fbpx
spot_img

Nikola Jokić je najbolji na svetu, čeka se samo zvanična potvrda

Nikola Jokić igra sezonu iz snova u NBA ligi i najozbiljniji je kandidat za najkorisnijeg igrača lige (MVP). „Džoker“ iz Sombora oborio je brojne rekorde i dominira košarkaškim terenima širom Amerike. Čeka se samo da NBA potvrdi da je jedan Srbin najbolji košarkaš na svetu.


Pre deset godina malo ko je ozbiljno shvatio poziv jednog dečaka da odigra basket. Danas, na svim terenima širom sveta, ljudi ga shvataju veoma ozbiljno.

Jokić je ligaški deo NBA sezona završio među prvih pet po broju poena, skokova i asistencija. To je u istoriji ove lige uspelo samo dvojici, Eldžinu Bejloru i Viltu Čembrlenu.

„Sa trenerskog aspekta, govorimo o igraču koji dominira, koji u jednom timskom sportu ima najveći uticaj na tim. Nadam se da će priznanje otići našem igraču, nadam se da će Nikola Jokić ove sezone biti MVP“, kaže selektor Srbije Igor Kokoškov.

Jokić je igrao spektakularno od oktobra do danas, predvodio Denver do petog mesta ukupno, i to u trenucima kada je ostao bez tri vrhunska saigrača.

On ne izgleda kao idealni akcioni heroj, ali radi sve što bi heroj trebalo da uradi. On je skroman, duhovit, prirodan, donosi srećan kraj…

I da, on je uvek tu. Činjenica da je samo jedan od 11 igrača koji su odigrali svaki meč ove sezone pokazuje koliko je postojan.

Kada mu je trener Majk Meloun predložio da presedi neku utakmicu, Jokić je odgovorio: „Srbi ne propuštaju mečeve“.

„Nikolu čini drugačijim to što se odvija u njegovoj glavi. On je srećna osoba. Mogao je da ostane u Somboru i ostao bi potpuno isti. Ostao je blizak sa porodicom i prijateljima. Nema loših strana, nema ega, on je jednostavno izuzetan“, kaže Žofri Lovernj, Nikolin nekadašnji saigrač.

Ta izuzetnost dovela ga je da bude deveti u istoriji u dvocifrenom učinku u tri kategorije – popularnim tripl-dablovima.

Nikada igrač koji je izabran ispod 15. mesta nije bio najkorisniji igrač lige. Nikola je izabran kao 41.

Nikada se nije dogodilo da toliki niz godina zaredom neko bude najbolji strelac, skakač i asistent jedne NBA ekipe.

Nikola je trenutno najbolji na svetu, očekuje se samo formalna potvrda.

Izvor: rts.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.