštu)

Sreda, 25. jun: Đer – Bratislava (Slovačka)

Četvrtak, 26. jun: Bratislava – Brno (Češka)

Petak: 27. jun: Boravak u Brnu

Subota, 28. jun: Brno – Beč (Austrija) i učešće na „Vidovdanskoj akademiji“.

Početak Međunarodne humanitarne ciklo misije „1003“ zakazan je za petak, 20. jun, u 17h, sa Trga „kod Krsta“ u Kragujevcu. Na mestu odakle će biciklisti krenuti, Gradska organizacija Crvenog krsta Kragujevac postaviće štand na kome će svi humani ljudi moći da doniraju novac za ugrožene u poplavama.

Start i prve kilometre misije će, takođe, zabeležiti snimateljska ekipa Agencije DUO DIGITAL MEDIA Kragujevac, koja je zvanični medijski partner ovog projekta.

 

Crveni krst Kragujevac
Crveni krst Kragujevac
Crveni krst Kragujevca je humanitarna, nezavisna i dobrovoljna organizacija osnovana za teritoriju Grada Kragujevca i sastavni je deo Crvenog krsta Srbije.