fbpx
spot_img

Nove aktivnosti Fondacije princeze Katarine

DONACIJA ULTRAZVUKA BOLNICI U PRIJEPOLJU

Beograd, 13. maj 2021. godine – Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine donirala je Opštoj bolnici u Prijepolju kardiološki ultrazvučni aparat za preglede kardio –vaskularnih pacijenata. Ultrazvuk, u vrednosti od 6.400.000 dinara bez uračunatog PDV-a, koji poseduje dve sonde – kardiološku i dopler, za pregled krvnih sudova, veoma je vredan i značajan uređaj. Prvi pacijenti već su obavili preglede u bolnici u Prijepolju. 

Zahvaljujući velikodušnosti gospođe Anke Erne, koja nesebično pomaže, pacijenti iz Prijepolja i okoline neće više morati da odlaze u druge gradove kako bi uradili ovaj veoma značajan pregled.

Princeza Katarina veoma je zahvalna na ovoj velikodušnoj donaciji, posebno u ovim teškim vremenima i u trenutku kada je kardiološki ultrazvučni aparat bio preko potreban bolnici u Prijepolju.

U ime lekara i celokupng medicinskog osoblja u Opštoj bolnici u Prijepolji, direktor ove ustanove Dr Zoran Drobnjak zahvalio je gospodji Anki Erne i Fondaciji Princeze Katarine na ovoj važnoj donaciji.

„Zahvaljujući ovoj veoma značajnoj donaciji, u Opštoj bolnici u Prijepolju obavljaće se pouzdana dijagnostika kardio – vaskularnih pacijenata”, rekao je direkor prijepoljske bolnice Zoran Drobnjak.

 

KOSOVO I METOHIJA SU U NAŠEM SRCU

 

Beograd, 5. maj 2021. godine – Deleći osećaj da su Kosovo i Metohija i naši ljudi uvek u srcima Njihovih Kraljevskih Visočanstava, predsednik Udruženja „Kraljevina Srbija“, čiji je pokrovitelj Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar, Saša Sušić i članovi ove organizacije podelili su uskršnje paketiće deci, ugroženim porodicama i školama na Kosovu i Metohiji. Vrednost donacije koja je donela radost našim ljudima na Kosovu i Metohiji, koji žive u veoma teškim uslovima i kojima je potrebna svaka moguća pomoć, prelazi 6 miiona dinara. 

Ova pomoć je prikupljena i distribuirana u saradnji Princeze Katarine i njene Fondacije, humanitarne organizacije Lajflajn Čikago, koja je pod pokroviteljstvom Njenog Kraljevskog Visočanstva, i Udruženja Kraljevina Srbija.

Dan posle Uskrsa porodice iz sela Vrbovac, Straža i Ranilug dobile su pakete hrane za period od mesec dana, kao i odeću i obuću za svakog člana porodice (patike, trenerke i dukseve). Bilo je veliko zadovoljstvo za sve koji su u tome učestvovali da ulepšaju dan svim porodicama i školama na Kosovu i Metohiji.

Kao i prethodnih godina, Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina poslala je delegaciju na Kosovo i Metohiju da uruči pomoć direktno porodicama i školama. Delegacija je bila veoma dirnuta zahvalnošću svih, posebno dece. Mnoga od njih su prvi put videla laptop, dobila patike o kojima su sanjala. Radost najvećeg hrišćanskog praznika ostaće u njihovim srcima i pamtiće se veoma dugo.

„Veoma sam dirnut i mnogo mi znači što Njihova Kraljevska Visočanstva uvek misle na nas i šalju svoje predstavnike da nam direktno uruče ovu pomoć. Oni koji rade za Fondaciju Princeze Katarine pobrinuli su se da saznaju sve o našoj porodici, personalizovali su poklone, čak su saznali i veličinu cipela za decu“ – rekao je jedan član porodice.

Takođe, porodice su dobile mašine za veš i krevete sa dušecima, dok je porodici iz sela Ranilug obezbeđen šporet na drva kao i laminat za pod kuće.

Pomoć je stigla i u tri škole na Kosovu i Metohiji, koje imaju ukupno 99 učenika. Dve osnovne škole – OŠ „Trajko Perić“ u Drenovcu i OŠ „Mladen Marković“ u Vitini dobile su po jedan laptop, komplete školskih udžbenika od prvog do osmog razreda, kao i komplet obrazovnih igračaka za najmlađe učenike i decu predškolskog uzrasta. Srednjoj tehničkoj školi u Vitini, koju pohađa 67 učenika, poklonjen je novi laptop, kao i tri kompleta udžbenika, od prvog do četvrtog razreda.

Posebnu zahvalnost želimo da izrazimo gradovima Sremska Mitrovica, Inđija i Bjeljina, kao i Kancelariji za Kosovo i Metohiju na donacijama i pomoći.

Nastavljajući da ostvaruju viziju Prestolonaslednika Aleksandra da podržava obrazovanje, ove donacije školama značajno će povećati kvalitet obrazovanja srpske dece na Kosovu i Metohiji, pomažući im da ostvare bolju budućnost i život sličniji onom koji imaju sva druga deca u Srbiji.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.