fbpx
spot_img

„Moj heroj“ konkurs za volontere – TV produkcija

U toku je konkurs za volontere zainteresovane za TV produkciju emisje „Heroj“, koja će se realizovati u okviru projekta „Moj heroj.

Projekat „Moj heroj“ realizuje Udruženje Cinema City zahvaljujući podršci Omladinske prestonice Evrope 2019 (OPENS2019) sa ciljem da se stimuliše građanstvo i duh zajednice da se javnosti predstave novi uzori.

 

Konkurs za volontere zainteresovane za TV produkciju emisije „Heroj“ namenjen je svim mladim ljudima koji imaju od 15 do 25 godina i koje zanima kako izgleda proces stvaranja emisije, a odabrani će imati priliku da zajedno sa autorskom ekipom učestvuju u pripremama, snimanju, postprodukciji emisija i tako steknu sliku o tome kako izgleda kreativni proces, koje su njegove faze, koliko traje i kakve veštine i kvalifikacije podrazumeva. Takođe, ovo je fantastična prilika za one koje privlače zanimanja (ili su već na studijama ovih ili sličnih smerova) poput reditelja, montažera, kamermana, da otkriju kako to izgleda iz prve ruke i na samom „terenu“.

 

Cilj projekta je preispitivanje društvenih vrednosti i potencijalnih uzora današnje omladine, „serviranih” i nametnutih putem površnih medijskih sadržaja i rijaliti programa u kojima pažnju dobijaju „zvezde“ koje nemaju realnu osnovu za to, a rezultat će biti serijal od 6 emisija kratke forme od oko 10 minuta u kojoj će mladi predstavljati svoje uzore iz svog okruženja, ali i će i sami njihovi heroji pričati o onima koji su njih inspirisali kad su bili mladi i kako je izgledala njihova mladost.

 

Serijal će biti emitovan na televizijskom programu, ali i plasiran kroz društvene mreže. Emisijama se želi podstaći solidarnost među našim građanima, produbiti međusobno razumevanje i uvažavanje potreba mladih i starih, promovisati pozitivne vrednosti i lepe priče koje mogu da inspirišu.

 

Konkurs je otvoren do petka 31. avgusta do ponoći, a prijavu možete popuniti ovde.

 

Ubrzo nakon zatvaranja konkursa uslediće obaveštenje o rezultatima selekcije.

Izvor: najstudent.com

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.