fbpx
spot_img

„Meridijan“ priznao zlato Ivani, isplata dobitnih tiketa u toku!

Sinoć je završeno takmičenje u skoku u dalj za žene na 16. Svetskom prvenstvu. London je bio domaćin jednog od najčudnijih takmičenja u ovoj disciplini. Zlato je na kraju pripalo Amerikanki Ris, a nije trebalo da bude tako.

Po zvaničnim rezultatima zlato osvojila Amerikanka Britni Ris, drugoplasirana je bila Darija Klišinakoja ne može da nastupa pod zastavom Rusije a bronza je pripala takođe Amerikanki, Tijani Bartoleti. Ivana je vodila nakon druge serije skokom od 6.96, što joj je zvanično najbolji skok u toku večeri. Kod nas situacija drugačija, umesto zvaničnih 6.91 iz poslednje serije, računamo Ivanin skok bez kontakta papirnog broja i peska I kažemo da je opklada na zlatnu medalju Ivane Španović DOBITNA!

Ivana Španović je dvostruka uzastopna evropska šampionka na otvorenom i aktuelna evropska šampionka u dvorani. Takođe, Ivana je vlasnica bronzane medalje sa Olimpijskih igara i sa poslednja dva svetska prvenstva na otvorenom. Na poslednjem svetskom dvoranskom šampionatu je zauzela drugu poziciju. Sinoć je mogla da osvoji zlato.

Medalja je bila u Ivaninim rukama sve do poslednje serije. Tada je Bartoleta skočila svoj najbolji skok i stigla do treće pozicije. Ivana se pripremila, skočila i ostvarila najbolji rezultat u takmičenju! Ali, on nažalost nije priznat. Zbog broja zakačenog na poleđinu dresa, koji se otkačio tokom skoka I pipnuo pesak, Ivana je ostala bez zlatne medalje. Iako je bilo evidentno da je njen skok najbolji u Londonu te večeri.

Tu nepravdu, koja je naneta Ivani, Meridian će pokušati da ispravi. Ne možemo dodeliti zlato srpskoj atletičarki ali možemo da isplatimo SVE tikete na kojima ste se kladili da će postati svetska šampionka! Svi smo ostali zatečeni sudijskom odlukom sinoć a kompenzacija za to će biti priznavanje rezultata Ivane Španović u Meridian kladionicama!

Sve opklade da će Ivana Španović biti najbolja na Svetskom prvenstvu u Londonu su važeće! Brojni odigrani tiketa će biti isplaćeno iako IAAF I sudijska komisija nisu priznali najbolji skok.  Ivana, sada još jače, da I u budućnosti imamo razloga da isplaćujemo tikete!

Posted by: Nikola Lalović

Izvor: meridianbet.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.