Naš tim – neaktivno

Uredništvo

 • Zoran Todorović

  Zoran Todorović

  Direktor

  Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.

 • Bojana Pudar

  Bojana Pudar

  zamenik direktora

  Bojana Pudar veruje da „osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. Ako nekada sretneš osobu koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj. Niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima“.

 • Jovanka Ignjatović

  Jovanka Ignjatović

  urednik obrazovnog programa

  Jovanka Ignjatović voli svakoga dana da nauči nešto novo. Svaki dan za nju predstavlja novi izazov. U izazovima vidi mogućnost da bude bolja.

 • Ana Mutavdžić

  Ana Mutavdžić

  urednik kulturnog programa

  Završila sam književnost, a slikam. Predajem deci, a celog života učim. Ne volim vožnju, a celog života putujem. Stalno se dvoumim, ali uvek znam šta hoću.

  Deana Sailović

  Deana Sailović

  urednik satiričnog programa

  Satiričar, autor dve knjige “Princeza na zrnu razuma” i “Elektronska ispovedaonica”. Aforizam kao lična karta : Bila bih ja laka žena, da nemam tešku narav!

   

 • Dijana Uherek Stevanović

  Dijana Uherek Stevanović

  urednik regionalne saradnje

  U životu sam svašta pokušala da budem – čekajući da odrastem… Igrala sam se rečima, maljala uljem po platnu, svirala, zavijala, čuvala sreću drugih, gradila nadu sebi i učeći na greškama, konačno sam shvatila – da je život najveća umetnost kojom se čovečanstvo bavi, jer život mi je poklonjen, srce ogromno – ponekad nerazumno, stih i pokreti kistom su mi samouki, sve u meni je neobično, ali životim se, mada često ne znam – KO SAM…

 • Mladen Ranković

  Mladen Ranković

  generalni savetnik

  Iako još uvek mlad, hodao je mnogim stazama života. Oprobao se u mnogo čemu i sada je ovde, na „Pokazivaču“, da pokazuje put drugima. Grafički i web dizajner, ali i profesor književnosti, kompjuterski guru, ali i umetnik. Stihom velikog pedagoga i pesnika – „Gde god se pojavi drama se rađa, maštar i umetnik, glumac – Ranković Mlađa“.

 • Mihailo Todorović

  Mihailo Todorović

  administrator

  Učenik Prve kragujevačke gimnazije odeljenja obdarene dece za fiziku, informatiku i matematiku. Voli video igre, filmove i druženje. Hobi su mu sviranje gitare, plivanje i usavrsavanje engleskog jezika.

 • Nikola Simić

  Nikola Simić

  administrator

  Učenik Prve tehničke škole,odeljenje I5E. Moto: ,,Ako osetiš da više ne možes,to je tek 50% tvojih mogućnosti“. Slobodno vreme provodi čitajući zanimljive knjige.

 • portal

  Portal „Pokazivač“

  Portal za kulturu, obrazovanje i priključenija

 • Đorđe Todorović

  Đorđe Todorović

  administrator

  Učenik Prve kragujevačke gimnazije specijalnog informatičkog odeljenja. Ljubitelj video igara, filma i stripa. U slobodno vreme pliva i svira gitaru.

 • Dejan Marinković

  Dejan Marinković

  tehnička podrška

  Dejan Marinković je ekonomista i povremeni realista. Pokretač više specijalizovanih portala vezanih za stručne oblasti – računovodstvo i medicinu. Rado razbija monotoniju svakodnevice. Voli zalaske sunca na vodi.

 • Žika Ranković

  Žika Ranković

  urednik kreativnog razvoja

  Više godina aktivno učestvuje u javnom životu Srbije u oblasti umetnosti, kulture i informisanja. Organizator je i učesnik velikog broja kultrunih i medijskih manifestacija. Tekstovi su mu objavljivani u elektronskim i štampanim medijima širom sveta. Član je Udruženja dramskih pisaca Srbije i UNS-a.

Redakcija

 • Admir Džibrić

  Admir Džibrić

  Džibrić Admir, rođen 07.02. 1972.godine u Tuzli, BIH. Poeziju piše od svoje četrnaeste godine. U svijet književnosti ulazi s pjesmom „Svijet sanjalica“ koja je i naslov njegove prve zbirke pjesama koja je izašla 2013.godine.Dobitnik je brojnih zahvalnica,posebna za učešće u međunarodnom zborniku za djecu „ Zagrli život „ za oboljelu djecu od raka u Srbiji.Živi i radi u Lukavcu.

  Adna Mahić

  Adna Mahić

  Rođena 1992. godine. Živi u Sarajevu. Studira menadžment u sportu. Od šesnaeste godine svira akustičnu i električnu gitaru, ali kako sama kaže čekala je pravo vrijeme da njena djela osvanu u javnosti. Učestvovala u nizu manifestacija, te imala brojne nastupe u medijima. Svoju prvu instrumentalu snimila u studiju Galaxy Production i već obećava vrlo brzo nastanak novih priča na gitari od koje se rijetko odvaja.

  Aleksandra Ilić

  Aleksandra Ilić

  Licencirani personalni trener Saveza za Rekreaciju i Fitnes Srbije.

  Aleksandar Arsenović

  Aleksandar Arsenović

  Rođen sam 2000. godine. Idem u srednju Ekonomsku školu u Vladimircima. Omiljeni hobi mi je gejming, a pored toga i gledanje filmova. U slobodno vreme se bavim trčanjem i plivanjem.

  Aleksandar Antić

  Aleksandar Antić

  Rođen je 21.10.1983. u Nišu. Tu je završio osnovnu i srednju školu, kao i Filozofski fakultet, grupa za anglistiku. Radi kao prevodilac. Bavi se poezijom i aforizmima.

 • Aleksandra Savić

  Aleksandra Savić

  Učenica sam srednje medicinske škole ,,Dr Milenko Hadžić“ iz Niša. Slobodno vreme najradije provodim pored knjige.Pisanje za mene predstavlja neiscrpni izvor energije i kad kog sam u mogućnosti bavim se pisanjem poezije. Iza sebe imam jednu zbirku pesama.

 • Aleksandra Gvozdenović

  Aleksandra Gvozdenović

  Rođena u Kruševcu 26. septembra 1996. Studentkinja Filološkog fakulteta u Beogradu. #luftmensch Citati su prevaziđeni, pronađite svoje reči u nekim novim slovima.

  Aleksandra Milisavljević

  Aleksandra Milisavljević

  Aleksandra je profesor srpskog jezika i književnosti. Zanima je lingvistika, amaterski se bavi fotografijom, piše pesme i kratke priče.

   

AMERIČKI KUTAK KRAGUJEVAC

AMERIČKI KUTAK KRAGUJEVAC

Otvoren u Kragujevcu 6. maja 2005. godine. Ovaj projekat je rezultat saradnje između Narodne biblioteke “Vuk Karadžić“ u Kragujevcu i Uprave za javne poslove Ambasade SAD u Beogradu. Kutci su male biblioteke u američkom stilu namenjene da povećaju međusobno razumevanje između Srbije i SAD omogućujući da informacije o Americi budu dostupne na različitim formatima. Nudimo knjige, snimke, diskove, pristup internetu i profesionalne bibliotekare koji govore dva jezika, obučene da Vam pomognu da pronađete željenu informaciju o SAD-u.

 • Amra Kamberović

  Amra Kamberović

  Studetica žurnalistike koja sada mijenja sebe a sutra će svijet. Voli životinje, luda je za čokoladom i knjigama. Kreativna je osoba i najviše uživa u pisanju.

Ana Bojanić Kecojević

Ana Bojanić Kecojević

Doktor stomatologije, radi u stomatološkoj ordinaciji OŠ “ 21.oktobar“ u Kragujevcu. Srećna je kada može da pomogne ljudima, što joj u jednom aspektu upravo i omogućava njen životni poziv. “Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti”. (Dušan Radović)

Ana Bugarinović

Ana Bugarinović

Student srpske književnosti i jezika koji pored učenja uspeva da nađe vremena za pisanje u svim formama. Bivši novinar Blic-a koji piše za elektronske časopise i osmišljava svoj blog potpuno slobodoumno dok u međuvremenu radi na dramskom tekstu koji čeka svoje prvo izvođenje.

 

Ana Kapor

Ana Kapor

Slikarka. Rođena u Beogradu. Trideset jednu godinu na privremenom radu u Rimu. Slika oduvek. Prvo kao dete, u ateljeu svog oca, pisca i slikara, a kasnije u zajedničkom ateljeu sa svojim suprugom, slikarom. Kortisteći tehniku starih majstora, slika mesta na kojima bi volela da se nađe. Na svojim platnima traži zaustavljen trenutak mira koji želi da podeli sa drugima.

Ana Magda

Ana Magda

Rođena 1988 godine u Beogradu. Prvu knjigu, zbirku poezije „Pepeo davnih“ objavila je 2012 godine u izdanju Književne omladine Srbije. Dobitnik je nagrade Pegaz, treće mesto u kategoriji poezije. Zbirka priča „Priče iz beznađa“ izlazi joj 2014 godine u izdanju Čigoja štampa, i za istu osvaja nagradu Zlatno slovo, koju dodeljuje valjevski časopis Akt. U istoj izdavačkoj kući objavljuje i roman „Utroba greha i jedna mačka“ 2015 godine, za koji u proleće 2016. dobija povelju Akademije Ivo Andrić. Od 2015 godine član je Udruženja književnika Srbije.

 

Ana Mladenović

Ana Mladenović

Rođena sam u Nišu 20.02.1978.god.,gde sam završila osnovnu i srednju školu.Učiteljski fakultet sam završila u Vranju,nakon čega sam počela da radim u svom rodnom gradu,u OŠ „Branko Miljković“. Autor sam bloga „Koračajmo zajedno korak po korak“ preko kog sarađujem sa svojim učenicima i njihovim roditeljima.U svom radu trudim se da objedinim tradicionalno i savremeno,poštujući ličnost deteta i njegove potrebe. Jer kao što reče Montenj: „Detinja duša nije ćup koji valja napuniti,već ognjište koje treba razbuktati“

 • Ana Babić

  Ana Babić

  Učenica kruševačke Gimnazije, informatičkog smera. Voli matematiku i poeziju. Piše jer „ako staviš svoj život u stihove, bićeš bliži istini, bliži životu“.

  Ana Radun Tomić

  Ana Radun Tomić

  Pisac i inženjer. Stvara poeziju i prozu, pesme, kratke priče. Nagrađivana je i objavljivana u regionu. Autorka romana „Princ sa bombonjerom“.

   

  Ana Nikvul

  Ana Nikvul

  Rođena u Kosovskoj Mitrovici. Živi u Mladenovcu, predaje srpski. Objavila zbirku pesama Fejsbučnik „Ja ću tebe učit mene“, 2013. (po odluci Ministarstva kulture otkupile su je Biblioteke Srbije), 2014., „Kako se ono beše plače“, a 2015. „Četiri feferone za rastanak“, 2016. zbirku pesama na slovenačkom „Kaj sam zamolćla ko je igral blues“ (Šta sam prečutala dok jesvirao bluz“). Njena poezija je ušla u Antologiju sprskih savremenih pesnika na ruskom i, Antologiju “Svi putevi vode na jug”, slovenačkom jeziku. Nagrade: “Pesničke rukoveti” za najbolju zbirku poezije za 2014. godinu, za najoriginalniju pesmu i treća nagrada za pesmu na Polarisovom međunarodnom konkursu. Prevođena je na španski i slovenački. Poeziju joj je objavljivao španski časopis „Caja de resistencia“.

   

  Ana Todorović

  Ana Todorović

  Rođena 02.02.1982. godine. Nutricionista beogradskog Doma zdravlja Savski venac u stalnoj borbi sa kilogramima koji su mi preci ostavili u amanet. Neispunjenu želju za radom u medijima kako štampanim tako pisanim nadomešćujem učešćem u TV emisijama o zdravlju i pisanjem članaka o pravilnoj ishrani i zdravom načinu života.

   

  Anica Gudlin Grujić

  Anica Gudlin Grujić

  Radeći sa decom spoznala je tajne večite ljubavi. Htela je da promeni svet, a na kraju je promenila sebe. Uređuje matematičku stranu u dečjem časopisu “Vitez” i fb stranicu “Mašta može svašta”. Inovacije u nastavi su joj, oduvek, bile izazov. Voli da putuje i, kao fotograf, amater, trudi se da lepe trenutke sačuva od zaborava.

TV emisija Anny STYLE

TV emisija ANNY STYLE

Emisija je posvećena različitim životnim stilovima koji podrazumevaju oblasti, kao što su – moda, muzika, film, kultura, sport, umetnost, fotografija, gastronomija ali i sve ostale oblasti koje prate savremene trendove društva. Autor: Ana Pantić  Snimatelj: Zvezdan Račić  Fotograf: Goran Mladenović

 

Arena Fun Factory

Arena Fun Factory

Arena Fun Factory je deo sportskog kluba Arena No 1 koji postoji više od jedne decenije. Osnovan od strane ljubitelja ekstremnih sportova, zdravog života i sportskih aktivnosti. Moderno opremljen prostor nudi mnoštvo sportsko-zabavnih aktivnosti.

Armin Fuka

Armin Fuka

Rođen u Bugojnu. Pripovjedač, esejist, novelist, pjesnik. Piše za „Pokazivač“ i „Književnost uživo“. Živi u Bugojnu.

 

 • Barbara Alvađ

  Barbara Alvađ

  Studentica sam 2. godine diplomskog studija Hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Rođena sam 2.7.1991. Pisanjem se bavim već nekoliko godina. Zahvaljujući borbi sa svojom emotivnošću, zaljubila sam se u pisanje i jednostavno tražim priliku da se moje riječi čuju i dalje. Ne kako bi dobila potvrdu da one nešto znače, jer meni znače neizmjerno, već kako bi se uvjerila mogu li njima doprijeti do drugih ljudi.

  Bata Herman

  Bata Herman

  Muzičar u penziji. U slobodno vreme vozi bicikl, igra tenis i bilijar.

   

Baletski studio

Baletski Studio „Pirouette“

Baletski studio „Pirouette“ postoji od 2007. godine i bavi se sadržajima klasičnog i džez baleta, kao i akrobatskim plesom. Studio se nalazi na dve lokacije: Francuska ulica, broj 26a i hala Pinki, Zemun, sala 108.

 

Biljana Cvetić

Biljana Cvetić

Biljana Cvetić je rođena u Kragujevcu, radi kao profesor razredne nastave u OŠ ,,Sveti Sava“ i voli sve što vole mladi.

Biljana Dimčić

Biljana Dimčić

Ja sam završila novinarstvo na političkim naukama, te sam time prezadovoljna širinom svog obrazovanja. Volim život i ljude koji me nadahnjuju da stvaram. Do sada sam objavila dve knjige, radila u kabinetu ministra, na Fakultetu informacionih tehologija, pisala za brojne magazine.Najviše od svega volim svoj posao koji je raznovrstan: od slikanja za medije do pisanja naučnih eseja.

Biljana Milosavljević

Biljana Milosavljević

Biljana Milosavljević još uvek veruje da je dete u duši. Veruje u dobrotu i iskrenost. Hrabro korača kroz život vođena mišlju „Šta god da je pitanje, ljubav je odgovor“. Sreću je pronašla u porodici. Voli da pomaže i usrećuje druge.

 

Biljana Vulović

Biljana Vulović

„Došao sam do zastrašujućeg zaključka. Ja sam odlučujući činilac u učionici. Moj lični pristup stvara određenu radnu klimu. Moje raspoloženje datog dana vedri i oblači. Kao nastavniku data mi je ogromna moć da učinim život deteta radosnim. Mogu postati sprava za mučenje ili oruđe inspiracije, mogu da ponižavam ili podstičem; da povređujem ili isceljujem. U svim situacijama od moje reakcije zavisi da li će kriza eskalirati ili će se smiriti; da li će dete biti humanizovano ili dehumanizovano.“ – Haim Ginat

 • Biljana Kitić Čakar

  Biljana Kitić Čakar

  Rođena 14.05.1962. godine u Sarajevu, a od kraja 1995. godine živi u Prnjavoru, RS – BiH. Završila Višu poslovnu školu za industrijsko inženjerstvo, organizaciju i menadžment. Poezija joj je, do sada, objavljena u preko 40 zajedničkih zbirki, zbornika i antologija. Pored poezije, bavi se i haikuom, a voli zaviriti u svijet i kroz prizmu satire. Nekoliko puta nagrađivana i pohvaljivana za svoje radove.U nebo zagledana, nebosnivalica, kojoj je jedno juče odredilo sva danas i sutra.

 

Biljana Đoković

Biljana Đoković

A gde bi Đoković nego tamo gde se „novakuje”! Živi: od kuvanja. Živi: za muziku, ples, glumu. I mnogo bi volela da je obrnuto. U slobodno vreme: iskorišćava svoju emocionalnu inteligenciju i voli one koji vole nju i njoj drage ljude.

 • Beogradska nedelja

  Beogradska Nedelja

  Portal posvećen kulturi, aktuelnim temama, obrazovanju i afirmisanju mladih autora.

Bojan Jokanović

Bojan Jokanović

Rođen 2. maja 1985. godine u Tuzli, živi u Doboju. Diplomirani Teolog, radi kao vjeroučitelj. Bavi se crtanjem, sviranjem gitare…“satiričnim“ temama iz svakodnevnog života, ne/kulture, obrazovanja, mentaliteta…Čovek pre svega.

 

Bojan Chavez Aleksić

Bojan Chavez Aleksić

Ljubitelj i kreator muzike. Muzika je napad, odbrana, svetlost, štit, ljubav… Šta god ti zatreba da bude, samo moraš naučiti da prepoznaš i upustiš se u sve to. Obećavam da je najbolja stvar na svetu.

 

Bojkan Radović

Bojkan Radović

Rođen u Ivanjici 1956. g. Živi i radi u Kragujevcu. Izlagao samostalno više puta. Kolektivno izlagao preko 40 puta. Slikarstvo učio kod Miroslava Radovića. Član ULK-a od 1987. i ULSŠ-a od 2000. godine.

 

Boris Herman

Boris Herman

Po zanimanju defektolog – specijalni pedagog

Borislav Kosanović

Borislav Kosanović

Pesnik i pisac, romantični huligan. Član „Arte“ družine, sa boravištem u Kljajićevu, a živi tamo gde putuje.Večno razapet između Disove tame i Mikine vedrine, svojih omiljenih pesnika, jednako ga inspirišu i Jesenjin i Džim Morison. Konture vedrine mu daju tri stvari istog početnog slova, „Partizan“, pank i poezija, a boje crtežu duše donosi osmeh ćerke Katarine. Sve što piše i stvara čini s nadom da će jednog dana ona biti ponosna na njega.

 • Boško Živanović

  Boško Živanović

  Rođen je 1988. u Šapcu, gde je završio osnovnu školu i srednju, Šabačku gimnaziju. Masterirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, sa zvanjem profesora srpskog jezika i književnosti. Do sada je objavio nekoliko knjiga poezije i proze (za decu i odrasle, a dopisnik je i lokalnih šabačkih novina: „Podrinskih“ i „Glasa Podrinja“ . Lektor je, pesnik i jedan od urednika prestižnog časopisa za decu „VITEZ“ iz Beograda. Pored pisanja, bavi se i komponovanjem autorskih pesama. Živi i radi u Šapcu.

  Božidar Škobić – Čika Boško

  Božidar Škobić – Čika Boško

  Rođen 08.01.1946.godine u Travniku. O 1996-te stanovnik Višegrada. U penziji radi onoga čime se aktivno bavio pored pisane rieči! Voli da bilježi sjećanja i lijepe primjere iskustva, pišući za djecu i odrasle. poeziju, prozu i Haiku. Smatra da pisci obogaćuju i osmišljavaju svijet. „Čitanje je putovanje Zlatnom stazom u Nepoznato, a Pisanje je utiranje Zlatne staze i ostavljanje Zlatnog traga!“ Tako ja mislim!

Branka Babić

Branka Babić

Branka Babić, rođena 04.05.1994. u Trebinju, Republika Srpska. Student Pravnog fakulteta u Novom Sadu. „Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova“.

 • Branka Milićević

  Branka Milićević

  Živim i radim u Kragujevcu. Volim i pišem poeziju. Zadnjih godinu dana sam se pronašla i u pisanju aforizama. „Što je bolja tehnologija to je više zakržljalih mozgova“.

  Crna ovca

  Crna Ovca

  Blacksheep.rs je mesto na kom vladaju umetnost, kultura i talentovani mladi autori iz Srbije i regiona.

Crveni krst Kragujevac

Crveni Krst Kragujevac

Crveni krst Kragujevca je humanitarna, nezavisna i dobrovoljna organizacija osnovana za teritoriju Grada Kragujevca i sastavni je deo Crvenog krsta Srbije.

Danka Mijatović Avramović

Danka Mijatović Avramović

Rođena sam 12. januara 1981. godine u Beogradu, živim i stvaram u Vrčinu. Poezuju pišem još iz tinejdžerskih dana, ostvarila sam se i na takmičenjima ,,MAJSKOM PESNIČKOM KARNEVALU,, gde sam osvajala nagrade. Malo govorim o sebi uz pero sam sazrevala, poklonila mu srce i dušu. A nepresušnom izvoru mojih emocija, doprineli su porodica i prijatelji.

Darina Terek

Darina Terek

Po profesiji ,,konzervator”, u duši vecito dete. Slikam, pišem poeziju, izrađujem unikatan nakit i predmete. Organizujem književne promocije. Umetnost doživljavam kao smisao života. Volim ono što radim i radim ono što volim.

 

Darko Zivlaković

Darko Zivlaković

‘Fotograf freelancer i muzičar-“Najvažnija stvar je oko, a ne kamera.” – Alfred Eisenstaedt’

Dejan Acović

Dejan Acović

Dejan Acović, klasični filolog, bibliotekar i književni prevodilac, član UKPS; amaterski se bavi fotografijom.

 • Dejan Dimitrijević Mita

  Dejan Dimitrijević Mita

  Radijski voditelj, pesnik, stočar, rodoljub, komedijaš, pisac, humanista. Dobitnik mnogobrojnih aplauza, osmeha i tapšanja po ramenu. Izdao dve knjige poezije i jednu knjigu satiričnih priča. Dobitnik Vib-ove nagrade.

 • Dejan Petrović

  Dejan Petrović

  Rođen 1975. godine u Kragujevcu. Pesnik. „Konj umire, ptice uzleću“.

  Dejana Aleksić

  Dajana Aleksić

  Učenica drugog razreda gimnazije. Osoba koja vjeruje da se čovjek može ostvariti u više oblasti. Zaljubljena u pisanje, slikanje, ali i prirodne nauke, elektrotehniku i rad Tesle. Autor zbirke poezije „Zvona ćutnje“. Vjeruje da poezija ispunjava dušu, da se preko nje može preći i najveće trnje i stići do ruža. Riječima zove ljude na buđenje i traženje sopstvenog smisla i samopoznanja.

  • Dejana Ratković

   Dejana Ratković

   Vjeruje da je srž Ljudskog nastanka i postojanja spajanje sa Energijom Ljubavi koja pokreće Svijet. Svi smo mi u našoj suštini neiskvareni, samo nas strahovi i predrasude prljaju i prestavljaju kočnice za ljepši Život. Najljepši poklon? – Iskrenost. Najdivniji trenutak – Samospoznaja. Da bi naučio voljeti druge, prvo prihvati i voli Sebe baš takvim kakav i jesi. Životni Moto: 1. Neće biti sutra, nije bio juče. Danas ti je najljepši dan u Životu. 2. Nastavi dalje.

   Desanka Ristić

   Desanka Ristić

   Zaljubljena u reči. Slikam srcem, a vernost sebe u večnost pesme uramljujem.

    

  • Dijana Jelčić Starčević

   Dijana Jelčić Starčević

   Piše pjesme odavna. Ona je kao dijete glumice rano dodirnula nevidljivi svijet sna i privida, lica i naličja, obraza i obrazine. A to nije njeno jedino iskustvo. Njena shvaćanja poezije su u žarištu dubljem od površine razine vidljivosti. Izvor ljepote ona traži u zatrpanoj dubini tragičnog pamćenja. Nije jednostavno imenovati unutarnja stanja ali je smisao pjesme upravo u tome da uobliči „to nešto bezimeno što raste..“. „Opusti se. Zavoli dan u kojem se budiš, zavoli misli i sjećanja, dozvoli srcu da diše… Onda ćeš znati od kuda dolazi ljepota i da li je moj glas prošlost koju želiš zaboraviti.“

   Dimitrije Kebara

   Dimitrije Kebara

   Knjige, knjige, a ne zvona i praporci!

   • Dina Tomić

    Dina Tomić

    Rođena sam 1989. godine u Vranju. Radim kao saradnik u nastavi na Pedagoškom fakultetu u Vranju. Moj moto je: „Čovek je ono što misli i radi“. Jako volim svoj posao i zahvalna sam sto sam bila te sreće. Moja najveća podrška je moja porodica. Volim da se smejem, volim lepotu susreta i verujem da će mladi u Srbiji izgraditi jedno kvalitetno društvo, koje će ostaviti narednim generacijama.

    

   Divna Lulić Jovčić

   Divna Lulić Jovčić

   Slikarstvo i poezija – večita žudnja u traženju nekih viših čežnji, put ka svetlosti… Čovek može biti ptić ili ptica, prizemljen i u letu, sa i bez krila, kao deo jata ili solo letač, kao misao ili uspomena, kao poruka i znak, kao vreme i nevreme, duša što vrluda u potrazi. Tražeći svetlost, sve dok leti, mesto mira ne nalazi. Nema mira do Sve-mira, ni svemira bez nemira. Sve dok leti…

    

   Dragan Kolarević

   Dragan Kolarević

   Dragan Kolarević, profesor razredne nastave u OŠ ,,Sveti Sava“, i, u ,,ovim vremenima“, čovek pre svega.

   Dragan Marković

   Dragan Marković

   Rođen 08. 08. 1978. u Loznici. Voli da piskara, čitucka, zastajkuje, zamuckuje, započinje… Naumio da napiše 77 kojekakvih knjiga. Napisao dvadesetak. Obelodanio 7. Obećava. Zna. U Kostajniku je.

   • Dragan Todorović

    Dr Dragan R. Todorović

    Fizičar i likovni umetnik. Doktor fizičkih nauka. Naučna oblast – teorijska fizika čvrstog stanja. Član ULUS-a.

    

   Dragana Andrić

   Dragana Andrić

   Na početku beše reč! Beše to da sam zavolela knjigu na početku mog života i to traje, nikada ne prestaje.Uz knjigu zavoleh i prirodu, toliko da je postala deo mene, koliko sam ja deo nje.Tako sam postala po struci biolog, po zanimanju turizmolog, po ljubavi ljubitelj dobre poezije, dobrog književnog dela, svega onog što podstiče na razmišljanje.I tako počeh i ja pomalo stidljivo da stvaram.Ništa posebno, poneka lepa reč o životu, o prirodi i ljubavi.

  • Dragana Harkai

   Dragana Harkai

   Master ekonomista, pisac, Business English edukator i blogger. Autorka podržava univerzalne ljudske i životne vrednosti i piše o tim vrednostima, kvalitetnom stilu života, modi, lepoti, ljubavi, osmehu, putovanjima, inovacijama. Inače, i njen način pisanja je potpuno izgrađen jer je sa 18 godina izdala svoju prvu knjigu “Osmeh do beskraja”, nakon nekoliko godina i drugu “Duša” koja je dvojjezična. Govori tečno nekoliko svetskih jezika i voli da putuje i upoznaje najrazličitije ljude. Ako je pitate šta je za nju najvažnije odmah će vam reći zdravlje i kultura, to se i vidi po njenom stavu, ponašanju, odnosu sa ljudima i načinu života.

  • Dragana Kiklić

   Dragana Kiklić

   Jagodinka. Uživa da uči, ali dugogodišnja težnja ka znanju donela joj je samo „saznanje o neznanju“. Ipak, trudi se da svaki put kad „od života dobije limun, napravi limunadu”.

   Dragana Đapić

   Dragana Đapić

   Karlovački đak, odrasla i nastavila da živi u saksiji, gde su svi dobri, lepi i pametni; Alisa iz zemlje čuda, koja se već skoro pedeset godina oduševljava prolećem, nebom, životom. Jedna reč vredi hiljadu slika, to je moj svet. Radim kao organizator kulturnih aktivnosti u Stanišiću kod Sombora; osnivač sam i urednik seoskog časopisa „Panonski mornar“ koji postoji 15 godina. Ono što najviše cenim kod ljudi je empatija. Bez kompromisa verujem u ravnotežu u svemiru – šta god radiš, radiš sebi.

    

   Dragana Joksić

   Dragana Joksić

   „Onima koji su neobični, ono sto je neobično krajnje je obično“

   • Dragana Pašić

    Dragana Pašić

    Diplomirana pravnica iz Banjaluke, sa umjetničkom dušom. Vjeruje da je zakon prirode jači od svakog prava jer u iščekivanju posla u struci, zadnje dvije godine se posvetila starim ljubavima crtanju portreta, karikatura, pisanju aforizama, poezije, priča i slikanju. Nepopravljivi perfekcionista, ljubitelj tradicije i dobrog vaspitanja, sa pogledom na svijet ispod prirodnih obrva. Sa par loših vrlina i nekoliko dobrih mana, novo vrijeme opisuje svojim aforizmom: “ Uživam da stvaram svojim rukama. Jedino mi laktanje ne ide od ruke“.

    Dragana Simić

    Dragana Simić

    Rođena 1972, slikarka iz Kikinde. Pravac slikarstva: klasičan realizam. „Slikarstvo je moje detinjstvo, moja prošlost, sadašnjost i nadam se, budućnost.“

     

   • Dragana Stojković

    Dragana Stojković

    Smatram da osobu najbolje poznaju njeni prijatelji, sve njene mane i vrline. Moji prijatelji za mene kažu da sam otvorena, komunikativna, nasmejana i vesela, uvek spremna da probam nove stvari, uporna i da se ne plašim neuspeha, tvrdoglava i da posedujem jak osećaj za pravdu. Studiram pedagogiju, pa smatram da su deca naše najveće blago, i da treba da usporimo i više pažnje posvetimo našim mališanima.

   • Dragana Trajković

    Dragana Trajković

    “Život nikada i nikome ne upućuje bolest, nesreću i patnju. Čovek sam sebi prouzrokuje negativna iskustva i to rušilačkim mislima /kako si sejao tako ćeš i požnjeti” Dr Joseph Murphy

   Dušan Stojančević

   Dušan Stojančević

   Fotograf /snimatelj, rođen u Beogradu. Posebno obraća pažnju na prirodu, kao i prirodu u gradu. Specijalizovao se za snimanje kratkih filmova „Time Lapse“ fotografskom tehnikom. Težnja mu je National Geographic, a prvi korak je već napravljen sa objavljivanjem kratkog filma “ A day in Belgrade“ na oficijalnom NG sajtu.

    

    

   Dušana Stefanović

   Dušana Stefanović

   Rođena u Gornjem Milanovcu , 22.7.1991, studirala u Kragujevcu, a sada živi u Beogradu, gde i radi. Farmaceut, kantautor, zaljubljenik u francuske šansone, knjige, filmove, putovanja i ples. Pratite muziku, tu ćete naći nju, i njenu gitaru.

   Ena Maksimović

   Ena Maksimović

   Analizira filmove. Vodi forum „Svet filma“ na facebook-u, gde deli svoje znanje o filmu u vidu preporuka, kritika, pronalaženja zaboravljenih naslova. Diskutuje o filmovima i na društvenoj mreži i u privatnom životu, i vodi se idejom da je bolje gledati filmove nego voditi besmislene razgovore. Ako imate slobodno vreme bolje pogledajte dobar film.

  • Ferdi Selman

   Ferdi Selman

   Rođen u Bihaću 16.3.1988. godine. Osnovnu i srednju umjetničku školu završio u Bihaću, potom 2011. godine upisuje Akademiju umjetnosti u Banjaluci, smijer slikarstvo u klasi profesora Veso Sovilj. Diplomirani akademski slikar. Imao mnogo izlozbi širom EU i BiH.

    

   Ema Vitković

   Ema Vitković

   Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju „Iz mog ćoška“ na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker i član je agencije SNOB gde šminka manekene i manekenke. Voli da piše i da se druži. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.
     

    

   Emilija Milovanović

   Emilija Milovanović

   Master defektolog – logoped. Radim u Logopedskom centru Emilija Milanović koji sam sama osnovala. Centar se nalazi u Beogradu, na opšini Čukarica. Smatram da je period detinjstva i ranog razvoja najbitniji za čoveka. Srećna sam što doprinosim njihovom adekvatnom rastu i razvoju.

    

    

   • Goran Ivanković

    Goran Ivanković

    Za sebe voli da kaže, da se pitao ne bi se ni rađao. U duši buntovnik. Zato često vidi što drugi neće da vide. Otuda interesovanje za kratku pisanu formu – aforizam. Do sada se bavio različitim poslovima.

    Goran Ćeličanin

    Goran Ćeličanin

    Rođen 1960. u Kruševcu. Osnovnu i srednju školu završio u Varvarinu, a studije mašinstva u Beogradu. Član ULUPUDS-a, UNS-a. Bavi se ilustracijom, karikaturom i stripom. Dobotinik više od 110 nagrada i priznanja u zemlji i inostranstvu. Tri puta nagrađivan plaketama(godišnjim nagradama za godine 2000, 2003, i 2014.) ULUPUDS-a. Prvi je dobitnik godišnje nagrade UNS-a za karikaturu „Laza Kostić“(2003.). Dobitnik nagrada na konkursu „PJER“ (treće 1991, prve 2004. i druge 2008.), nagrade „Klasovo majstorsko pero“ zvanja, zvanja „Majstor karikature“ (Plovdiv-Bugarska, 2005.). Radovi mu se nalaze u kolekcijama muzeja humora i satire i privatnim kolekcijama na svim kontinentima. Učesnik mnogih likovnih kolonija i većeg broja humanitarnih umetničkih aktivnosti. Štampao svoju knjigu karikatura „Basne bez reči“ (1994.), Mapu karikatura (1997.) i Mapu ratnih crteža (2000.).

     

    Goran Radičević

    Goran Radičević

    Ponekad zastanem i u nečem običnom vidim ljepotu koja mi zasjeni oko…U par rečenica naslutim cijeli roman nikad napisan. Ponekad poželim da budem slikar, ali da slikam riječima. Najčešće samo sjednem i napišem stih.

    Goran Radosavljević

    Goran Radosavljević

    Objavio dve knjige: Hleba i cigara i Taština taština. Zastupljen u mnogim zajedničkim knjigama, dobitnik književnih nagrada za aforizam. Priredio je almanah aforističara Afoteka I i II i almanah Osinjak.

    Gordana Vranjanin

    Gordana Vranjanin

    Motivisana bivšim mužem, boljim životom i srećnim ljudima, počela da piše aforizme. Do sada nije ništa izdala ali se nada napretku i na tom polju. Voli sve što vole mladi, ali prilagođeno svojim godinama.

    Gorica Margo Maldini

    Gorica Margo Maldini

    Rođena 21.02.1969,veruje u moć pisane reči.Sa rečima ponekad bolje posreduje nego sa ljudima, zna njihovu težinu kao i snagu da ulepšaju svet. Ne veruje u slučajnosti, podržava mlade pisce koliko je to moguće. Bavi se psihologijom i književnošću.

     

   • Emisija Dva komada nečega

    Emisija Dva Komada Nečega

    Emisija se bavi pojavama oko nas na humoristično – satiričan način. Gledaoci u svakoj epizodi u ulozi glumaca mogu videti druge goste – muzičare, pisce, pesnike… Dosadašnja emitovanja: Tv Klik, TV Plus, Tv Galaksija 32, TV Art. Scenario i režija: Natalija Ž. Živković

   Filip Popović

   Filip Popović

   Filip Popović je plivač u klubu „PK Radnički“ i učenik Prve kragujevačke gimnazije koji ima veliku ljubav prema kuvanju i pripremi hrane i slatkiša. Voli i da provodi vreme na socijalnim mrežama i igranjem video igrica. Ima veliki afinitet prema engleskom jeziku i često ga koristi naizmenicno u govoru zajedno sa srpskim jezikom; kao veliki uspeh polozio je FCE i doživeo putovanje u Englesku. Obožava tehnologiju. „My dream is to live a Youtubers’ life even for just one day“

    

   Galerija Mostovi Balkana

   Galerija Mostovi Balkana

   Gradska galerija „Mostovi Balkana“ osnovana je u okviru Spomen-parka „Kragujevački oktobar“ 2005. godine, zahvaljujući podršci USAID, američke nevladine organizacije ACDI/VOCA, kao i Uprave grada Kragujevca. Programska koncepcija Galerije orijentisana je prevashodno ka tome da predstavi savremenu likovnu umetnost i najaktuelnija dešavanja, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj umetničkoj sceni.

    

   Gradsko udruženje penzionera Kragujevac

   Gradsko Udruženje Penzionera Kragujevac

   Gradsko udruženje penzionera Kragujevac osnovano je 9. maja 1938. godine i spada u najstarija udruženja u Srbiji. Ima preko 5 000 članova. Rad Udruženja odvija se preko sekcija, klubova i društava.

   • Helena Himel

    Helena Himel

    „Čovek samo srcem dobro vidi“ – Antoan de Sent Egziperi

    

   Igor Čajkovski

   Igor Čajkovski

   Zaljubljenik u sport, pravedan, častan, realan i plemenit.

   • Igor Cvetanović

    Igor Cvetanović

    Profesionalni fotograf koji funkcioniše na relaciji Beograd-Dizeldorf…u zavisnosti kako mi diktiraju poslovne okolnosti. Lično ljubitelj art i konceptualne fotografije kojom se bavim u ličnim projektima….a užitak nalazim i profesionalno u wedding fotografiji.

    • Igor Cijan

     Igor Cijan

     Jedan od osnivača i urednika portala Beogradska Nedelja. Studira predmet novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka, iako ne voli novinarstvo. Posvećen sportu, ali ne voli da trči za autobusima. Ne čita poeziju, ali je piše. Ne razume kontradiktorne osobe.

    • Isidora Ćorović

     Isidora Petrović

     „Život se ne meri brojem udisaja koje udahnemo, nego trenucima koji nam oduzmu dah.“

    Irena Knežević

    Irena Knežević

    Rođena sam u Šapcu 2000. godine. Učenica sam opšteg smera Šabačke gimnazije. Povremeno pišem za školske novine. U slobodno vreme volim da gledam filmove, čitam knjige ili crtam.Velika strast su mi motori.

    

   Ivan Gaćina

   Ivan Gaćina

   Rođen 1981. u Zadru. Magistar, inženjer računarstva. Kao jedan od najboljih studenata na diplomskom studiju za izniman uspjeh bio nagrađen dodatnom diplomom cum laude. Višestruko je nagrađivan za poeziju i kratke priče u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini. Član je: Matice hrvatske, Hrvatskog književnog društva, Književnog kluba „Gilgameš“ i Udruženja srpskih književnika u otadžbini i rasejanju – USKOR. Izdao je pjesničku zbirku „Tebe traži moja rima“. Radovi su mu objavljeni u više od 70 zbornika i prevođeni na više svetskih jezika.

    

   Ivan Veljković

   Ivan Veljković

   Recimo da ova persona voli umetnost. Recimo da ova persona smatra da je umetnost mnogo širi i bogatiji pojam od onoga što ljudi uglavnom pripisuju tom terminu. Recimo da se umetničke vrednosti nalaze podjednako i u književnom delu, i u slikarskom delu, i u filmskom ostvarenju, i u video igri, i u ostvarenju na polju stripa. Eto, rekosmo dosta (a opet nedovoljno), a pisaćemo još i više (i naravno, nikad dovoljno).

   Ivana Pavlović

   Ivana Pavlović

   Moja duša se djeli na dva djela..bar ja tako mislim.Prvi deo je pozoriste, a drugi deo je papiri i olovka. Samo to mi je potrebno da bih bila srećna…

   • Ivana Lakić

    Ivana Lakić

    Student književnosti i književnica. Neko ko je naučio da je život more, a ja još bolji mornar da to sve preživim. Zaljubljenik u umjetnost i književnost, bavim se pisanjem i autorka sam jedne knjige.

    

   Ivana Todorović

   Ivana Todorović

   Ivana je stalno među javom i međ snom. Živi od svoje umetnosti, dakle hrani njome doslovno i dušu i telo. Od onih je srećnika što radi ono što voli i po njenom mišljenju profesija bira nas, a ne mi nju. Biti umetnik je posao od 24 sata, nije lako kao što većina misli, ali je osećaj neprocenjiv. Član je ULUS-a i Foto saveza Srbije, u statusu je samostalnog umetnika i time se diči.

    

   Ivana Morar

   Ivana Morar

   Pančevo – mesto odakle je sve počelo. Pravnik u najavi – raznovrsnih interesovanja, jedan od osnivača i predsednik Humanitarne organizacije „Svetionik“, posebno naklonjena književnosti, pozorištu, muzici, umetničkoj fotografiji, slikarstvu… Žurnalistika i pisanje kao ljubavi koje vrebaju iz prikrajka, filmofil u slobodno vreme, volim da fotografijom prigrlim trenutak, uživam u dodiru prirode, organizator iz ubeđenja, vešto se igram rečima, verujem u ideje, alergična na glupost i bezobrazluk. Život je lep.

    

   Jadranka Milenković

   Jadranka Milenković

   Rođena 1969. u Puli, Hrvatska. Živi u Nišu, radi u Apelacionom sudu. Udata, majka troje dece. Osnovala je i vodi Književni klub „Prejaka reč“. Objavljivala u časopisima: „Gradina“, „Časopis Putevi“, „Bdenje“, Koraci“, „Braničevo“, „Kvartal“, „Fantom slobode“, zatim u internet magazinima: „P.U.L.S.E“, „Art-Anima“, „KULT” i „Kultiviši se“, i zbornicima. Roman „Heteros“, čeka na objavljivanje. Sarađuje sa Niškim kulturnim centrom.

    

   • Jane Atanasov

    Jane Atanasov

    Rođen 1954 u Kocani (Makedonij). Diplomirani ekonomista. Hobi: radioamaterstvo (znak Z35G), šah, literatura. Oprobao se u skoro svih literturnih žanrova, a poslednjih godina specijalizovao se za aforizm. Autor 5 knjiga, od kojih 2 aforizmi ( Zipovane istine i Za (ne)miran san). Aforizmima zastuplen u nekoliho Enciklopedija i Izbora.

   Jasmina Perović

   Jasmina Perović

   Slobodnog uma i duha, dok živi na grani od oblaka, radoznalo isčekuje svaki novi dan da iz njega izvuče samo pozitivno…

   Jelena Arsić

   Jelena Arsić

   Rođena 1970. godine u Salzburgu. Školovala se u Srbiji. Pripema svoje knjige za izdavanje. Živi i radi u Beču.

    

   Jelena Milovanović

   Jelena Milovanović

   Jelena Milovanović – tekstopisac. Napisala je tekstove za Darkshines, Epilog, orkestar Panorama i Danicu Krstić ( 3. mesto na festivalu Stari Grad u Novom Pazaru ). Piše poeziju.

    

   Jelena Pantić

   Jelena Pantić

   Jelena je sanjar. Ona sanja i ostvaruje svoje snove. Za nju je svaki grad Smaragdni grad, a svaka zemlja Oz.

    

   Jelena Đukanović

   Jelena Đukanović

   U slobodno vreme volim da crtam i osmišljavam odevne komade ili aksesoare, koje potom sama i realizujem. Želja za modnim dizajnom javila se još u detinjstvu. Pored bake i deke koji su završili Višu modelarsku školu u Mariboru, majke specijaliste prof. metodike nastave likovne kulture, pa i sestre uspešnog studenta arhitekture, bila sam u kontaktu sa modelovanjem garderobe, crtanjem i osimišljavanjem raznih komada, pa sam i sama mogla da se kroz igru oprobam u istom. Svoje aktivnosti obavljam sa zadovoljstvom, a u tome mi pomažu porodica, brat i sestra, kao i prijatelji koji su mi i najveća podrška u svemu.

    

   Jovana Ignjatović

   Jovana Ignjatović

   Jovana je prijatelj, jer razume vasu proslost, veruje u vasu buducnost i prihvata vas, danas, onakvim kakvi ste. „Nema čoveka koji je podelio svoju radost s prijateljem a da se nije jos više radovao, kao što nema čoveka koji je podelio svoju tugu s prijateljem , a da nije manje tugovao.“

    

   Jovana Kuzmanović

   Jovana Kuzmanović

   Veliki ljubitelj knjiga, jezika, muzike, video-igara… verujem da je život lep, samo ako damo sebi prilike da uživamo u njemu. Poslednjih nekoliko godina sam se okrenula fotografiji u želji da ljudima oko sebe pokažem koliko je ovaj svet zapravo čarobno mesto. U moru svakodnevnih problema često zaboravljamo da uživamo u čistoj lepoti koja se krije svuda oko nas. Samo treba otvoriti oči i uživati. Živimo u bajkovitom i prelepom svetu – nikada to ne zaboravite.

   Jovana Todorović

   Jovana Todorović

   Idem u srednju Ekonomsku školu u Koceljevi, odličan sam učenik. Volim da crtam, pišem, gledam košarku, takođe i da je igram. Volim da komuniciram i da se družim sa ljudima, da pomažem drugima…

   Jovana Đorđević

   Jovana Đorđević

   Rođena u Jagodini 1993. godine. Apsolvent na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini. Pisanjem se bavim od svoje 13. godine. Sve je počelo željom da se produži detinjstvo. Osvojila sam prvo mesto u besedništvu na Učiteljijadi 2015. Moju poeziju možete naći na fb stranici Sabrana dela-Jovana Đorđević (sabrana su jer su sva na jednom mestu), a od sada ćete biti u prilici da je čitate na Pokazivaču. Upoznaćemo se jezikom poezije.

    

   Jovana Trajković

   Jovana Trajković

   Student sam Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu. Pisanje je jedini način kojim pokazujem istinu svog života. Smatram da iz najiskrenijih emocija, nastaju najveća dela. Citat kojim opisujem sebe je: „Ostavite mi to maštanje, ono mi dođe kao melem, ono mi može obezbediti večnost u vama i sa vama.“

   Jutra plavog sljeza Tuzla

   Jutra Plavog Sljeza Tuzla

   Sekcija okuplja učenike iz više tuzlanskih osnovnih škola. Zadatak njenih članova je očuvanje i njegovanje srpskog jezika, pisma i kulturnog i vjerskog identiteta.

   Katarina Živković

   Katarina Živković

   Uspešna mlada žena. Svojom snalažljivošću pokazuje i dokazuje da ništa u životu nije nedostižno. Bavi se profesionalnim šminkanjem, dekupažom, trgovinom, slikanjem, šivenjem, izrađuje torbice, ukrasne čaše i šolje…Kada je ljudi pitaju kako postiže sve to i kako je tako uspešna za svojoh 20 godina, kao odgovor joj posluži njen moto – ko hoće nađe način, ko neće nađe izgovor.

    

   KLUB PESNIKA

   KLUB PESNIKA „ORFEJ“ SUBOTICA

   Osnovan je 22.11.1995. u Subotici kao neprofitna i multinacionalna organizacija, a registrovan kao udruženje građana koja neguje kulturu i pisanu reč naroda i narodnosti koji žive u našoj sredini. Osim toga klub je registrovan i za izdavačku delatnost.

   • Književna omladina Srbije

    Književna Omladina Srbije

    Književna omladina Srbije je institucija osnovana 1971. godine u Beogradu, sa ciljem da promoviše književno stvaralaštvo mladih, i ne samo mladih ljudi, koji pišu na srpskom jeziku. Kao izdavač, posebnu pažnju posvećujemo delima koja predstavljaju kulturno nasleđe Srbije. Ono po čemu se razlikujemo od ostalih je tradicija negovanja domaće književnosti i afirmacija kvalitetnih, književnih dela mladih ljudi, pri čemu smo jedni od retkih koji imaju Ediciju prve knjige pod nazivom „PEGAZ“. Slogan naše kuće, je: ,, Čitanjem naših knjiga, čuvate sebe i svoje potomke“.

   KOLO SRPSKIH SESTARA

   KOLO SRPSKIH SESTARA

   Kolo srpskih sestara MO Kragujevac baštini tradiciju Šumadijskog kola srpskih sestara koje je osnovano 14. (27) septembra 1903. godine, iste godine kao i beogradsko Kolo srpskih sestara. Osnovano je kao građansko žensko udruženje patriotske orijentacije, s ciljem promovisanja «nacionalno-patriotskih, kulturno-prosvetnih i humanih ciljeva». Ideja za osnivanjem Kola srpskih sestara potekla je od Nadežde Petrović, slikarke i Delfe Ivanić, nastavnice, a ime udruženju dao je Branislav Nušić, književnik, koji je sa Ivanom Ivanićem, diplomatom, napisao Statut društva.

    

   Kristina Koren

   Kristina Koren

   Kristina Koren, pjesnikinja rođena 1978. godine. Pisanjem se bavi od 1991. i od tada se nije zaustavila. Voli ono što radi. Piše ljubavnu i duhovnu poeziju i prozu.

    

   Kristina Raković

   Kristina Raković

   Živi u okolini postojanosti memorije sa punim džepovima satova koji se tope. Besciljno luta po virtuelnom svetu dok traži svoje mesto u realnosti. Konzumira umetnost. Student srpskog jezika i književnosti na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

   KULTura sNOVA Zagreb

   KULTura sNOVA Zagreb

   Udruga za promicanje kulture. Osnovana je 2011. godine a u tom razdoblju održano je preko 150 književnih večeri i promocija. Izdali smo 75 naslova pojedinačnih i zajedničkih zbirki. Pokrenuli niz kulturnih akcija: KARAVAN PJESNKA, VALENTINOVO i Međunarodni Pjesnički Festival MORE NA DLANU.
      

    

   KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC

   KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC

   Ustanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje

    

   KUTAK ZA KVALITETNIJE STARENJE

   KUTAK ZA KVALITETNIJE STARENJE

   Kutak predstavlja vid novog modela partnerstva i saradnje Crvenog krsta Kragujevac i lokalne zajednice, u cilju poboljšanja kvaliteta života starijih osoba. Danas su par stotina kragujevčana vrlo aktivno uključeni kao korisnici Kutka u raznim aktivnostima i programima koji se redovno odvijaju svakog utorka u prostorijam Crvenog krsta Kragujevac. Kutak je najomiljenije mesto starijih za uživanje u vrlo kvalitetnom vremenu provedenom sa vršnjacima. Kutak, odnosno stariji koji se okupljaju u njemu, svaki put iznova pokazuje koliko je plodonosna njihova jesen života.

   • Labud Lončar

    Labud Lončar

    Rođen 31.01.1964. god. u Ivangradu (današnje Berane). Objavio dvije knjige poezije. Član mnogih književnih udruženja. Zastupljen u desetak zbornika poezije a on sam je bio urednik jednog. Uskoro priprema nova izdanja…Pored poezije voli fotografiju i ribolov. Nastoji da svaki dan nauči nešto novo…

   • Lara Dorin

    Lara Dorin

    Rođena 1977. godine. Pesnik i prozni pisac iz Obrenovca. Objavila je 2011. godine zbirku kratkih priča „Po snegu tiho pada sneg“, u izdanju Književne Omladine Srbije, godine 2013. zbirku poezije „Čuješ li me Bože“, u izdanju Književne Omladine Srbije, 2015. godine zbirku poezije „Kandelabri“, u izdanju izdavačke kuće Prometej.

   Lazar Milanović

   Lazar Milanović

   Radim kao dekorater torti i kolača u porodičnoj firmi Nadalina. To mi je zapravo primarna delatnost, međutim, kako jako volim da putujem kroz putovanja zavoleo sam i fotografiju. Član sam foto kluba Apolo.

   Lena Dagović

   Lena Dagović

   U onom vremenu kada se cepalo sve oko nas i u nama odcepilo se i par kilograma mesa koje je oznaceno sa Lena. Danasnji oblik je izudaran vetrovima. Za sve ove godine disanja postigla je (samo) da zavoli umetnost. Student je FILUMA na odseku za srpski jezik i knjizevnost. Pise poeziju koju je objavila u nekoliko knjizevnih casopisa, zbornika i pesnickih blogova.

   Leo Fabijančić

   Leo Fabijančić

   Rođen 1998. godine. Živi u Hrvatskoj u Istri, grad Buzet. Svira bubnjeve od svoje devete godine i pohađa srednju glazbenu školu. Uz to je i član Laguna benda iz Istre.

    

   • Lidija Puđak

    Lidija Puđak

    „Ne želim poput Diogena hodati u podne sa svijećom u ruci tražeći čovjeka. Kada osobne mane ispisah, shvatih da su oko mene ljudi, tek ljudi ! „Igram se riječima, mislima milujući svakoga čovjeka u kojem živi čovjek. Radujući se životu ispreplićem prste sa svima tražeći u tomu bit svojega postojanja. Kao vanjski suradnik Kulturnioga centra Dubrava­Zagreb, organiziram i vodim mnoge kulturno umjetničke programe. Ponosni sam autor bloga Pjesničkom riječju „STOP NASILJU“na kojemu je 300 tinjak pjesnika koji sa svojim sjajnim pjesmama apeliraju i grle svaku nevinu žrtvu.

    Lidija Ćirić

    Lidija Ćirić

    Prava Beograđanka. Autor romana „Rekvijem za jedan dan“. „I sve što naredim desiće se, na mome putu svetleće Videlo.“ Amin. 

   • Lorena Vojtić

    Lorena Vojtić

    Lorena Vojtić (r. Kujek), rođena 31. 5. 1996. u Osijeku. Odrasla u Valpovačkoj Satnici, a trenutno živi s kćeri i suprugom u Osijeku. U djetinjstvu se bavila glumom, pjevanjem i crkvenim aktivnostima. Završila opću gimnaziju u Valpovu, i pohađala Pravni fakultet u Osijeku, smjer upravno pravo. Već dugi niz godina surađuje s brojnim portalima i književnim stranicama- na kojima redovno objavljuje svoje radove. Postigla je uspjeh i na Europskom festivalu poezije. Ozbiljnije piše od trećeg razreda srednje škole. Tematike koje dominiraju mojim stvaralaštvom su: život, ljubav, smrt, smisao postojanja i vjera, a sve je protkano nijansama gotike. Uglavnom pisala poeziju u prozi i misaone tekstove, a nije joj strana ni kratka priča. Osvojila je prvo mjesto u poeziji 2018., po izboru stranice Pisci i Književnost i bila među 5 najčitanijih autorica iste te godine. Na svojoj Facebook stranici NA KRILIMA SNOVA broji 20 000 čitatelja. Članica Hrvatskog književnog društva, Kulture snova i Antuna Ivanošića.

   Maja Stanković

   Maja Stanković

   Vranjanka, koja se svakog dana lati olovke i papira i stvara, jer njen unutrašnji žar za pisanje nikada ne jenjava. Objavila je dve knjige, roman „Posle svega“ i zbirku poezije „Budne uspomene“. Zastupljena je u mnogobrojnim zbornicima.

    

   Marija Mladenović

   Marija Mladenović

   Marija uživa u prirodi i kreativnom radu. Inspiraciju nalazi u sitnicama koje začinjavaju život.

   Marija Nedeljković

   Marija Nedeljković

   Pesnikinja koja, kao što nadahnjuje druge, i sama često pronalazi inspiraciju u drugima. Stvaralac trenutka, beležnik emocije koju pronalazi u nesagledivim dubinama svoje duše. Radi sa decom i zbog dece, jer okružena tim malim bićima i sama uspeva da ostvari svoj najveći san- da ostane večno dete. Kao i Desanka, njena omiljena pesnikinja, svoju dušu hrani toplinom dobrih ljudi i štiti to utočište emocije osmehom bez granica. Živi kroz svoju poeziju, s nadom da će svaki napisan stih, jednog dana, nekome ovaj svet učiniti lepšim.

    

   Marija Pašalić

   Marija Pašalić

   Rođena u Kragujevcu. Interesovanja: knjige, muzika, film, putovanja, druženje, pozitivni ljudi… Životni moto: „U životu se moramo praviti ludi, a biti mudri!“

   Marija Strahinjić

   Marija Strahinjić

   Student sam engleskog jezika i književnosti na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Zanimam se za jezike, govorim i nemački i trenutno učim uporedo i francuski. I dalje razmišljam o svojoj budućoj karijeri, ali su mi trenutno glavna interesovanja književnost i žurnalistika.

    

   Marija Đorđević

   Marija Đorđević

   Mаrijа Đorđević, profesor srpskog jezikа i književnosti u OŠ „21. oktobаr“, veruje da je „mаštа vаžnijа od znаnjа, i zаto izvаnredаn učitelj inspiriše“.

    

   Marijana Vesović

   Marijana Vesović

   Marijana Vesović – studira ekonomiju, a voli novinarstvo. Večiti putnik. Surovo iskrena. Veruje u ljubav i ljude. Oprašta, ali ne zaboravlja. Mleko ne pije, bez kafe ne funkcioniše. Pisala za: velikipark.rs i pravaprica.rs.

   Marijana Pilipović

   Marijana Pilipović

   Rođena je u Beogradu, septembra 1980. godine. Njeno detinjstvo miriše na jasmin, more i pomorandže. Ima boju peska i neba. Odrastala je u Tripoliju (Libija). Studirala je na Fakultetu za poslovne studije. Vodi poslovanje porodične firme. Poezija joj je objavljivana u zbornicima, almanasima, zajedničkim knjigama, kao i u elektronskim glasilima posvećenim poeziji. Godine 2013. objavila je prvu samostalnu knjigu poezije Međurečje (Beoknjiga, Arte). Dobitnik je priznanja Umetničke grupe Arte za najbolju pesnikinju u 2015. godini. Marijanin moto je: Čitaj! Veruj! Voli! Praštaj!

    

   Marina Milosavljević

   Marina Milosavljević

   Talentovana. Od malena pokazuje ljubav prema pisanju i lepoj reči. Osvajala brojne nagrade kako za poeziju, tako i za prozu. Po struci je građevinski inženjer. Udata i majka dvoje dece.

   Marijana Grujić

   Marijana Grujić

   Želim da inspirišem ljude. Želim da me neko jednog dana pogleda i kaže: „Zbog tebe nisam odustao.“ Ljubitelj filozofije, psihologije, poezije. Večiti sanjar.

    

   Marina Raičević

   Marina Raičević

   Rođena je 11. V 1968. u Piriotu. Živi i radi u Boru.Učiteljica engleskog jezika koja veruje da biti učitelj nije posao, već poziv. Zaljubljena u poeziju, muziku, ples i toplu ljudsku reč.

   Marina Trifunović

   Marina Trifunović

   Ekologija, to je moj izbor. Istinski prijatelj ljudi i zivotinja, ljubitelj prirode i svega prirodnog.

   Marija Stojiljković Marstoj

   Marija Stojiljković Marstoj

   Rođena je 1974. godine u Beogradu, gde živi i radi. Po obrazovanju je magistar ekonomskih nauka, ali i zaljubljenik u književnost i lepu pisanu reč. Dosad je objavila jedan roman, hibridnog žanra, Božanska je snaga književnosti, i to u izdanju Čigoja štampe iz Beograda. Piše pesme, priče, romane i blogove. Zastupljena je u zbornicima. Sarađuje sa internet portalima. Uređuje svoj sajt. Član je KK Scena Crnjanski iz Beograda.

   Marko Mozetić

   Marko Mozetić

   Student Biomedicinskog inženjerstva na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Ljubitelj je pisane reči svake vrste. Pored toga, voli i da trči – do sada je istrčao tri polumaratona.

   • Marko Jovičić

    Marko Jovičić

    Rođen 13.01.1993 godine u Novom Sadu. Živi u Temerinu, gde je završio osnovnu i srednju školu ( srednju kao učenik generacije). Nakon toga nalazi posao. Aktivan je član mnogih organizacija, najviše izviđackog pokreta Crvenog krsta. Poeziju piše već 5 godina.

    

   Marko Marković

   Marko Marković

   Marko Marković je fotograf i diplomirani mašinski inženjer.

   • Marko Marković

    Marko Marković

    Rođen trećeg maja 1994. u Loznici, ceo život proveo u Krupnju, sem školovanja dok sam boravio u Beogradu. Završio srednju tehničku PTT školu u Beogradu. Radim šta moram da bih zaradio za život. Čekam neko bolje vreme ili bolju priliku.

    Martina Spoljarić

    Martina Špoljarić

    Maturantica Opće gimnazije u Valpovu. Volontiram u knjižnici. Kada nešto želim, napravim sve da to ostvarim. Velika mi je želja upisati novinarstvo ili političke znanosti i uspjeti u tom poslu.

    Martina Janjić

    Martina Janjić

    Rođena 1986. u Kruševcu, živi u Beogradu. Završila je Defektološki fakultet, a nakon toga i specijalističke studije na Kriminalističko-policijskoj akademiji. Prošla je i instruktažu Autonomnog ženskog centra za volonterski rad na SOS telefonu za žene sa traumom muškog nasilja. Majstor/Učitelj Usui Shiki Ryoho Reiki sistema, Kundalini Reiki Majstor/Učitelj i sertifikovani Theta Healing praktičar. Predsednica je i osnivač „Reiki i Theta Healing Centra Beli Ždral“ (Obožava životinje, i sama ima jednu koja je ravnopravni član njene porodice (pas koji misli da je čovek – Pako), i kako je protiv svakog vida nasilja – veganka je.

    Matija Vargić

    Matija Vargić

    Živim u Beogradu. Završio sam šumarski fakultet. Bavim se jogom. Uživam u lepom danu i šetnji. Volim da pročitam knjigu, ali i da zapišem nešto u svoju. Zanima me istorija, film, crtanje i fotografija.

    Među nama

    Među Nama

    Recitatorska družina Među nama pravi večeri poezije u Novom Sadu i okolini duže od četiri godine. Cilj je da publici predstavimo poeziju na nov i drugačiji način. Sastav čine dva govornika i dva muzičara (gitara, violina, klarinet, saksofon, frula, harmonika, pijanino).

     

    Miomir Dejanović MiDej

    Miomir Dejanović MiDej

    Ne može da me shvati ni rođena mati – kako bi tek znale šta hoću budale.

     

     

    Miladin Berić (M. B. Romanov)

    Miladin Berić (M. B. Romanov)

    Rođen je u Banjaluci prvog posnog dana poslije Božića, a sedam godina prije čuvenog banjalučkog zemljotresa koji je pokazao da i priroda, a ne samo političari, može da ima rušilačku moć. Ne krade, ne vara, ne laže, ne otima i ne rekitira, što znači da nema vrline po kojem bi ga mogli zapamtiti i iskovati u zvijezde. Posebno je poznat po tome što češće mijenja države nego prijatelje. I po tome što je sam sebi najveći neprijatelj tako da povremene opstrukcije od strane drugih ne uzima kao zlonamjerne. Liči na Republiku Srpsku, jer s godinama gubi samostalnost, a i bez obzira što nije od onih i hoće na sebe.

     

   Miladin Mutavdžić

   Miladin Mutavdžić

   Juče sam se rodio, a danas imam 31 godinu. Sumnjam u sve, a verujem u čuda.

   Milan Nikolić Izano

   Milan Nikolić Izano

   Milan Nikolić Izano – pisac.

    

   Milanka Berković

   Milanka Berković

   Za vreme svog učiteljskog staža ispratila sam nekoliko generacija, koje su mi bile velika inspiracija za mnoge projekte. Osim što radim kao učiteljica, pišem priče, beletristička štiva, obavezne i neobavezne udžbenike za mlađe razrede osnovne škole.

   Milan Mitrović

   Milan Mitrović

   Živim u Vrnjačkoj Banji, i po zanimanju sam fotograf. Kao veliki ljubitelj umetničke fotografije nastojim da svakodnevno unapredim svoj rad i prezentujem ga u što boljem izdanju.

   • Milen V. Šelmić

    Milen V. Šelmić

    Rođen u Prokuplju, živi i stvara u Novom Sadu. Po obrazovanju pravnik, žurnalista, istoričar umetnosti. Autor je i priređivač više pesničkih i proznih zbirki. Uređivao je nekoliko časopisa i revija za nauku, kulturu i umetnost. Osnivač je i izvršni direktor „Novosadskog književnog kluba“ i pokretač Međunarodnre pesničke Akademije.

    • Milena Milikić

     Milena Milikić

     Rođena je 1987. godine. Poeziju čita i piše od osnovne škole. Recitator. Iza sebe ima objavljenu zbirku poezije pod nazivom ,,Povratak ljubavi” . Priprema svoj prvi roman.

    

   Milena Antonijevic

   Milena Antonijevic

   Voli putovanja i živi u nadi da će obići ceo svet.

    

   Milica Bećir

   Milica Bećir

   Rođena 1990. godine u Beogradu. Po zanimanju nutricionista dijetetičar, specijalizirala u oblasti javnog zdravlja. Svoju kreativnost izražava kroz spremanje hrane, osmišljavanje i modifikaciju jelovnika i savete o ishrani. Kako je i sama hedonista, oblast svog interesovanja je proširila i na odnos ljudi prema hrani i ishrani. Rado podržava i učestvuje na događajima koji se tiču zdravih stilova života.

   • Milica Doknić

    Milica Doknić

    Rođena 12.03.1988. godine u Nišu. Student na masteru Ekonomije, izdala dve knjige. Dobitnica nagrade “Sveta Petka” za književno stvaralaštvo. Dugi niz godina pisac “Viteza”. Potpredsednik humanitarne nevladine organizacije umetnika “Vilindar”.

    • Milica Plavšić

     Milica Plavšić

     Milica Plavšić, rođena 1978 god. u Travniku. Živi i radi u Sremskim Karlovcima, najbajkovitijem mjestu u kojem su vijekovi zaustavljeni, a godine se odavno ne broje. Stalno pokušava u sebi da pomiri bosansku sevdalinku i vojvođansku tamburicu. Pisanjem želi da promjeni svijet i svijest pojedinca. Piše za časopis „Glas Srpski“ koji se štampa i izdaje u Johanesburgu. „Crno u bijelo i crveno bojila, svojim postojanjem nemoguće i moguće u jednu priču spojila“… Slobodno vrijeme najradije provodi sa svojom porodicom, učeći od svoje djece kako da postane bolja osoba.

     Milica Šejić

     Milica Šejić

     Imam 20 godina. Kroz život me vodi pozitivan stav, moj moto je: ,,Kakve su ti misli, takav ti je život.“ Poezija je način iskazivanja onog najdubljeg I najtananijeg u meni. Oslobodite um, otvorite srca. I ne zaboravite, samo velika srca vole, mala čekaju da budu voljena.

      

     Milinko Mile Vasiljević

     Milinko Mile Vasiljević

     Rođen 1981. u Loznici. Svoj spikerski trag ostavio je u više radio stanica: Podrinje, Ritam herz, Om, Naj, RTV Lotel. Od 2009. godine je TV prezenter Lotel dnevnika, voditelj kviza za decu Pitalice za sveznalice, i autor i voditelj emisije za decu i mlade Mala radionica. Uspešno je okupio na više zapaženih web mesta (YouTube, Facebook, bloger.rs) dosta pisaca i stvaralaca na polju književnog stvaralaštva svih oblika, a u cilju širenja pisane reči i govorne kulture. Uspeo je da delima književnih velikana, na sebi svojstven način podari i udahne novi audio život na internetu.

      

   Milena Koraćević

   Milena Koraćević

   Student sam prve godine grafičkog dizajna Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu. Fotografijom se bavim skoro 2 godine i član sam foto-kluba “ Kragujevac“ . Na sajtu italijanskog izdanja časopisa Vogue imam svoj portfolio sa fotografijama probranim od strane njihovih foto -urednika. Objavljivana i na drugim inostranim sajtovima za fotografiju kao i u magazinu Exart. Bavim se komercijalnom, modnom, wedding fotografijom, ali najviše uživam u stvaranju umetničkih fotografija, inspirisanih unutrašnjim svetom čoveka i njegovim psihološkim stanjem. Pored fotografije uživam u slikarstvu, a polako otkrivam i vajarstvo kao predmet interesovanja.

    

   Miloš Ignjatović

   Miloš Ignjatović

   Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica“, ,,LID-‘a“, ,,Sportskog žurnala“, ,,Svetlosti“, ,,KG novina“, ,,Politike“.

   • Miljana Orašanin

    Miljana Orašanin

    Smatra da su otvoreno srce i otvoren um ključ za uspješan i srećan život. „Ko na brdu ak imalo stoji, više vidi no onaj pod brdom“ P. P. Nj

   • Milorad Vujnović

    Milorad Vujnović

    Rođen u Novom Sadu 1963. Voli vino, zbog istine i istinski voli ženski rod. Aforizme počeo da piše sa 18 pa napravio pauzu od tridesetak godina, taman dovoljno da sazri.

    

   Miloš Milosavljević

   Miloš Milosavljević

   „Biti isti, biti poseban, biti slobodan. Biti samo svoj!“

   Made in Macedonia

   Made In Macedonia

   Kada ljudi nađu zajednički jezik ne postoji jezička barijera. Urednici Deana Sailović i Vasil Tolevski.

   Mira Živković

   Mira Živković

   Rođena 1972. godine u Crnoj Gori, po zanimanju apotekarka koja najviše voli da preporuči ljubav i smeh! Piše aforizme i poeziju, ljubavnu, satiričnu…životni moto – Nikom ne davaj ribu, svakog nauči da peca!

    

   Miroslav Lj. Ranković

   Miroslav Lj. Ranković

   Slikar, fotograf, pisac, pesnik i… neko ko voli čitavim bićem…

   • Mirjana Đapo

    Mirjana Đapo

    Rođena 1950. u Smederevu. Završila Filološki fakultet u Beogradu, grupa za srpsko-hrvatski jezik i književnost. Živi u Brčkom i radi u Gimnaziji „Vaso Pelagić“ kao profesor. Objavljena dela: zbirke poezije „U bunilu“, „Tumaranje po egu“, „Grafiti po zastorima duše“ ;zbirka proze „Klupa za tihu raju“, roman „Elysion“, priče za decu „Put u središte bajke“ i „Lepe i ružne reči“; aforizmi- „Talasanje po suvom“. Dobila više prestižnih nagrada i priznanja. Zastupljena u antologijama i zajedničkim zbirkama. Prevođena na više jezika. Nosilac Zlatne značke Kulturno prosvetne zajednice Srbije. Član Udruženja književnika Srbije.

   • Mirnes Modrić

    Mirnes Modrić

    Modrić Mirnes diplomirani pravnik i iz hobija, onako usput, pisac kratke priče. U književnost sam ušao sa zbirkom kratkih priča „Molitva za ljubav“. Pokupio sam i neka međunarodna priznanja. Sanjar sam i idealist. Budan sanjam. Nedosanjam skoro nikad, ali se ne predajem. Kad govorim o sebi, uvijek se osjećam ko na nekom spoju koji će ubrzo propasti. Zato čitajte što pišem. Često djeliće sebe „lijepim“ na papir. Tako je lakše. I vama, a i meni. A čitajte i ono što nije o meni. Obavezno!

    

   Miroslava Đušić Nedeljković

   Miroslava Đušić Nedeljković

   Rođena sam u Beogradu 19. 12. 1952. Možda bi neko sakrio godine, ali ja ne krijem, jer su moje, a što je moje, volim da podelim s drugima. Volim ljude, volim život, već nekoliko godina sam penzionerka. Nekima to smeta, ali meni nikad nije bilo lepše nego sada. Ležem i budim se s osmehom, pa to savetujem svima, koji misle da su nesrećni. Do sada sam objavila šest romana, sedmi je upravo u pripremi za štampu, a i članica sam Udruženja književnika „Scena Crnjanski“, pro NU Đuro Salaj.

    

   Mišo Koprivica

   Mišo Koprivica

   Mišo Koprivica je od svog ranog opismenjavanja veliki ljubitelj stripova, a tu sklonost nije zasenio ni razvoj interesovanja prema lepoj književnosti, raznolikoj stručnoj literaturi, prema raznim (sup)kulturnim sadržajima uopšte. Svoje malo bekstvo i nadgradnju nad zamućenom kolotečinom nalazi i u pisanju i konzumiranju poezije, uživanje u slušanju muzike i skromnim porodičnim kretanjima. Oženjen je i otac dvoje dece.

   Miss Yu

   Miss Yu

   Kompanija „Miss Yu“ jedina je ovlašćena za produkciju zvaničnog izbora Miss Srbija. Predsednik i vlasnik kompanije je dr Vesna de Vinča, priznati TV novinar i producent. Vesna de Vinča je vlasnik 17 ekskluzivnih licenci za lepotu, na teritoriji država Srbije i Crne Gore, počev od licenci za dva najveća internacionalna takmičenja – Miss World (u vlasništvu Džulije Morli) i Miss Universe (u vlasništvu Donalda Trampa).

    

   Modni vrisak

   Modni Vrisak

   Modni Vrisak je online modni magazine, koji okuplja dizajnere, blogere i ljubitelje mode na jednom mestu.

    

    

   Galerija Mostovi Balkana

   Galerija Mostovi Balkana

   Gradska galerija „Mostovi Balkana“ osnovana je u okviru Spomen-parka „Kragujevački oktobar“ 2005. godine, zahvaljujući podršci USAID, američke nevladine organizacije ACDI/VOCA, kao i Uprave grada Kragujevca. Programska koncepcija Galerije orijentisana je prevashodno ka tome da predstavi savremenu likovnu umetnost i najaktuelnija dešavanja, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj umetničkoj sceni.

   • Nemanja Andrić

    Nemanja            Andrić

    Rođen u Jagodini, student Fakulteta za medije, tržišne komunikacije i odnose sa javnošcu Univeziteta Apeiron. Živi u Beogradu. Bogato radno iskustvo u oblasti medija (radio), u oblasti voditeljstva, produkcije i dizajna zvuka. Aktivan u oblasti marketinga i medija planiranja.

    Nemanja Dragaš

    Nemanja Dragaš

    Književnik i diplomirani dramski i audiovizuelni umetnik. Jedan je od najnagrađivanijih pesnika mlađe generacije, a od strane časopisa „Politika“ uvršten je među najuspešnije mlade umetnike Srbije. Autor je četiri knjige poezije. Piše eseje, filmske i pozorišne kritike na nekoliko aktuelnih blogova.

     

    Nemanja Sekulić

    Nemanja            Sekulić

    Fotograf i digitalni umetnik, rođen u Beogradu. Oduvek je bio zainteresovan za magiju i naučnu fantastiku, smatra da je stvarnost samo za one koji nemaju maštu. Svojim radom želi da održi ideju da je sve moguće, da postoji koncept bez ograničenja.

   • Nenad Marić

    Nenad Marić

    Iz Vranja, po zanimanju doktor stomatolog, zapošljen u Zdravstvenom Centru Vranje. Radi kao specijalista opšte stomatologije. Pored toga ima i druge talente. Piše pesme, svira gitaru, komponuje svoje pesme kao kantautor, oprobao se i kao aforističar. Ima objavljene tri zbirke pesama.

  • Nada Kljajić

   Nada Kljajić

   Učiteljica, pisac, slikar, maštar,…Voli igru, druženje, ples, muziku. Navija za ljubav, savest, razum, duhovnu glad.

   Nada Karadžić

   Nada Karadžić

   Živi u Beogradu. Po zanimanju vaspitač. Trenutno stažira kod jedne babe. Danju živi aforizam, noću piše poeziju. Njeni radovi su objavljivani u više zajedničkih projekata, koji se nigde ne projektuju. Jednog dana će izdati knjigu. Bolje knjigu, nego državu.

  • Nada Vučičić

   Nada Vučičić

   Rođena 1949. godine u Splitu gdje živi i stvara i sada. Slika, piše poeziju, lirsku prozu a okušava se i u kratkoj priči. Samostalne zbirke „Poezija riječi i boje“, „Dok te sanjam“, Zajednička zbirka“Stihom ispisujem dušu“. Pjesme su joj objavljene i u međunarodnim zbirkama. Ilustratorica je nekoliko naslovnica zbirki drugih pjesnika.

   Nađa Đoković

   Nađa Đoković

   „Samo od ugla iz kojeg posmatraš sunce zavisi hoćeš li videti svetlost ili senku.“ Nađa Đoković je pesnikinja, prozaistkinja, aforističarka, kompozitorka i kantautor. Član je „Balkanske poetske unije“ od kad je sa svoje tri pesme prošla međunarodni konkurs za „Digitalni zbornik Društva živih pesnika“. Iza sebe ima jednu izdatu zbirku poezije i proze pod nazivom „Četiri vatre“. „Jednostavnost je najviši stepen savršenosti.“

    

   Natalija Sknepnek

   Natalija Sknepnek

   Pedagog i pisac, sertifiovani porodični edukator. Koautor je brojnih stručnih priručnika iz oblasti socijalne zaštite. Posvećena je sprečavanju marginalizacije društvenih grupa i pojedinaca. Autor je knjige za decu „Pozornica sa 30 lica“ – Vulkan izdavaštvo. Zaljubljenik je u prirodu, umetnost i mačke.

   Nataša Stanić

   Nataša Stanić

   Rođena u Trebinju, čitavo stoleće posle velikog pesnika Dučića, i nastavlja da korača stazama stihova, dok šušte jablanovi. Piše poeziju i prozu. Član Udruženja Književnika Srpske, ali pošto se bavi i glumom, srećna je što je primljena zajedno sa slavnim Kusturicom. Ne voli da govori o sebi, to prepušta svojim delima. Nikad se ne predaje i nikad ne odustaje… Voli umetnost i sport. Prašta ljudima i veruje u Boga.

    

   Kulturni centar Nea Pangea

   Kulturni Centar Nea Pangea

   Deluje na teritoriji Beograda zajedno sa velikim brojem drugih organizacija sličnog karaktera, kao neprofitna organizacija sa horizontalnom organizacijskom strukturom. Polja, u kojima Nea Pangea razvija svoje delovanje, jesu neformalno obrazovanje i kulturne delatnosti.

   • Nenad Živković

    Nenad Živković

    Na Internetu „Nebeski tragač“. Trudi se da sačuva od zaborava male ljude i velike gluposti. Bavio se pisanjem i čitanjem, dok je to imalo nekog smisla. Danas samo upire prstom u ono što misli da vredi. Uvek vidi drugačije nego što jeste, upire prstom, pokazuje ali ne dokazuje. Ubeđen da je na pravom putu, jer je na njemu najmanja gužva; uživa u slobodi koju je sam sebi ikreirao.

   • Nenad Maksimović

    Nenad Maksimović

    Rođen 27.02.1967. godine u Gnjilanu na Kosovu i Metohiji. Sada živi u Grockoj. Izdao zbirku rodoljubive poezije „Sačuvano od zaborava“ i knjigu aforizama „Pao mi šećer“ u izdanju Književne omladine Srbije. Objavljujem aforizme i pesme u knjževnim časopisima i na društvenim mrežama. Osvedočeni ljubitelj slatkiša i dete u duši.

    Nenad Stevanović

    Nenad Maksimović

    Rođen 27.02.1967. godine u Gnjilanu na Kosovu i Metohiji. Sada živi u Grockoj. Izdao zbirku rodoljubive poezije „Sačuvano od zaborava“ i knjigu aforizama „Pao mi šećer“ u izdanju Književne omladine Srbije. Objavljujem aforizme i pesme u knjževnim časopisima i na društvenim mrežama. Osvedočeni ljubitelj slatkiša i dete u duši.

    Nikola Dragaš

    Nikola Dragaš

    Rođen 3.1.1952.godine. Iako je često u dodiru sa drvetom i njegovom obradom, pod prstima su mu sakriveni stihovi pesama . Rođen da piše, ali ne i da prikazuje svoja dela. Idealista, veruje u snove premda čvrsto stoji na zemlji. Snovi su ti koji ga vode.

     

   • Nenad Dragaš

    Nikola Dragaš

    Rođen je 15.09.1981. u Pančevu, gde i danas živi. Diplomirao 2004. godine na Višoj politehničkoj školi u Beogradu na smeru za grafički dizajn. Zaposlen kao grafički dizajner u Pošti Srbije u Beogradu. Član je ULUPUDS-a i Udruženja karikaturista Srbije – FECO. Bavi se karikaturom, dečjom ilustracijom i grafičkim dizajnom. Ilustruje dečje knjige i udžbenike. Svoje ilustracije i karikature objavljuje u novinskim listovima: „Večernje Novosti”, „Politika”, „Jež”. Redovan je učesnik domaćihi međunarodnih salona i izložbi karikature i ilustracije kao što su: „Pjer”, „Zlatna Kaciga”, „Zlatni osmeh”, „Zlatno pero”, „Majski salon ULUPUDS-a”, „Osten”, „Balskanska smotra mladih strip autora – Leskovac”, „Bijenale Ekološke karikature Sokobanja”, „Krajiški salon”… Pored svog posla posvećen je knjigama, porodici, a posebno svojoj deci Dunji, Strahinji i Staši.

   Nikola Čavić

   Nikola Čavić

   Bavim se pisanjem i fotografisanjem. Do sada sam izdao jednu zbirku pesama; „Životom Boema“, u izdanju Banatskog kulturnog centra. U pomenutoj izdavaćkoj kući će se uskoro pojaviti i moja novela „Krajolik Života“. Studiram komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Pišem pesme, priče i fragmentarne forme: razgovora, sećanja, misli. Rodom sam iz Mokrina. Živim u Novom Sadu.

  • Neda Glišović

   Neda Glišović

   Član sam Lingvističke sekcije u I kragujevačkoj gimnaziji, osam godina sam se aktivno bavila takmičarskim plesom, a fotografijom sam počela da se bavim pre oko dve godine I od tada je fotogravisanje nezamenljiv izvor moje inspiracije. Volim prirodu, plivanje, sport, a posebno mesto u mom životu zauzima i ronjenje- jedan novi vid upoznavanja sveta koji nas okružuje, a gde još ima puno nerešenih misterija.

  • Neda Milovanović

   Neda Milovanović

   Neda Milovanović veruje da sreću čine male stvari. „Kad čovek ume da bude zadovoljan sobom, zadovoljan je i svim ljudima“. „Ne stidi se svojih slabosti jer se drugi ljudi ničega toliko ne plaše kao nečije hrabrosti da bude onakav kakav je“.

  • Nevenka Vitković

   Nevenka Vitković

   Završila svetsku književnost. Piše… vesti, poeziju, priče, kolumne. Lektorisala više knjiga. Bavi se fotografijom. Voli knjige, filmove, šetnju, putovanja. Vodolija. Voli prijatelje i druženja.

   • Nermin Delić

    Nermin Delić

    Pjesnik i romanopisac iz Jajca, idejni tvorac online balkanskog kontesta Mili Dueli, osnivač Poezije Godine i student medicine.

   • Nikola Ucur

    Nikola Učur

    Svakako da bih ja sam sebe najviše hvalio, ali mislim da o meni mogu da govore ljudi koji me poznaju, a ne ja. Živim u Novom Sadu. Student sam žurnalistike, obožavam konceptualnu fotografiju. U slobodno vreme crtam. Volim da mi je vreme apsolutno ispunjeno.

    Nikola Zebić

    Nikola Zebić

    Srednjoškolac sam, idem u gimnaziju u Šapcu. Volim da slušam muziku i da se družim sa drugima, ali više od toga volim da pomažem drugima, da se smejem i da saznajem nove stvari, da radim sa ljudima jer me to čini srećnim i prosto tako nešto me uvek obraduje.

     

    Nitro Acoustic

    Nitro Acoustic

    Ne odustajte od svirke, gitara je jedan deo mene celog, sastavni deo mog života…gitara mi je kao molitva, kad ustanem odsviram neku, kad legnem opet odsviram još koju…i tako svakog dana…

       

  • Odbojkaški klub
  • OK Kraguj

   OK Kraguj

   Odbojkaški klub Kraguj je profesionalni ženski odbojkaški klub. Osnovan je u februaru 2006.godine. U svom sastavu ima sve selekcije, od škole odbojke do seniorki.Od 2014. je u najvišem rangu takmičenja – Super ligi Srbije. Prijateljstvo, tolerancija, zabava i zdrav život je glavni moto kluba. Dobrodošli!

   Ognjen Janjić

   Ognjen Janjić

   Rođen 1986. Po struci diplomirani specijalni pedagog. Ima 25 godina iskustva u borilačkim veštinama (Shotokan Karate, Muay Thai, BJJ) Učitelj Tai Chi-a i Qigong-a, i osnivač Tai chi & Wushu kluba Beli Ždral.II stepen Usui Reikija, Kundalini Reiki majstor/učitelj. Svira gitaru i obožava da provodi vreme sa svojom srodnom dušom Martinom i drugim punopravnim članom porodice: psom Pakom koji misli da je čovek. Budući da je protivnik bilo kakvog nasilja nad živim bićima – vegan je.

  • OŠ

   OŠ “ 21. OKTOBAR“ KRAGUJEVAC

   Osnovna škola „21.oktobar“ je osnovana 29. jula 1959. godine. Škola je 20. oktobra 1971. godine dobila svoju zgradu. Nalazi se u strogom centru grada, u mirnijem okruženju, okružena stambenim zgradama i kućama. Raste i razvija se zajedno sa svojim učenicima. Svi se trude da ona prati razvoj tehnologije, novih nastavnih metoda i da nam odrastanje bude veselo i sadržajno.

  • OŠ

   OŠ „Branko Miljković“ Niš

   Osnovna škola „Branko Miljković“ u Nišu počela je sa radom 1965. godine kao istureno odeljenje Osnovne škole „21. maj“. Prerasta u samostalnu osnovnu školu 1971. godine. Od 1984. godine Osnovnoj školi „Branko Miljković“ pripada četvororazredno odeljenje, odnosno škola sa jednim kombinovanim odeljenjem u Suvom Dolu.

  • OŠ

   OŠ „Kralj Aleksandar I“ Gornji Milanovac

   Osnovna škola „Kralj Aleksandar I“ Gornji Milanovac

  • OŠ

   OŠ „Miroslav Antić“ Palić

   Nalazi se na krajnjem severu Vojvodine, u naselju Palić. Tu je smešteno i prekrasno Palićko jezero, kao i Nacionalni rezervat ptica Ludaš. Škola se sastoji od centralne škole na Paliću i male škole u naselju Šupljak nadomak Palića, gde se nastava odvija od I do IV razreda na mađarskom nastavnom jeziku. Škola u Šupljaku je smeštena u prekrasnom seoskom ambijentu pokraj Ludaškog jezera.

  • OŠ

   OŠ „Radoje Domanović“ Kragujevac

   Jedna od škola sa najdužom tradicijom u Srbiji, osnovana 1805. godine. Oaza kulture, kvalitetnog i trajnog znanja i zdravih stilova života. Inspirativna za đake i nastavnike, privlačna i zanimljiva za roditelje i prijatelje škole. Škola u kojoj se svako oseća dobro.

   • Peko Lalić

    Peko Lalić

    Član Udruženja književnika Srbije. Rođen 1944. godine u Gusinju, živi u Majdanpeku. Master je menadžmenta, diplomirani politikolog i upravni pravnik. Piše savremenu, rodoljubivu, haiku i poeziju za decu, aforizme, prozu, recenzije i prikaze knjiga. Objavio je jedanaest knjiga. Običan, dobrim i dobronamernim ljudima dostupan čovek koji čini sve da život ne bude politika.

  • Predrag - Peđa Đakonović

   Predrag – Peđa Đakonović

   Rođen u Pančevu 01.06.1980. godine. Završio srednju ‘’Školu za dizajn’’ u Beogradu i višu (sadašnju visoku) ’’Školu primenjenih i likovnih umetnosti’’ u Beogradu. Bavim se pisanjem aforizama, kratkih priča i statusa, ilustracijiom u slobodno vreme i alternativnom muzikom. Interesuje me umetnost, kultura, pisana reč, kao i saradnja i upoznavanje sa ljudima sličnih interesovanja u cilju interaktivne saradnje.

    

   Predrag Milosavljević Kajsa

   Predrag Milosavljević Kajsa

   Da ne preterujem, muziku volim iznad svega jer spaja ljude, veseli, otvara dušu, kako kad zatreba, što opravdava ono:“uz pjesmu mi se evo rodimo, uz pjesmu umiremo“. Muziku svako oseća, interpretra, i krasi na svoj način. Gitaru sviram dugo, ali nikad profesionalno, pomalo zbog ironije života, pomalo zbog lenjosti, najviše iz hobija, društva i nekog svog balansa radi. Svirka me je spojila sa puno dobrih ljudi, što me u svemu najviše raduje, i donela mi puno lepih i nezaboravnih trenutaka, u kojima se bez nje nikad ne bih ni našao. Samouk, malo i obdaren sluhom. Imali smo bendove, snove, kao sva deca, mladi ljudi, ali nas život vodi svojim tokom, jer nismo svi rođeni za uspehe, što ne bi ni bilo interesantno. U svemu je, po meni najbitnije da širimo ljudskost, dobrotu, i učimo jedni od drugih. Svi smo specifični na svoj način, i svako od svakog može uvek ponešto da nauči.

     

    

    

  • Planinarsko društvo Žeželj

   Planinarsko Društvo Žeželj

   Planinarsko drustvo Žeželj se bavi planinarenjem i obilaskom svih turističkih vrednosti, kako u Srbiji tako i van Srbije. Postoji oko 25 godina.

  • Pozorište za decu Kragujevac

   Pozorište Za Decu Kragujevac

   Pozorište za decu Kragujevac je, rešenjem Skupštine grada Kragujevca, osnovano 27.06.2003. godine i jedno je od najmlađih pozorišta te vrste u Srbiji. Organizator je Međunarodog lutkarskog festivala „Zlatna iskra“ na kome iz godine u godinu učešće uzima sve više vodećih svetskih pozorišta.

   Radiša Ćeriman

   Radiša Ćeriman

   Rođen 21.0.8.1995. godine u Čačku, gde završava osnovnu i srednju školu. U 2014. godini upisuje Fakultet političkih nauka u Beogradu, smer novinarstvo. Poeziju piše od svoje trinaeste godine, a prva pesma koju je napisao nosi naslov „Kad bi vreme stalo“. Voli istoriju, a redovno prati i geopolitička dešavanja.

   Radmilo Mićković

   Radmilo Mićković

   Kataklizma, epigrami; Sve će to narod otplatiti, aforizmi; Izlet u obližnji raj, roman; Srbi čuvaju mrtvaca, poema; Ovde je nekad bio svet, poezija; Ohole žrtve, pripovetke; Volim i ja vas, aforizmi; Verbalne vrfeske 1, 2, eseji; Posle potopa, aforizmi; Nepodobna knjiga, aforizmi; Nuda veritas, odabrani aforizmi; Zvezdočatac i pesme, poezija; Ispovest trovačasmehom (Dnevnik srpskih poniženja), aforizmi; Užasno dosadna knjiga (Coito ergo sum) odabrani erotski aforizmi; Verbalne freske 1, 2, eseji – drugo izdanje; Literarni uzlet mamlaza Baljoševića (Skica za portret jednog naroda), aforizmi; Šumadijski soneti, pesme. Uvršten je u više desetina zbornika, antologija i enciklopedija iz oblasti poezije i aforizama. Prevođen na više stranih jezika.

    

  • Prvoslavka Marković

   Prvoslavka Marković

   Prvoslavka Marković smatra da je obrazovanje jedan od načina menjanja sveta. Veruje u magičnu moć brojeva.Za nju važi Pitagorina misao: „Ne troši mnogo reči da kažeš malo, već malo da kažeš mnogo“.

    

  • Sabina Dumpor

   Sabina Dumpor

   Rođena sam u Mostaru, 27.10.1990 godine. Aktivno se bavim slikanjem nekoliko godina, sudjelujem na likovnim kolonijama i izložbama. Bavim se likovnim oblikovanjem knjiga i glumom. Vodim stranicu Sabina Dumpor Art.

    

   Sakiba Harčević

   Sakiba Harčević

   Rođena 8.2. 1964. godine u Rijeci. Poeziju pišem od trinaeste godine. Izdala elektronsku zbirku “ U svijetu ljubavi“. Član sam HKD (Hrvatskog književnog društva). Pojedine pjesme zastupljene su mi u zbornicima „Književno Pero“,“Nek živi ljubav“,“ kao čvorom more na dlanu“…

   • Salja P. Slovenski

    Salja P. Slovenski

    Živi u Ljubljani poeziju piše od detinjstva amaterski, piše dosetke šale i aforizme.

  • Sara Milojević

   Sara Milojević

   Gimnazijalka… Blizanac koji lebdi, stremi ka visinama… Matematičar, lingvista, paleontolog, Petničar… Voli prijatelje, smeh, putovanja, knjige, filmove, more… Voli sve što je lepo. Život je kao slikarsko platno… Trudi se da bude što živopisnije…

  • Saša Milošević

   Saša Milošević

   Profesor srpskog, lingvista, lektor, član Udruženja književnika, na papiru. Konfučijanista, Jugosloven, poznavalac pčela i prirode, fan Vagnera, Štrausa, Ravela, Dostojevskog, Balaševića, Ramštajna i Dejana Savićevića, suštinski.

    

   Sandra Petković

   Sandra Petković

   Meteoropata ne bi trebao da čita istoriju. Vremena su bila svakakva.

    

   • Sara Matijević

    Sara Matijević

    Maturantica Opće gimnazije, rođena 2.5.1997. u Osijeku. Najdraži hobi mi je čitanje, volontiram u Gradskoj knjižnici i čitaonici a u budućnosti bih se htjela baviti zanimanjem vezanim za književnost.

    Sara Jekić

    Sara Jekić

    Rođena sam u Prištini 18. 5. 1996. godine. Trenutno živim u Prokuplju. Studiram srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Moje pesme su zastupljene u nekoliko zbornika, a imam i objavljenu zbirku pod nazivom „Samo se očima iskreno voli“ u izdanju Presinga.

     

   Sara Savčić

   Sara Savčić

   Zaljubljenik u mnoge stvari, prvenstveno muziku i japanski jezik, u čijim okvirima je i školovana. Aktivno se bavi prevodilaštvom, muzikom i humanitarnim radom. Pasionirani je ljubitelj krimi romana i veruje da je spavanje precenjeno.

      

    

   Saša Mićković

   Saša Mićković

   Ispisujem poeziju, napisao sam četiri knjige, i objavljujem pesme u časopisima, a uvek vođen željom da Reč ostane kao neizbris. Zato često kažem da ću preći i vatreni prag, samo da rečima zavečim trag!

    

    

  • Savez slepih Srbije

   Savez slepih Srbije

   Savez slepih Srbije je osnovan 14. jula 1946. godine. Nastao je kao rezultat težnje slepih da rade organizovano na ostvarivanju svojih specifičnih potreba i interesa. To je jedina reprezentativna organizacija slepih u Srbiji, a najveća je što se tiče udruženja slepih, kako po broju članova, tako i po aktivnostima koje vrši u cilju zadovoljavanja potreba i interesa svojih članova i ove kategorije osoba sa invaliditetom uopšte.

    

   • Šejla Handalić

    Šejla Handalić

    Rođena 1996. godine u bosanskohercegovačkoj provinciji Banovići, vječiti sanjar sa tendencijom da postane advokat. I izda mnoštvo knjiga. Biografija joj je prepuna nagrada ali su joj uspomene draže.

     

    Selma Ahmetović

    Selma Ahmetović

    Rođena sam 1991. godine u Doboju, a trenutno živim u Njemačkoj, Hamburg. Pišući stihove, ulažem jedan ogroman dio sebe. Uvijek može bolje, ali bitno je vjerovati, jer bez vjere u sebe čovjek se ne može pomaknuti s mjesta. Iskreno se nadam da će moje riječi sretno doputovati tamo gdje sam ih i poslala, ravno do vašeg srca.

     

    Siniša Stričević

    Siniša Stričević

    Novinar, živim u Somboru. Pod omiljenim aforizmom: Nije lepo ono što je lepo, već je lepo ono što nam se sviđa, počeo sam svoj novinarski put u 13. godini u dečjem programu Radio Sombora čiji sam ostao vernik i u zlu stečaja nesrećne privatizacije, doskora.. Izašavši iz nametnutog šoka, osnivam medijsko Udruženje Podium Sombor a poslednjeg julskog dana olimpijske-pobedničke 2016, usuđujem se da sa prijateljima pokrenem i Novi Radio Sombor, internet svetom. Jer, volim ovu ludu šašavu planetu kakav sam i ja. Životni moto: Samo pozitivno! Slogan: Svi smo jedno! Živeli svi…

    Siniša Cvijanović
    Siniša Cvijanović

    Fotograf. Fotografisanje je nešto što volim i čime druge ljude činim srećnim kada posle slikanja dobiju svoje fotografije. Moj cilj je da u životu postignem nešto po čemu će ljudi da me pamte. Mnogi kažu da sam na dobrom putu. Uporan, ambiciozan, istrajan. Ništa ne može preko noći, sve može upornošću.

    sirovahrana.rs

    Ovde ćete pronaći recepte za ukusna presna jela i napitke, a možete postaviti i svoj omiljeni recept. U našoj prodavnici možete poručiti sve što je potrebno za Vašu presnu kuhinju po najpovoljnijim cenama i uz sjajne poklone.

  • Slavica Jagličić

   Slavica Jagličić

   Slavica Jagličić, profesor opšte književnosti i teorije književnosti, zaposlena kao biliotekar u Dečjem odeljenju NB „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu, imala je sreću da svoje radne godine provede sarađujući sa decom i mladima. Odrasle, pak, deli na one koji su čitali i čitaju, i one kojima je mašta „zakazala“ pa su se pretvorili u naredbodavce i dokonaše. Pričaće vam o knjigama i iskustvima bibliotekara, a možda vas i navede da se oslobodite straha od knjiga i čitanja.

  • Slavica Lukić

   Slavica Lukić

   Slavica je iskrena i radoznala. Večiti optimista nemirnog duha. Kreativnost u radu joj je pokretač. Njen moto je: “ Pružimo ruke jedni drugima, srca otvorimo. Ljubavi za svakog u nama ima, zato se volimo!“

    • Slavica Pejović

     Slavica Pejović

     Diplomirani politikolog, autor je tri dokumentarne monografije, kao i tri zbirke poezije. Glavni je i odgovorni urednik časopisa za književnost, kulturu i nauku „MAJDAN“. Član je Udruženja književnika Srbije. Živi u Kostolcu.

   • Slađan Tomić

    Slađan Tomić

    Student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu. Volontirao je na Radiju Federacije Bosne i Hercegovine. Uređivao je portale www.tema.ba i www.e-turneja.com . Piše i poeziju. Do sada je objaviljivao u dvije zajedničke zbirke „Pjesme koje nam život znače“, u sklopu koje je, za svoju pjesmu „Stani“, dobio nagradu za originalnost i umijeće umjetničkog oblikovanja, te u zbirci „Providenca Versi 1“, u pripremi je i njegova prva samostalna zbirka „Šta ako sam lud“.

    • Slađana Golijanin

     Slađana Golijanin

     Rođena u Sarajevu, 30. 7. 1987. Magistrica komparativne književnosti i bibliotekarstva. Piše i objavljuje poeziju, književne kritike, kritike vizuelnih umetnosti, novinarske članke, reportaže, eseje… U slobodno vreme slika i pleše. Voli da voli i mrzi da mrzi.

  • Slađana Nedeljković

   Slađana Nedeljković

   Volim da pomerim granice da bi se svet video mojim očima. Realnost može biti obojena i malo drugačija – nasmejana mojim i vašim emocijama. Na putu traganja za nežnošću koja je (tu negde) u svakom čoveku.

   • Slobodan Osmokrović

    Slobodan Osmokrović

    Slobodan Osmokrović rođen 21.9.1963 g. u Inđiji, ekonomski tehničar. Pišem iskreno o temama iz svakodnevnog života, prozu i poeziju…Dar za pisanje imam, bar tako mi kažu. Emocija na prvom mestu, sa elementima pozitivne nostalgije.

   Snežana Ilić

   Snežana Ilić

   Rođena 1. aprila 1966. u Novom Sadu. Živim u Šapcu. Inženjer tehnologije. Umetnička duša, sanjar, majka. Volim da čitam, pišem, crtam, fotografiju…Sve što je vezano za kreativnost. Verujem u ljubav i dobro u ljudima. Pišem blog VINJETE.

  • Snežana Kujundžić

   Snežana Kujundžić

   Rođena 1970. u Subotici u kojoj trenutno saobraća na relaciji slikarstvo-poezija… i jedno i drugo je proganja od ranog detinjstva. Nakon dugogodišnjeg truda da se uklopi u jednostavne ovozemaljske poslove, shvata da je jedino što je ipak čini kompletnom – slikanje i pisanje pesama…

  • Snežana Veljković

   Snežana Veljković

   Zovem se Snežana Veljković radim u OŠ“19.oktobar“ u IO u Donjim Komaricama.Ove godine vodim kombinaciju 1.razred i 3. razred. Živim u Jagodini i putujem svakodnevno do radnog mesta.

  • ŠOSO Vukašin Marković

   ŠOSO Vukašin Marković

   ŠOSO „Vukašin Marković“ je ustanova za osnovno i srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju i dece sa autizmom. U okviru škole funkcioniše i Dnevni boravak-usluga socijalne zaštite namenjena, pre svega, deci uzrasta od 7 do 25 godina, ali i njihovim roditeljima. Velika pažnja se poklanja vannastavnim aktivnostima. Škola se kontinuirano prilagođava društvenim promenama i novim standardima u nauci i praksi. Teži da prati sve reforme u obrazovanju kako bi se održala kao savremena škola prilagođena deci i njihovim potrebama, a istovremeno želi da promoviše svoj rad i dostignuća svojih učenika.

   • Spomenka Denda Hamović

    Spomenka Denda Hamović

    Rođena je i odrasla u Šantićevom Mostaru. Poeziju je zavolela još u osnovnoj školi kada su joj prve pesme i objavljene u lokalnom listu Sloboda. Sledi dugi period pisanja samo za svoju dušu jer je za nju poezija učiteljica i tešiteljica života, dah i potreba duše, a pesme su iskre duše i kada je hladno i kada život greje. Piše pesme i priče i voli da leti „Na krilima leptira“ a tako se zove i njena prva objavljena zbirka pesama. Od 1992. živi u Beogradu.

     • Srđan Simeunović Sendan

      Srđan Simeunović Sendan

      U umetnosti dugi niz godina. Svašta video – svašta proživeo, iako se uverio da su slabe nade za neki pomak u ovoj zemlji, i dalje na barikadama. Poezija, proza, satira, muzika i još štošta…

    Srđan Stamenković - Srle

    Srđan Stamenković – Srle

    Ilustrator i karikaturista, ali i tata, muž, matematičar, programer, web dizajner… svoj životni put uspešno ispisuje olovkom već decenijama, a sreću nalazi u radu sa decom, malim stvarima koje život znače i svakodnevnoj kreativnosti.

    OŠ

    OŠ „Sveti Sava“ Bijelinja

    U prelijepoj ulici skrivena krošnjama lipa, u blizini Crkve Svetog Georgija u Bijeljini, smještena je Osnovna škola „Sveti Sava“. Najstariji sačuvani dokument koji govori o školstvu u Bijeljini je pismo ministru prosvete Kneževine Srbije od 12. maja 1865. godine koje su uputili „nastojatelj crkve i škole Dimitrija Marković i učitelj škole beljinske Nikola Evtić“, ali kao godina osnivanja srpske škole spominje se 1838. godina. Gradnja školske zgrade završena je krajem avgusta 1902. godine. To je zgrada u kojoj danas nastavu pohađaju najmlađi učenici i čija obnova i dalje traje. U Srpskoj osnovnoj školi u Bijeljini, kao mlad učitelj službovao je veliki srpski pjesnik Jovan Dučić.

     

    Stefan Lazarević

    Stefan Lazarević

    Studiram osmehe kako bih mogao da ih poklanjam. Tragam za svrhom postojanja i univerzalnom istinom koja nas sve povezuje. Poezija je za mene samo jedan od načina da se ogledam u mesečini. Volim da svet posmatram dečijom ozbiljnošću. Kad porastem, želim da postanem Mali Princ, srcem da gledam jasno.

     

   • Stefan Miletic

    Stefan Miletic

    Stefan kaže da su njegove dve najveće ljubavi fotografija i motori.Fotografijom se bavi već 3 godine a najlepši osećaj je da, kada vozi motor, pored sebe ima fotoaparat da u pravom trenutku zabeleži prelepu fotografiju.

    Stefan Simić

    Stefan Simić

    Rođen 1989. godine u Paraćinu. Studira Sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu „Pustite nas“ objavio je 2012. godine, a knjigu „Odjeci ljudskog“ 2013. i 2014. (drugo dopunjeno izdanje). Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i zemljama ex-yu.

   • Stefan Zdravković

    Stefan Zdravković

    Studira Ekonomiju, igra šah. Partiju u šahu (životu) dobija igrač koji napravi pretposlednju grešku. Ljudski život je partija šaha.

   • Strahinja Tirnanić

    Strahinja Tirnanić

    marketing menadžer

    Strahinja Tirnanić se vodi stihovima: „Ako mi život krila skrati i sneg u oko počne da veje, znam, bar se neću pokajati što sam umeo da se smejem.“ Rođen u Kragujevcu, student menadžmenta, ljubitelj adrenalina i FK Radnički.

   • Sunčica Miščević

    Sunčica Miščević

    Učiteljica koja veruje da su „misli kao kapi vode. Ako stalno ponavljate iste misli , stvarate ogromnu količinu vode. U početku je barica , pa bara , pa jezero i na kraju – okean. Ako su Vam misli pozitivne , možete plivati u okeanu života“.

    Suzana Rudić

    Suzana Rudić

    Student Akademije umetnosti u Novom Sadu. Dobnik nagrada ,,Mihajlo Kovač“ i ,,Duško Trifunović“ za kratku priču i poeziju. Autor zbirke poezije ,,Vreme orhideja“. Član Saveza književnika u otačbini i rasejanju i član KK ,,Scena Crnjanski“ u Beogradu. ,,Iako studiram vajarstvo, rečima vajam, strpljivo modelujem reči svoje duše koja teži da ostvari kontakt sa drugim dušama pogledom. U skulpturu, želim da unesem ta slova koja nosim u sebi.“ Moto: ,,Moramo se pronaći negde, ako ne na zemlji, među zvezdama hoćemo.“

   • Suzana Krivokapić

    Suzana Krivokapić

    Ljubav je jedini vazduh koji udišem i osmeh – jedini jezik na svetu koji razumem… :)

   • Suzana Veljkovic

    Suzana Veljkovic

    Suzana je profesor razredne nastave u OŠ “ Branko Miljković „ iz Niša. Svoje aktivnosti usmerava ka što učestalijem praćenju i uvođenju novina, kreativnijem i savremenijem pristupu nastavnom procesu, jer je cilj savremene nastave da učenici sa više volje i radoznalosti za otkrivanjem sveta oko sebe prilaze usvajanju novih nastavnih sadržaja.

   • Svet stripa

    Svet Stripa

    Ostvarivanje zajedničkih ciljeva u oblasti vizuelnih umetnosti, kroz komunikaciju, razmenu ideja, obrazovanje, izdavaštvo, afirmaciju i promociju stripa uopšte – grupi poštovalaca urbane kulture deluje kao dobra osnova za saradnju tako da maja 2010. godine započinju prve aktivnosti koje su za rezultat imale osnivanje Udruženja ljubitelja devete umetnosti Svet stripa. Danas je Svet stripa organizator Međunarodne strip konferencije „#KragujevacComicCon“, izdavač časopisa „Kiša“, raspisuje konkurs za kratki strip „KRAGUJEVAČKI POBEDNIK“ i osnivač Škole stripa i ilustracije.

     

    Humanitarna organizacija „Svetionik“

    Humanitarna Organizacija „Svetionik“

    Neprofitna, nevladina, nestranačka organizacija, osnovana na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti humanitarnog rada i afirmisanja poželjnih društvenih aktivnosti i vrednosti. Ciljevi: organizovanje humanitarnih akcija, edukacija, afirmacija obrazovanja, kulture, nauke, sporta, ekologije, očuvanje nacionalnog identiteta i duhovnih vrednosti, podizanje svesti o položaju i problemima socijalno ugroženih kategorija društva, angažovanje na bezbednosti i poboljšanju uslova za život i rad omladine, naročito dece. Organizacija ima sedište u Pančevu. Osnovana je 11. februara 2016. godine.

    Dr Tamara Hrin

    Dr Tamara Hrin

    Rođena 1987. godine u Vrbasu, odrasla u Ruskom Krsturu. Doktorirala Metodiku nastave hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, na kom je zaposlena kao asistent. Piše poeziju za decu i odrasle, na rusinskom i srpskom jeziku. Dobitnik je više nagrada za poeziju, od kojih izdvaja prvu nagradu na Festivalu poezije mladih u Vrbasu 2014. godine. Ima objavljene dve zbirke poezije. Živi i radi u Novom Sadu.

     

    • Tamara Obradović

     Tamara Obradović

     Rođena sam 1989. godine u Beogradu, tako da je i moj profesionalni put vezan za Beograd. Završila sam osnovne i master studije na Učiteljskom fakultetu u Beogradu. Moji osnovni principi su profesionalnost, rad, odgovornost i poštovanje moralnih i etičkih normi. U radu koristim različite metode i oblike rada. Sopstvenu praksu uvek procenjujem kritički. Sopstvene profesionalne slabosti prevazilazim razmenom iskustava i stručnim usavršavanjem. Volim svoj posao i znam da me nova iskustva tek čekaju i radujem se tome.

     • Tamara Sekula

      Tamara Sekula

      Rođena sam 1989. godine u Beogradu. Po profesiji master učitelj. Želja za učenjem i poučavanjem kod mene se javila još u prvom razredu osnovne škole. Oduvek sam želela da postanem učiteljica. Svojim trudom, to sam i uspela. Sada želim da mojim učenicima pomognem da dostignu svoje ciljeve, ukazujući na vrednosti života i na reči Dositeja Obradovića: „Nauči se od mudrijeg – to je velika korist. I nauči drugog – to ti je velika zadužbina.“

     • Tamara Vulić

      Tamara Vulić

      Male stvari čine život srećnim. Osmeh i druženje sa prijateljima. Čuvajte prirodu i životinje. Slušajte dobru muziku.

   • Tatjana Radenković

    Tatjana Radenković

    Osmehom budi jutro i dočekuje noć.

   • Tatjana Đaković

    Tatjana Đaković

    Student sam Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu i dugogodišnji volonter Crvenog krsta. Volim da čitam, pišem, volim pametne, duhovite i kreativne ljude, otvorenog uma i bez predrasuda. Verujem u snagu humanosti i u to da naše malo nekome zaista znači mnogo.

    Tina Mihaljević

    Tina Mihaljević

    Studentica Umjetničke akademije u Osijeku, gdje je završila i Jezičnu gimnaziju. Veliku naklonost priklanja grafici, kiparstvu i performansu. Uz studiranje bavi se pisanjem (poezija, novela) i jogom. Najveći poriv je uz kreativne, inovativne i provokativne umjetničke projekte utjecati na svijest čovjeka. Umjetnost je san, a od snova se ne živi. Kažu oni što ne znaju sanjati.

     

    • Tatjana Pupovac

     Tatjana Pupovac

     Verujem da dobrota pobeđuje sve i da se lepom rečju i osmehom može stići do svakog srca. O tome govorim kroz svoje pesme.

   • Tode Nikoletić

    Tode Nikoletić

    Ko sam zapravo ja? Pesnik? Sanjar? Putopisac? Snohvatač? Mali svitac čiji sjaj obasjava one koji vole, one koji rastu do deteta, One koji imaju krila da lete u bezgranično, i oči da vide beskonačno. Ili sam možda mornar bez mora, i gusar bez broda. Nešto kao Petar Pan nasukan u ravnici Panonije. Ko zna!? Verovatno sam kralj bez kraljevstva, Princ bez mača. Obućar koji popravlja svet. Marioneta čije konce pokreće zvezda. Pastir koji skuplja mirise šume u frulu I pretvara ih u zvuke. Možda sam… Možda sam… Biće ipak da sam samo obično DETE.

    • TUŠ

     TUŠ „Toza Dragović“ Kragujevac

     Trgovinsko ugostiteljska škola „Toza Dragović“ Kragujevac, Save Kovačevića 25, 34000 Kragujevac tel : 034 333-237; tel /faks: 034 335-686; odeljenje za vanredne učenike: 034 338 595

   • UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKA

    UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKA

    Nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti savremenog kulturnog stvaralaštva i to kroz književnost, slikarstvo, fotografiju, muzički i scenski angažman, sa posebnim osvrtom na afirmaciju mladih u cilju održivosti i unapređenju postojećeg i kreiranju novog kulturnog života društvenih zajednica na Balkanu.

   • Urlik

    Urlik

    Grupa za razvoj kulturnog aktivizma iz Subotice radi na podsticanju mladih na slobodno izražavanje u umetnosti kroz organizovanje kulturnih sadržaja. Grupa UrliK sadrži tri segmenta, a to su: „UrLiK“ – Umetničke večeri“, „Književni klub UrLiK“ i „Dramska scena UrLiK“. Grupa UrLiK radi pod sloganom „Umetnost ispred forme – Van svih okvira“.

    • Uroš Selenić

     Uroš Selenić

     Trenutno srednjoškolac, rođen 1997. godine u Valjevu. Budući andragog, obožava istoriju, živi za sport…

     Uroš Timić

     Uroš Timić

     Mlad bibliotekar iz Smedereva koji iza sebe trenutno ima dva romana. Veruje u ideale i veruje da pojedinac može da doprinese zajednici. Prozaista i optimista. Fan je gotičke književnosti. Da nije završio bibliotekrstvo, bavio bi se fitnesom.

      

     Valentina Novković

     Valentina Novković

     Diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, odsek za ruski jezik i književnost. Bavi se pisanjem poezije i kratkih priča kao I prevođenjem. Njeni radovi se nalaze u mnogobrojnim zbornicima, elektronskim i štampanim časopisima, a neki od njih su i nagrađivani. Prvu samostalnu pesničku zbirku “Bezvremneo” objavila je 2014. Bez obzira na okolnosti, uspešno se održava na površini nade. Živi i radi u Beogradu..

     Vasa Radovanović

     Vasa Radovanović

     Pisac i muzičar. Član Udruženja književnika Srbije. Objavio pet knjiga poezije. Prevođen i objavljivan na više stranih jezika i zastupljen u antologijama. Od 2013. glavni urednik regionalnog časopisa Književne vertikale. Bavi se i muzikom. Pevač je rok-benda Grešnici. Objavili su tri albuma i više singlova. Od septembra 1986. godine radi fanzin ,,Oprem dobro!”. Do sada je objavljeno 87 brojeva. Fanzin se bavi underground-umetnošću (pank/HC/ alternativna muzika, književnost, stripovi, filmovi…).

     • Vladimir Obrovski

      Vladimir Obrovski

      Čovek sam koga je život uveo u kolo aforizma. Sada pokušavam da naučim korake…

      

     • UDRUŽENjE UMJETNIKA VIZIJA

      UDRUŽENjE UMJETNIKA VIZIJA

      Centar za neformalno obrazovanje ‘’Udruženje Umjetnika Vizija’’ je nevladino udruženje. Sjedište je u Mojanovićima bb, 81304 Golubovci. Ciljevi: razvoj svijesti o značaju umjetnosti stanovništva u ruralnim područjima, osposobljavanje stanovništva iz ruralnih područja iz oblasti stvaralaštva, stvaranje umjetničkih djela, afirmacija umjetnika, evaluacija razvoja talenta i vještina na nivou pojedinca, implementacija novih i adaptacija postojećih programa neformalnog obrazovanja i obuka, informisanje javnosti o postignutim rezultatima udruženja, kreiranje godišnjih programa u okviru centra za neformalno obrazovanje u cilju pružanja pomoći u učenju.

      • ULKU

       ULKU „Vlaho Bukovac“ Split

       Umjetničko – književna unija osnovana je 4.9.2007. u legendarnoj kavani Bellevie u Splitu. Postoje sekcije: likovna, književna i dramska. Prva zajednička zbirka poezije objavljena je 2008. pod nazivom „Simbioza lutanja“, uskoro izlazi i druga zajednička „Trajni trenuci“.

      • Verica Mihailović

       Verica Mihailović

       Studentkinja. Izgleda i pesnik. Osmesima dobrih ljudi shvatila da i poljoprivreda moze biti umetnost.

     • Vesna Antonijević

      Vesna Antonijević

      Rođena je 29.juna 1969. godine u Kragujevcu. Završila je ekonomsku školu. Zaposlena je kao administrativni radnik u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. Voli ljude, druženje, muziku, dobru knjigu. Ponosna je mama tri devojčice.

      Vladanka Cvetković

      Vladanka Cvetković

      Često se pitam i pokušavam objasniti sebe, svoju uskovitlanu misao, svoju podsvest, osećanja.Traganja još traju, a pitanja i dalje se nižu…

     • Vladimir Đorđević

      Vladimir Đorđević

      Diplomirani pravnik. Piše drame, glumi i režira pozorišne predstave. Četrnaest njegovih drama postavljeno na scenama u Srbiji i van nje, a dve su ekranizovane. Objavio pet knjiga ,od kojih je jedna zvanična lektira u školama. Autor televizijskih i radijskih emisija. Urednik i recenzent nekoliko knjiga. Član Udruženja dramskih pisaca Srbije.

      • Vlasta Cenić

       Vlasta Cenić

       Profesor srpskog jezika. Član Udruženja književnika Srbije. Objavio 16 knjiga poezije na dijalektu juga Srbije. Živi i stvara u Kočanu, na jugu Srbije. Idejni tvorac i organizator „SUSRETA PROSVETNIH RADNIKA KNjIŽEVNIH STVARALACA ZA DECU“.

      Dr Vukica Jović

      Dr Vukica Jović

      Čekajući da odraste postala je učiteljica; zatim je magistrirala, pa doktorirala i ništa – još uvek čeka! Veruje u dobre duše, ljubav, sreću i priču o dve kutijice; crnoj i beloj – znamo šta je pisalo u obe!

      Yesiloveguitar

      Yesiloveguitar

      Stranica posvećena edukaciji gitarista i obradama popularnih pesama.

     • Zdravka Babić

      Zdravka Babić

      Zdravka Babić (Bileća) Republika Srpska. Sve moje pjesme su moje odbjegle srne, nastaju same i često me iznenade sadržajem i oblikom , otmu se iz pera, i uvijek bez doručka, odu svojim putem… hodaju bose…i uvijek ostane žal za onim što nisam uspjelela reći al’ i pamćenje na vatru koja me grijala dok sam ih pisala.

      e-časopis za umetnost i kulturu „Zvezdani Kolodvor“

      E-Časopis Za Umetnost I Kulturu „Zvezdani Kolodvor“

      Osnovan je u januaru mesecu 2015, kada je i registrovan u Narodnoj biblioteci Srbije. Časopis se objavljuje dvomesečno i konkurs za slanje radova je stalan. Nastao je kao proizvod želje da afirmiše, kako pisanu reč tako i vizuelnu umetnost. Do sada je objavljeno tri broja, a u pripremi je novogodišnji, četvrti broj. Osnivač i urednik časopisa je Zorica Tijanić, pesnikinja i pisac iz Beograda. Članovi redakcije su, Julija Nikolić, Jelena Dimitrijević, Miroslav Ranković, Avdulah Ramčilović i Miroslav Ranković, kao i mnogi drugi saradnici.

      Zoran M. Jovanović

      Zoran M. Jovanović

      Rođen 1969 god u Leskovcu. Magistar ekonomskih nauka, radi u Pošti. Milanov i Milenin tata.

     • Želimir Lalić

      Želimir Lalić

      Želimir Lalić. Učesnik mnogih kvizova. Pobednik „Slagalice“. Piše za svoju dušu.

     • Zoran Petrović

      Zoran Petrović

      Zoran Petrović je medijski fotograf kome je hobi postao profesija. Bavio se vrlo širokim društvenim temama, pa je njegov fotografski opus vrlo raznolik. Dobitnik najznačajnijih nagrada za novinsku fotografiju , počev od 2003.godine. Raspoložen da svoja znanja i iskustva u oblasti fotografskog rada prenosi mlađima.

     • Zoran Škiljević

      Zoran Škiljević

      Pisac sa predoumišljajem. Voleo bi da piše bajke, ali ne ume. Zato gomila kratke priče, romane i novele kao sumanut. Verujući da je to, premda najmanje subverzivan, ipak smislen, dostojan, pa i hvale vredan vid otpora narastajućoj stihiji ništavila.

      • Zorana Košpić

       Zorana Košpić

       Rođena je 1990. godine u Banja Luci. Studentica Ekonomije trenutno. Piše poeziju i kratke priče od 2006-07. godine. Prva njena zbirka pjesama Zvijezda Danica izdata je 2014. godine.

       Zorica Tijanić

       Zorica Tijanić

       Pesnikinja i pisac. Objavila pet zbirki poezije i jedan roman. Urednik i osnivač časopisa za umetnost i kulturu „Zvezdani Kolodvor“ koji je internacionalnog karaktera. Član delegacije škole poezije (Scuola di Poesia – School of Poetry) i poverenik za područje Beograda. Živi i radi u Beogradu.

      • Zorica Božić

       Zorica Božić

       Učiteljica u školi i učitelj života. Zna što drugi ne znaju i znanja koristi za opšte dobro. Svaki novi dan daje nam priliku da prevladamo neki stari obrazac razmišljanja i pustimo da svetlost uđe u naš život. Onaj ko probudi svetlost u sebi, svetleće i drugima.

 • Zvonimir Lešić

  Zvonimir Lešić

  Iz slavonskog sela Posavski Podgajci kod Gunje. Rođen je 09.04.1983. u Vinkovcima. Piše pjesme od tinejdžerske dobi, do sad je objavio jednu zbirku pjesama. Pjesme koje piše su ljjubavne, pejzažne i duhovne. Osim što piše pjesme piše i tekstove. Sada živi u Zagrebu, i tamo je objavio svoju kantautorsku pjesmu koja nosi naziv Julija.