fbpx
spot_img

NA SVETSKI DAN SLOBODE MEDIJA: U Vranju je humanost vest dana

„Koce zauvek“ iz Vranja uz podršku Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost kao i Rotari kluba danas se u Vranju održava povodom Svetskog dana medija velika humanitarna akcija davalaštva krvi.

Od ranih jutarnjih sati lјudi su čekali u redu kako bi dali svoj doprinos akciji koja se odvija pod sloganom „Humanost je vest dana“.

Preko 115 jedinica najdragocenije tečnosti je prikuplјeno, a oni koji nisu mogli da daju krv svojim prilozima i slanjem SMS poruka za cilј da pomažu lečenje malog Vukana Stojilјkovića koji boluje od spinalne mišićne atrofije i za čije lečenje je potrebno 2,5 miliona dolara.

Svoj doprinos lečenju bebe iz Vranja dali su i zaposleni u Zavodu za transfuziju krvi iz Niša koji su takođe simbolično poslali SMS poruke.
J.S.

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.