fbpx
spot_img

Održana promocija knjige „Jav iz duše“ Vojina B. Vletića

U organizaciji Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ a  u saradnji sa JU Kulturni centar Bar održana je, u Dvorcu kralja Nikole, promocija knige „Jav iz duše“ autora Vojina B. Vuletića, člana udruženja Nekazano.

U programu su govoreći o knjizi i poeziji učestvovali: Ilija Vuković, Gordana Srećković, Sanja Veličković, Goran Radičević, Maja Nikolić, Natalija Novaković, Nataša Lečić, Savka Gudović Parađina, Vladimir Cerović, Darko Bulić, Stevan Stijović i Labud N. Lončar.

Za muzički dio večeri bile su zadužene učenice muzičke škole „Petar II Petrović Njegoš“ , mlade pijanistkinje, Elena Mićunović i Katarina Kukić kojiam je u ime Nekazano pjesnikinja Gordana Srećković uručila zahvalnice za učešće i pomoć u radu udruženja.

Otvarajući veče Labud N. Lončar, predsjednik udruženja pozdravio je prisutne i zahvalio se JU Kulturni Centar i muzičkoj školi „Petar II Petrović Njegosš“ na saradnji pri realizaciji ove večeri. Zahvalio se i svim portalima i novinama koje prate rad udruženja.

Upoznao je prisutne da je dan ranije umro i sahranjen barski muzičar Ivica – Baća Lekavski koji je bio veliki prijatelj Nekazanog a inače zaslužan za razvoj rok muzike i muzike uopšte u Baru i Crnoj Gori i pozvao prisutne da mu minutom ćutanja odaju poštu. Nekazano je trebalo da objavi knjigu o njegovom životu i doprinosu u muzičkom životu Bara.

O knjizi Vuletića govorili su Ilija Vuković kao recenzent i Labud N. Lončar kao izdavač i pisac pogovora.

Ilija Vuković je između ostalog rekao:“ Vuletić, kao pjesnik ima svoj lični i zavičajni bol kojeg teško preživljava, pa mu ponekad stane i stih i dah i odzvanja tužno i u pjesmi i u koraku, a on iz tog stanja zna da gromko progovori. Tada nastaju britke riječi koje mogu da zaljuljaju čitav mir u planini.“

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.