fbpx
spot_img

Otvoren Rotari klub „Bora Stanković“ Vranje: Prikupljena sredstva za muzičku školu

Čarter proslava novooformljenog kluba u Vranju, Rotari klub Vranje Bora Stanković održana je u restoranu Hotela Pržar u Vranju.

Guverner Nikola Božić je uručio povelju čarter predsedniku kluba Milošu Mladenoviću, a sa Predsednikom komiteta za osnivanje novih klubova Srđanom Barcem uručene su značke svim članovima.

Iz novog Rotari klub u Vranju potvrđeno je da su proslavi prisustovali Rotarijanci iz Subotice, Novog Sada, Beograda, Leskovca, Skoplja i Vranja.

Glavni cilj ove Čarter proslave Rotari klub „Bora Stanković“ Vranje bio je prikupljena sredstva koja su namenjena pomoći Muzičkoj školi Stevan Mokranjac u Vranju.

Rotari klub je međunarodna organizacija poslovnih i profesionalnih ljudi udruženih širom sveta, u cilju pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svetu.

Prema rečim Miloša Mladenović, predsednika Rotari kluba „Bora Stanković“ Vranje, začetnik Rotari ideje bio je Pol Haris, humanista iz Čikaga.

Organizovao je i osnovao prvi Rotari klub 23. februara 1905. godine. Širom sveta ima oko 1.5 miliona članova. Mnogi uspešni i poznati Srbi su bili članovi Rotarija poput Ive Andrića, Mihajla Petrovića Alasa i dr, rekao je Mladenović.

Podsećamo, u svetu članovi Rotarija su bili Luciano Pavarotti, Walt Disney, Thomas Edison, Neil Armstrong, John Kennedy, Ronald Reagan i drugi predsednici SAD kao i mnogi predsednici Evropskih država poput Nicolas Sarkozy, Margaret Thacher i dr.

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.