fbpx
spot_img

Niz se nastavlja: Ekipna bronza za strelce Srbije

Srpski tim strelaca u sastavu Milenko Sebić, Milutin Stefanović i Lazar Kovačević osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u gađanju vazdušnom puškom.

Ovo je druga medalja za Srbiju na Svetskom prventsvu nakon što je u subotu bronzu vazdušnim pištoljem osvojila Zorana Arunović koja je tako obezbedila mesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Kvalifikacije u ovoj disciplini su održane u subotu. Srbija je u izjednačenoj borbi u drugoj fazi kvalifikacija zauzela četvrto mesto i izborila meč za bronzu sa Mađarima, koji su bili treći.

Za razliku od kvalifikacija, u duelu za medalju neizvesnosti nije bilo. Srpski trio je od početka dominirao i do trijumfa došao već posle 10 hitaca. Naš tim je Mađare savladao 16:4 u poenima (tim sa boljim zbirom rezultata posle svake serije dobija dva poena) .

Svi članovi srpske ekipe su odlično gađali i nisu dozvolili mađarskom sastavu, u kome su bili sjajni Ištvan Peni, zatim Zalan Pekler i Peter Šomođi) da im pripreti.

Sebić, Stefanović i Kovačević su posle nekoliko ekipnih medalja na Evropskim prvenstvima, Svetskim kupovima, prvi put došli do postolja u timskom takmčenju na šampionatu sveta.

U ponedeljak su na programu takmičenja miks parova vazdušnom puškom i pištoljem.

Izvor: nova.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin