fbpx
spot_img

Nismo zaboravili Obrenovac!

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Direktorka Novak Đoković Fondacije Jelena Đoković posetila je danas Obrenovac, gde je najpre zajedno sa partnerima iz kompanija Gasprom njeft i NIS otvorila obnovljenu laboratoriju za fiziku i hemiju u OŠ “Posavski partizan” u Obrenovcu.

Jelena je zajedno sa Sanjom Lubardić, direktorkom Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije NIS-a, razgovarala sa decom na času fizike koji je bio u toku. Na predivnoj priredbi koju su deca pripremila posebnu pažnju privukao je maleni Lazar koji je fantastično izrecitovao pesmu i bio prava podrška na sceni dok je Jelena govorila.

Naša direktorka je poručila deci da svu pažnju koju Novak i ona privlače, usmeravaju na decu:

Vi ste najvažniji. Nepravedno je da ste proživeli poplave, da ste ostali bez kuća, škola, ali svi smo tu da vam pomognemo i da vas podsetimo da niste sami. Želim da verujem da će vas uvek pratiti sreća, jer ste divni i pametni i zaslužujete perpektivnu budućnost – rekla je Jelena.

_TRJ1846

Do kraja 2015. godine biće obnovljeno i opremljeno deset laboratorija u opštinama Obrenovac, Svilajnac, Lazarevac, Krupanj, Ub, Smederevska Palanka, Petrovac na Mlavi i gradovima Valjevo, Šabac i Paraćin. U akciju prikupljanja sredstava za pomoć stanovništvu sa poplavljenih područja uključili su se zaposleni Gasprom njefta i NIS-a, koji su zajedno sa kompanijom donirali više od 30 miliona dinara.

Jelena je nakon toga obišla vrtić Veseljko, koji je potpuno uništen u poplavama. U obnovu vrtića uloženo je je 76 miliona dinara i to predstavlja najveću donaciju do sada. Iz njegove  centralne kuhinje snabdevaju se svi vrtići iz Obrenovca i dnevno se priprema oko 4.500 obroka.

Ovaj objekat je najviše oštećen tokom majskih poplava u Obrenovcu, a sada je ovde kreirano lepo okuženje za decu. Centralna kuhinja u vrtiću je najsavremenija u čitavoj Srbiji, a sam vrtić može da bude primer kako oni treba da izgledaju u Beogradu.

IMG_4501-2

Naša direktorka je sa zaposlenim razgovarala o načinu na koji pripremaju hranu i predložila da se deci manje stavljaju šećeri i da se menjaju sa zdravim zaslađivačima.

Zdravo nije nimalo skuplje i ja bih volela da umesto veštačkih pudinga deca jedu puding koji se pravi od zamrznute banane i kruške, a kolači da se prave sa medom umesto šećerom. Želela bih da brinemo više o tome šta deca jedu, rekla je Jelena koja je bila jako zadovoljna jer se vrtić besprekorno održava.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Fotografije: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.