fbpx
spot_img

Novak Đoković fondacija podržala humanitarnu organizaciju iz Melburna

Foto: Tennis Australia / Fiona Hamilton
Foto: Tennis Australia / Fiona Hamilton

Šampion Australian opena za 2016. Novak Đoković, danas je najavio da će Novak Đoković fondacija donirati 20.000 dolara za „Melbourne City Mission“, humanitarnu organizaciju koja pomaže nekim od najugroženijih grupa dece iz Melburna.

Prvi teniser sveta, koji se strastveno zalaže za poboljšanje uslova ranog razvoja, rekao je da će Novak Đoković fondacija donirati novac za program „Early Years Supported Playgroup“ humanitarne organizacije iz Melburna, kako bi se pomoglo deci u predgrađima Braybrooka i Doreena. Reč je o programu podrške deci i njihovim roditeljima koji bi se kroz dvočasovne grupne sesije jednom nedeljno, u saradnji sa iskusnim edukatorima, upoznali sa značajem ranog obrazovanja u cilju da što više dece iz ovih predgrađa pohađa predškolske programe.

Đoković je osnovao Fondaciju 2007. godine kako bi omogućio deci iz socijalno ugroženih sredina da rastu, igraju se i razvijaju u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju. Projekti Novak Đoković fondacije se trenutno odnose uglavnom na Srbiju, dok se deo aktivnosti odnosi i na inostranstvo, pre svega zemlje regiona. Fondacija, takođe, veliku pažnju posvećuje promociji i podršci programa ranog razvoja i obrazovanja na globalnom nivou, i to kroz Novakovu tenisku karijeru, njegovu ulogu globalnog ambasadora dobre volje UNICEF, ali i partnerstvo između Fondacije i Svetske banke.

Ovo je prvi put da je Novak Đoković fondacija donirala novac jednoj dobrotvornoj organizaciji iz Australije.

Đoković je rekao da je fokus organizacije Melbourne City Mission, koja želi da istakne važnost ranog obrazovanja, potpuno u skladu sa ciljevima Novak Đoković fondacije.

Rano obrazovanje daje deci šansu da snažno odgovore na bilo koji izazov i da postanu pobednici na bilo kom terenu. Melbourne City Mission organizacija je lider u obezbeđivanju inovativnih i korisnih programa za rano obrazovanje, i mi smo srećni što možemo da doprinesemo njihovom radu na tom planu – rekao je Đoković.

Novak Djokovic visits Braybrook centre

Photo Credit: Tennis Australia / Fiona Hamilton

Alberto Liđi, globalni CEO Novak Đoković fondacije, takođe je izrazio zadovoljstvo novim partnerstvom čiji je cilj ulaganje u rani razvoj i obrazovanje.

Donaciju vidimo kao investiciju u budućnost ove dece, njihove porodice i zajednice u kojima žive. Pomažući rani razvoj dece, svako je dobitnik. Zato se trudimo da istaknemo važnost i vrednost ranog obrazovanja kada god smo u prilici – objasnio je Liđi.

Novak Djokovic visits Braybrook centre

Photo Credit: Tennis Australia / Fiona Hamilton

Privremeni izvršni direktor Melbourne City Mission“ organizacije Liz Bišop pozdravila je ovu donaciju,istakavši da će ona direktno pomoći predškolskoj deci iz ugroženih grupa, kao i njihovim porodicama, u Doreen i Braybrook pregrađima Melburna. Omogućiće im bezbedno, sigurno i prijatno okruženje za rano obrazovanje.

Rana podrška deci i njihovim porodicama koje se suočavaju sa siromaštvom, nemaštinom, teškim životnim pitanjima, zdravstvenim problemima i drugim teškoćama daje mališanima veliku šansu za kvalitetniju budućnost u školi i kasnije u životu.

Naše radionice, u koje ćemo uložiti donaciju Novak Đoković fondacije, već godinama uspešno neguju dobrobit i razvoj dece, pružaju podršku njihovim porodicama i jačanju zajednica.

Zahvaljujemo se Novaku i njegovoj fondaciji na podršci, i njihovoj posvećenosti razvoju dečje edukacije na svetskom nivou.

Uzdamo se u velikodušnost organizacija kao što je Novak Đoković fondacija, kako bismo porodicama pružili podršku kroz ovakve programe. Zahvaljujemo se Fondaciji na pomoći i globalnoj posvećenosti poboljšanju uslova ranog obrazovanja.

Novak Djokovic visits Braybrook centre
Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Photo Credit: Tennis Australia / Fiona Hamilton

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.