fbpx
spot_img

„Original“ lansiran nezaboravnim predavanjem Borisa Bekera

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Na poziv Novak Đoković fondacije, teniski velikan Boris Beker posle 25 godina u Beogradu, kako bi održao predavanje povodom lansiranja novog studentskog magazina.

Beograd, 25. septembar. Predavanjem Borisa Bekera, jednog od najuspešnijih tenisera i teniskih trenera svih vremena, koje je održano sinoć u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, lansiran je prvi broj novog besplatnog magazina za studente „Original“.

Ovaj dugo očekivani mesečnik, osmišljen kako bi studente dodatno zainteresovao za teme iz oblasti umetnosti, kulture i sporta, projekat je Novak Đoković fondacije, na čiji je poziv nekada prvi reket sveta,posle punih 25 godina, ponovo posetio Beograd.

Proslavljeni teniser na bini je preneo jasnu poruku :

Sanjajte, jer samo tako možete da ostvarite svoje snove!

Boris Becker on the official launch of "Original" magazine

On se podsetio svojih prethodnih dolazaka u Beograd kada je igrao egzibicione mečeve sa Slobodanom Živojinovićem. Pričao je o tome kako je tekao život dečaka u malom nemačkom gradu Lajmenu i kako se između ljubavi prema fudbalu, košarci i plivanju odlučio za tenis. Beker se prisetio i kako je izgledao put od talentovanog dečaka do šampiona Vimbldona sa samo 17 godina.

Jelena Đoković, generalna direktorka Novak Đoković fondacije, istakla je da je predavanje legendarnog sportiste koji je svoje snove uspeo da pretoči u stvarnost, koju i dalje živi, poklon namenjen najpre studentima.

Da li ste znali da u Srbiji ne postoji nijedan časopis za studente? Zbog toga je Novak Đoković fondacija pokrenula „Original“, magazin koje će studente uputiti na teme iz umetnosti, sporta i kulture, i dati im pregršt korisnih informacija za buduće poslovne poduhvate. Predavanje teniskog velikana koje ćemo čuti je tu da nas dodatno poduči kako nikada ne smemo da odustanemo od snova jer se oni ostvaruju – istakla je direktorka Novak Đoković fondacije.

Jelena Djokovic and Boris Becker

Nakon nje, publici se obratio i Novak Đoković, najbolji teniser sveta, predsednik i osnivač istoimene fondacije. On je rekao da je svakoga dana sve više ponosan na svoju zemlju i svoj narod.

Možda me utisak vara, ali mi smo jedna od retkih zemalja koja je u jeku izbegličke krize odlučila da pomogne i sačuva dostojanstvo mališana koji su odbegli iz Sirije i okolnih zemalja. Novak Đoković fondacija podržava snove sve dece… Zato vam predstavljam čoveka nemačke discipline i francuskog šarma… On je ostvario sve o čemu je sanjao… On je Boris Beker – najavio je najbolji teniser sveta svog kolegu i trenera.

Nakon gromoglasnog aplauza i ovacija, Boris Beker je više od sat vremena nadahnuto govorio o životu i sportu i odgovarao na pitanja koja su mu uglavnom postavljali studenti. Na pitanje o saradnji sa Novakom, kome je Boris trener, odgovorio je:

Mi pričamo istim jezikom. On kao i ja uvek ide na pobedu, ne zadovoljava se malim stvarima, već uvek želi samo najveće. Prepoznao sam taj pobednički duh i tu glad za osvajanjem trofeja. To je bilo veoma važan segment u donošenju odluke o saradnji sa njim. Novaka tek čekaju velike pobede. Nekada sam sanjao o svojim, a sada sanjam o njegovim uspesima.

Boris Becker, Novak and Jelena Djokovic holding the first issue of Original Magazine

Među mnogobrojnim gostima na svečanosti u JDP bili su ambasador Nemačke u Srbiji Nj. E. Aksel Ditman, ambasadorka Australije Nj. E. Džulija Fini, predstavnici Srpske asocijacije menadžera,  Američke privredne komore u Srbiji, brojni ljudi iz sveta biznisa,  teniseri Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović, automobilista Dušan Borković, košarkaši Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, legendarni odbojkaš Vanja Grbić, reprezentativka Srbije u tekvondu Milica Mandić, glumci Dragan Bjelogrlić i Dragan Jovanović, studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda i Novog Sada, Fakulteta političkih i organizacionih nauka, Ekonomskog fakulteta, FEFA i Sportske akademije.

Podsetimo, magazin „Original“ nastao je kao rezultat strateškog partnerstva Novak Đoković fondacije i regionalnog medijskog sistema DirectMedia, glavnog pokrovitelja projekta. Ovaj mesečnik lansiran je sa željom da studente zainteresuje za teme iz oblasti umetnosti, kulture i sporta…

Za „Original“ će redovno pisati najpoznatiji srpski novinari, pisci, autori, dramaturzi, ali i studenti. Magazin je već od prvog broja otvorio vrata i svoje strane, uključujući i naslovnu, za studente umetnosti, koji mogu da šalju svoje radove na slobodne teme, kako bi njihova dela i talenat mogli da dođu do što većeg broja ljudi.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Fotografije: novakdjokovicfoundation.org

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.