fbpx
spot_img

Najbolja učenička kompanija u Srbiji opet dolazi iz Gimnazije iz Zaječara

Učenička kompanija, Gimnazije iz Zaječara, pod imenom OutMark, osvojila je prvo mesto na nacionalom takmičenju učeničkih kompanija, i plasirala se na evropsko takmičenje koje će biti održano u Kataniji.

Ekipu Gimnazije Zaječar, OutMark, činile su: Marija Prvulović, Dunja Vasiljević, Mina Mihajlović, Lenka Jovanović (I3) i Andrea Buković (I1), kao i njihov mentor, Mladen Šljivović. U toku priprema pomogla im je i Sanja Boloban iz NCR-a. Iako najmlađe na takmičenju one su ostvarile pobedu zahvaljujući inovativnoj narukvici napravljenoj od parakord konopca koja u sebi sadrži dodatke za preživljavanje u prirodi.

Time je Gimnazija Zaječar nastavila niz pobedničkih kompanija koji je prošle godine započela ekipa ZaČili.

U Beogradu je od 19. do 21. maja, održano nacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija, koje tradicionalno organizuju Dostignuća mladih u Srbiji.

Takmičenje je okupilo dvadeset timova iz cele Srbije koji su ostvarili plasman na regionalnim takmičenjima. Ekipe su tokom tri dana imale priliku da predstave svoje proizvode, biznis planove, ali i da ih predstave na štandu i kroz kratke prezentacije pred publikom.

Sledeći korak je odlazak na evropsko takmičenje gde će predstavljati Srbiju, a koje će biti održano od 2. do 4. jula u Kataniji.

“Zahvaljujemo se na podršci i RARIS-u, koji je pomogao prilikom obuke za pisanje biznis plana, ali i Jovani Denčić, koja je pomogla devojkama da se pripreme za javni nastup”, kažu iz Gimnazije u Zaječaru.

Izvor: danas.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.