16. Decembra 2019. | 01:01
Početna / Sport / MOMCI ZA PONOS “Orlići” su šampioni Evrope!

MOMCI ZA PONOS “Orlići” su šampioni Evrope!

Generacija budućih asova je stasala i sa čistom “desetkom” položila najteži ispit! Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije je prvak Evrope! “Orlići” Vlade Jovanovića su u finalu šampionata savladali selekciju Španije – 74:62.

Šampioni Evrope

Foto: FIBA / Promo Šampioni Evrope

Zlatni momci su na Evrobasketu u Bratislavi pokazali da su rođeni za velika dela. Predvođeni trenerom Vladom Jovanovićem, koji je ponovio uspeh sa juniorima iz 2009, doneli su Srbiji prvu medalju u mlađim kategorijama još od 2015. I to onu najsjajniju.

 Momci za ponos su: Nikola Mišković, Balša Koprivica, Stefan Momirov, Aleksa Uskoković, Vuk Vulikić, Filip Petrušev, Andrija Marjanović, Tadija Tadić, Danilo Petrović, Marko Pecarski, Marko Šarenac i Aleksa Matić.

Foto: FIBA / youtube

Dobro zapamtite ova imena, igrače koji sa ponosom nose nacionalni dres, koji nisu povređeni, niti im se ide na letovanje kad zove Srbija. Ne, oni igraju srcem i bore se za svoju zemlju, a znanjem i fanatičnošću koje poseduju pokorili su Evropu.

Jasno je, Srbija je zemlja košarke i ima blistavu budućnost! Jer, i kada im nije išlo, ovi “orlići” se nisu predavali, već su verovali jedan u drugog i uz svoju krilaticu “gladni smo” našli način da od minus 11 naprave preokret i zasluženo stave zlato oko vrata.

Izvor: Blic

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.