fbpx
spot_img

Niški pijanista pobedio na međunarodnom takmičenju u Zagrebu

Student master studija Fakulteta umetnosti u Nišu Aleksandar Raos bio je najbolji na Međunarodnom pijanističkom takmičenju “Svetislav Stančić” u Zagrebu. U finalu je nastupio sa još petoro takmičara, a s obzirom da prva nagrada nije dodeljena, Nišlija je proglašen za pobednika.

 

Pijanista

Foto: Pixabay

Na sajtu Fakulteta umetnosti se navodi da je njihov student Aleksandar Raos, koji je na master studijama u klasi profesora Aleksandra Serdara, osvojio drugu nagradu na pijanističkom takmičenju, gde je u finalu svirao u Velikoj dvorani Lisinski.

 

Osim ove prestižne nagrade, Raosa je za najboljeg pijanistu nagradila i publika, kažu, ali i Simfonijski orkestar Radio televizije Hrvatske i dirigent Mladen Tarbuk. Sa njima će naredne sezone nastupiti i kao solista na celovečernjem koncertu.

 

Prestižno pijanističke takmičenje je održano od 3. do 8. februara u Zagrebu. Nastupili su takmičari iz 15 zemalja, a u žiriju su bili ugledni pijanisti iz Francuske, Holandije, Izraela, Rusije i Hrvatske.

 

Ove godine prvo mesto nije dodeljeno, na drugom je Nišlija Aleksandar Raos, a treće mesto podelili su Ivan Vihor Krsnik Čohar i Vasil Kotis.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.