fbpx
spot_img

Odličan start srpskih basketaša

Marko Savić, Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović i Marko Ždero nastavljaju sa odličnim rezultatima u basketu „tri na tri“. Zvanično najbolja svetska ekipa fantastično je startovala na Svetskom prvenstvu u Kini i sigurno je krenula u pohod na zlatnu medalju. Prvog dana takmičenja pao je svetski šampion Katar rezultatom 21:16, a slatku osvetu za poraz u finalu Svetskog prvenstva 2014. godine režirao je Marko Savić koji je pogodio trojku za trijumf našeg tima. Nakon Katara snagu srpskog tima su osetili i Rusi, koji su poraženi sa ubedljivih 21:14. Pobedama nad Katarom (aktuelni svetski šampion) i Rusijom (bronzana sa poslednjeg Svetskog prvenstva), Srbija se praktično plasirala u četvrtfinale. Bulut sa svojom družinom na teren ponovo izlazi 13. oktobra, kada će odigrati preostale mečeve u grupi sa reprezentacijama Češke i Novog Zelanda.

Svetsko prvenstvo u Kini je treće u istoriji basketa „tri na tri“, a Srbija je pored srebrne medalje 2014. godine u Moskvi osvojila i zlatnu medalju na prvom Svetskom prvenstvu, koje je održano u Atini. Srbija je 2012. godine u finalu pobedila Francusku sa 16:13 i na taj način se okitila istorijskom medaljom.

kosarkaska-lopta-1024x685

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...