25. Januara 2020. | 22:46
Početna / Koncerti / Norveška senzacija Wardruna donosi magični zvuk severa u Beograd

Norveška senzacija Wardruna donosi magični zvuk severa u Beograd

Sedmog maja 2020. svetski poznati bend Wardruna će posetiti Beograd i u Sava Centru održati svoj prvi nastup u Srbiji.

Bend Wardruna je poznat po tome što održavaju ograničen broj koncerata svake godine, i koji su u većini slučajeva RASPRODATI. Tako da fanovi ne bi trebalo da čekaju dugo pre nego što obezbede svoje karte za ovu ekskluzivnu šansu da vide Wardrunu na sceni.

Tim povodom, konferencija za medije, uz koktel, biće održana u utorak 2. jula od 14 časova u UK Stari grad (bivši „Parobrod“), uz podršku Skandinavskog kutka i ambasade Norveške. Samo na dan konferencije, zainteresovani će biti u mogućnosti da kupe ulaznice za prva četiri reda, koje se neće naći u slobodnoj prodaji.

 Ulaznice za Wardrunu u Sava centru (u prodaji je samo parter) koštaju 2.900, 3.200, 3.590 i 3.900 dinara. U utorak, 2. jula, zainteresovani će biti u mogućnosti da kupe ulaznice za prva četiri reda, koje je bend namenio najvećim fanovima i koje se neće naći u slobodnoj prodaji. Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Ticket Vision, kao i online na www.tickets.rs.

Tvorac grupe koja postoji od 2002. godine je multiinstrumentalista Einar Selvik, a presudna je bila njegova velika želja da da novi glas staroj mudrosti i tradiciji Skandinavije. Koristeći antičke nordijske instrumente i poetske strukture na savremeni način, Wardruna spaja naučno sa pop-kulturnim i dolazi do publike širom sveta bez žanrovskih ograničenja.

Bend ima izdata četiri albuma, gde  prva tri Runaljod – gap var Ginnunga (2009), Runaljod – Yggdrasil (2013) and Runaljod – Ragnarok (2016) čine Runaljod trilogiju u kojoj se muzički interpretiraju stari runski tekstovi sa severa.

2018, godine Wardruna izdaje akustični album Skald, koji istražuje tradicije skandinavskih pesnika I pripovedača.

Einar Selvik i Wardruna su takođe znatno doprineli saundtreku TV serije Vikinzi (History Channel), a Einar je čak bio i deo glumačke postave u par epizoda.

Pored Selvika, članovi benda su trenutno Lindy Fay Hella (vokal, flauta), Arne Sandvoll (prateći vokal, udaraljke), HC Dalgaard (prateći vokal, udaraljke, bubnjevi), Eilif Gundersen (horna, flauta) i John Stenersen, koji svira drevni instrument moraharpu.

Norveški muzički fenomen Wardruna nedavno je oduševio publiku u rasprodatoj zagrebačkoj dvorani „Lisinski“, priredivši jedinstven audio-vizualni doživljaj za pamćenje. Izveštaje možete da pročitate na sledećim linkovima:

https://balkanrock.com/reportaze/wardruna-u-zagrebu-pocetak-jednog-divnog-prijateljstva/

https://www.mixeta.net/2019/04/08/bozanska-wardruna-ocarala-zagreb/

https://mixer.hr/foto-wardruna-norveska-dark-folk-senzacija-osvojila-zagreb/

https://music-box.hr/2019/04/08/izvjesce-wardruna-pokorila-lisinski/

Organizator beogradskog koncerta: Charm Music Serbia

  

LINKOVI:

Facebook                            https://www.facebook.com/wardruna/

Instagram                            https://www.instagram.com/wardruna/?hl=sr

You Tube                             https://www.youtube.com/channel/UCoK2X3nnuG7ug-Kk75r5rJQ

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.