fbpx
spot_img

Novak Đoković fondacija otvorila jedanaestu Školicu života

Novak Đoković fondacija je, u saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave, otvorila jedanaestu po redu Školicu života u mestu Deronje, nadomak Odžaka. U adaptaciju objekta „Čarolija“ predškolske ustanove „Poletarac“, u kojoj će programe pohađati 50 mališana uzrasta od tri do pet godina, uloženo je 4,6 miliona dinara.

Uokviru projekta fondacije renovirani su i opremljeni objekat i dvorište u vlasništvu Opštine Odžaci. Pored toga, za vaspitače i stručne saradnike predškolske ustanove „Poletarac”, u saradnji sa CIP – Centrom za interaktivnu pedagogiju, održane su obuke za unapređenje kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada.

Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac odeljenja za implementaciju programa i projekata Novak Đoković fondacije se zahvalila partnerima na projektu – timu PU „Poletarac” i saradnicima iz Opštine Odžaci, na izuzetnoj posvećenosti i ažurnosti, zbog kojih su planirani radovi završeni u rekordnom roku.

Naši partneri su pokazali veliku spremnost da svojom kreativnošću i dobrim idejama doprinesu da unapredimo ovaj projekat. Školice života su izuzetno značajan projekat za Fondaciju zahvaljujući kojem je do sad za oko 500 dece u Srbiji omogućen pristup kvalitetnom predškolskom obrazovanju, a 11 predškolskih ustanova dobilo je stručnu podršku za unapređenje kvaliteta ne samo obrazovno-vaspitnog rada sa predškolcima, nego i saradnje sa roditeljima i lokalnim partnerima, rekla je Džudža Jakovljević.

Milena Mihajlović, izvršna direktorka CIP-Centra za interaktivnu pedagogiju navela je da je CIP pomogao predškolskoj ustanovi da unapredi svoju inkluzivnu politiku i praksu.

CIP razvija programe i usluge koji odgovaraju na različite potrebe dece i porodica, zajedno sa roditeljima, stručnjacima i drugim institucijama. Školica života je više od vrtićke grupe, to je mesto susretanja svih članova zajednice, ona je primer kako saradnja i posvećenost doprinose dobrobiti male deci, kazala je Mihajlović.

Latinka Vasiljković, predsednica Opštine Odžaci istakla je da je, zajedničkim naporima Fondacije, lokalne samouprave Odžaci, Mesne zajednice i Predškolske ustanove „Poletarac”, selo Deronje dobilo prostor za boravak ne samo predškolaca, već i dece mlađih uzrasta.

Uložili smo maksimum napora kako bi se adaptacija realizovala u predviđenom roku. Ponosni smo što smo kao lokalna samouprava pokazali da smo dobar, odgovoran i pouzdan partner, istakla je ona.

Jelena Selak, direktorka PU „Poletarac” navela je da projekat Školica života Fondacije kroz akreditovane seminare pomogao jačanju kompetencija vaspitača i njihovom osnaživanju za dalji rad.

Zaposlenima u „Poletarcu” projekat je doneo i lično zadovoljstvo, jer smo postali deo projekta Fondacije, sa kojom delimo zajednički interes – dobrobit dece. Prostor u kojem borave deca sada je bezbedan i prijatan za igru. To je sada podsticajna sredina u kojoj mališani imaju mogućnost da istražuju, saznaju i uče, objasnila je Selak.

Pored Školice života u Deronjama, Fondacija je do sada otvorila i objekte u Jaloviku, Donjem Tovarniku, Ljigu, Raškoj, Kniću, Merošini, Kraljevu, Vladičinom Hanu, Lučanima, i Šidu.

U toku je Konkurs za projekte za proširenje kapaciteta predškolskog obrazovanja, koje će Fondacija realizovati u 2018. godini.

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.