fbpx
spot_img

Nova emisija 30 MINUTA: Gost – Vlastimir Vlasta Velisavljević

Nova emisija “30 MINUTA “

Petak 11. Maj u 20:30h

Edu TV – Obrazovna televizija

GostVlastimir Vlasta Velisavljević

Gost emisije “30 MINUTA” ovog petka je legenda – glumac Vlastimir Vlasta Velisavljević. Ove godine puni 92 godine , a glumom je počeo da se bavi sa 14. Do sad je ostvario oko 350 uloga na filmu , pozorištu i televiziji . On je svedok istorije ne samo teatarske scene u zemlji nego i rodnog Beograda, Drugog svetskog rata, a bio je i zatočen na Golom otoku. Dobitnik je mnogih priznanja, a kako sam kaže najdraža nagrada mu je kada je od svog kolektiva proglašen doživotnim počasnim članom Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

“Roda” je prvo pozorište u kome je zaigrao davne 1938. godine. Završio je glumu u prvoj klasi kod profesora Mate Miloševića koji je tada napravio generaciju sjajnih glumaca. Rekao je da su tada od njih tražili da nose specijalne uniforme pa su ih na ulici prepoznavali da su glumci. Pričali smo u predstavi “Buba u uhu”  koja se igrala preko 40 godina i ušla u istoriju. On je jedini koji je igrao u svim predstavama od premijere i tako je sa Nikolom Simićem bio na sceni do samog kraja. Za “30 MINUTA” je otkrio šta ga čini vitalnim i vedrog duha. I zašto ga mnogo nervira procedura za starije u vezi sa obnavljanjem vozačke dozvole.

Autor i voditelj Dejan Jelača

30 MINUTA sa Dejanom Jelačom
30 MINUTA sa Dejanom Jelačom
Emisija „30 MINUTA", autora i voditelja Dejana Jelače, punih deset godina je domaćin poznatim ličnostima iz sveta filma, umetnosti, politike. U formi razgovara gledaoci iz nedelje u nedelju upoznaju medijske zvezde sa one druge manje poznate strane. Iskrenost i jednostavnost tih razgovora iz godine u godinu dobija sve veći broj gledalaca. Dejan Jelača, glumac, daje poseban i prepoznatljiv pečat emisiji, svojim šarmom, elokventnošću, spontanošću. Mera i dobar ukus je nešto što emisiju „30 MINUTA" razlikuje od sličnih formi u drugim medijima.