fbpx
spot_img

Milion dolara za studente doktorskih studija Novosadskog univerziteta

Mekvori univerzitet u Sidneju (Macquarie University) obezbedio je pet stipendija u iznosu od 200.000 australijskih dolara za studente doktorskih studija Univerziteta u Novom Sadu.

 

Univerzitet u Novom Sadu

Foto: UNS

Kako je objavljeno sa sajtu Novosadskog univerziteta, stipendija pokriva povratnu avio kartu, školarinu u visini od 30.000 do 40.000 australijskih dolara po semestru (u zavisnosti od naučne oblasti), kao i troškove smeštaja, ishrane i zdravstvenog osiguranja, za šta će stipendistima biti isplaćen iznos od 27.000 australijskih dolara, na godišnjem nivou.

Nezavisno od toga, Mekvori univerzitet će omogućiti korisnicima stipendija da učestvuju na međunarodnim naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu, radi predstavljanja rezultata njihovog istraživačkog rada i snositi troškove kotizacije, prevoza, smeštaja i ishrane.

Korisnici stipendija će biti uključeni u napredna, interdisciplinarna istraživanja višeg nivoa (HDR-Higher Degree Research) u oblastima u kojima Mekvori univerzitet ima jednu od vodećih uloga u svetu. Od kandidata se očekuje dobro poznavanje engleskog jezika uopšte i posebno dobro poznavanje stručne terminologije.

Korisnici stipendije upisuju se na studijski program doktorskih akademskih studija oba univerziteta, jedan deo studija će realizovati na Univerzitetu u Novom Sadu, a jedan deo na Mekvori univerzitetu u Sidneju i stiču diplomu oba univerziteta.

Detaljnije informacije o Mekvori univerzitetu dostupne su www.mq.edu.au/research

Izvor: ekapija.com

Prethodni tekstNa današnji dan: 31. avgust
Sledeći tekstMisao dana
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.