fbpx
spot_img

Novak Đoković gradiće hotelski kompleks na Goču od 20 miliona evra

Porodica Đoković gradiće luksuzni hotelski kompleks na Goču, iznad Vrnačke Banje i, ako sve bude po planu, kako je najavio Boban Đurović, predsednik te opštine, gradnja će početi u decembru ove godne.

„Đokovići su“, izjavio je Đurović, a preneo opšinski sajt, „za tu namenu kupili zemljište od 1,17 hektara na toj planini.

„Prema procenama, Đokoviće će izgradnja luksuznog hotela sa apartmanskim naseljem i svim pratećim sadržajima koštati oko 20 miliona evra“, saopštio je Đurović.

On je pojasnio da će se „kompleks prostirati na 25.000 kvadratnih metara“.

„Za Vrnjačku Banju je od neprocenjivog značaja to što će u svojoj ponudi imati najpoznatiji srpski brend, a to je Novak Đoković“, naglasio je predsednik te opštine.

On je naveo da je „najbolji svetski teniser zainteresovan i za kupovinu zemljišta na vrnjačkoj strani planine Goč, gde želi da gradi vikend-naselje sa atraktivnim sportsko-rekreativnim i turističkim sadržajima“.

„Plan je da, uz vikend-naselje, budu izgrađeni sportski tereni, spa i velnes centar, bazeni, teretana, restoran i brojni prateći sadržaji“, kazao je Đurović.

Osim toga, dodao je Đurović, „Đoković je pokazao interesovanje i za projekat izgradnje panoramske gondole, od centra Vrnjačke Banje do vrha Goča“.

Novak Đoković je, 14 jula ove godine, na Dan opštine Vrnjačka Banja, nagrađen Poveljom, najvišim priznanjem te opštine.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.