fbpx
spot_img

Odbojka: Selektor Nikola Grbić objavio spisak

Nakon Zorana Terzića i selektor muške seniorske reprezentacije, Nikola Grbić objavio je širi spisak igrača. Srbiji pre svega predstoje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, koje će se održati 2018. godine u Italiji i Bugarskoj. Srbija će svoju šansu za plasman na Svetsko prvenstvo imati u Zagrebu. Turnir je na programu od 24. do 28. maja, a protivnici su reprezentacije Švajcarske, Norveške, Danske, Belorusije i Hrvatske. Samo pobednik grupe će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, dok će drugoplasirana reprezentacija igrati u trećoj rundi kvalifikacija. Srbiju pored kvalifikacija očekuju i borbe u Svetskoj ligi, gde će četa Nikole Grbića braniti zlato osvojeno prošle godine.

Na širem spisku Nikole Grbića nema nekih iznenađenja, možda jedino iznenađenje predstavlja odsustvo Miloša Nikića i Saše Starovića, međutim situacija je slična kao i u ženskoj reprezentaciji, jednostavno prvi trener reprezentacije polako stvara tim za naredne Olimpijske igre, koje će biti održane 2020. godine u Tokiju. Ljubitelje odbojke može radovati i podatak da na širem spisku ima i nekoliko igrača iz domaće lige. Ipak do Olimpijskih igara ima i previše vremena. Srbija će za mesec dana pokušati prvo da se plasira na još jedno Svetsko prvenstvo, ali sve sem ubedljivog prvog mesta može predstavljati pravo iznenađenje imajući u vidu kvalitetu ostalih ekipa.

Na pomenutom spisku se nalaze:

TEHNIČARI: Aleksa Brđović, Nikola Jovović i Maksim Buculjević.

KOREKTORI: Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić i Aleksandar Blagojević.

PRIMAČI SERVISA: Uroš Kovačević, Milan Katić, Nemanja Petrić, Marko Ivović i Miran Kujundžić.

SREDNJI BLOKERI: Aleksandar Okolić, Dragan Stanković, Stevan Simić, Nemanja Mašulović, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac i Petar Krsmanović.

LIBERA: Goran Škundrić, Nikola Rosić i Neven Majstorović.

Početak priprema je zakazan za 3. maj.

Raspored Srbije u Svetskoj ligi (početak 2. juna)

Prvi vikend (Novi Sad): SAD, Belgija i Kanada.

Drugi vikend (Teheran): Argentina, Iran i Belgija.

Treći vikend (Kordoba): Argentina, Bugarska i Brazil.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...