fbpx
spot_img

Uspeh studenata iz Niša i Beograda, putuju na usavršavanje u Varšavu

Četvoročlani studentski tim koji čine Jelena Todorović, Vanja Popov, Novak Stamenović i Nikola Stanković pobedio je na ovogodišnjem prestižnom takmičenju u rešavanju poslovnih problema „Ace the Case“, koje se, osim u Srbiji, organizuje u oko 30 zemalja sveta i okuplja najbolje studente.

 

Pobednici Ace the Case

Foto: FoNet/KPMG

Studenti četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Nišu Jelena Todorović i Novak Stamenković, Ekonomskog fakulteta u Beogradu Nikola Stanković i studentkinja FON-a Vanja Popov su, prema mišljenju žirija koji su činili stručnjaci iz društva za konsalting i reviziju KPMG, predstavili najbolje rešenje za zadati poslovni problem i to za samo tri sata, bez upotrebe interneta.

Za njih je obezbeđeno dalje usavršavanje u Varšavi, gde će boraviti u KPMG kancelariji i na radionicama sa stručnjacima unapređivati svoja znanja i veštine koje će im biti od koristi u daljoj karijeri.

 

Svake godine na takmičenje, koje revizorska i konsultantska kuća organizuje na globalnom nivou, prijavi se veliki broj studenata sa svih fakulteta, a proces selekcije prođe dvadeset najboljih. Za ovogodišnje takmičenje prijavili su se studenti ekonomskih fakulteta iz Beograda, Niša i Subotice, studenti FON-a, FEFA, Pravnog fakulteta, čak i jedan student univerziteta u Notingemu.

 

Ovakva takmičenja predstavljaju neprocenjivo iskustvo za studente, njihovo usavršavanje, a često i odskočnu dasku za zaposlenje.

Izvor: rts.rs

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.