fbpx
spot_img

Ovo su najimpresivniji fitnes rekordi 2020. godine

Trka u devetom mesecu trudnoće? Preko 700 legionara za jedan sat? Obaranje 4 Ginisova rekorda? Da moguće je. Ovo su samo neki od fitnes poduhvata koji su ostvareni u 2020. godini.

Ovo su najimpresivniji fitnes rekordi 2020 godine

Svako ko je preživeo ovu godinu svojevrstan je pobednik. Ipak, pojedinci su uspeli da pobede sami sebe i stignu na listu: najimpresivniji fitnes rekordi u 2020. godini.

U godini obeleženoj vežbanjem kod kuće i „napravi sam“ opremom, ipak su zabeleženi poduhvati opakih sportista. Njihova rešenost i volja da postignu svoje ciljeve uprkos pandemiji, definitivno je za divljenje.

Ovi ljudi i njihovi najimpresivniji fitnes rekordi će biti naša inspiracija za 2021. godinu:

Trudnica istrčala više od milje za pet minuta

Za većinu, istrčati milju i po (2,4 kilometra) uopšte nije lako. Ako se kao zahtev postavi da se ti kilometri istrče za 5,5 minuta, biće još manje onih koji će uspeti. A šta ako vam kažemo da je upravo to uradila žena u devetom mesecu trudnoće?

Makenna Myler, trkačica iz Jute, upravo je to uradila. Njen uspeh je u oktobru postao viralan, nakon što je suprug Mike postavio video na Tik Tok.

 

 

Trener uradio 730 „legionara“

Zvali ga legionar ili burpi (burpee) ovaj izdržaj je jedna od ubitačnih vežbi. Ali, jedan lični trener postaće legenda nakon što je uspeo da uradi ovu vežbu čak 730 puta za sat vremena. Alison Brown (o, da, taj trener je žena) iz Ontarija u Kanadi ušla je u Ginisovu knjigu rekorda zahvaljujući ovom poduhvatu.

Ona je za BBC rekla da su joj glavna motivacija bili sinovi. Jendostavno, želela je da im pokaže da je svaki cilj dostižan ako mu se posvetiš.

 

 

Čovek koji je medveđi ispuzao čitav maraton

Bear crawls ili medveđe puzanje, jedna je od najzahtevnijih vežbi za trup. U stanju su da izvedu nekoliko serija samo oni u top formi.(Pročitajte i: Ove ubistvene vežbe za trup daju Hale Beri vitak struk i savršene trbušnjake )

Pa, ipak,  Devon Lévesque, trener star 28 godina iz Nju Džersija na ovaj način je prepuzao čitavu dužinu maratona. Dakle, više od 40 kilometara.

Lévesque je svojim poduhvatom želeo da skrene pažnju na mentalno zdravlje veterana. Njegov otac, i sam veteran, ubio se i to je nagnalo trenera da reaguje,

 

 

Paraplegičar isplivao 150 krugova u jednom danu

Australijanac Luke Whatley, nepokretan od struka naniže, preplivao je 150 krugova u olimpijskom bazenu. Na taj način želeo je da obeleži 3. decembar, Dan osoba sa invaliditetom. Da bi postigao svoj cilj proveo je čak 10 sati u bazenu.

Ovo će, što se njega tiče, postati tradicija. Prvi put, Whatley se dao na zadatak 2019. godine i tada je isplivao 100 krugova.

 

HAVE YOU SEEN LUKE WHATLEY AT THE LEISUREPLEX? 🏊‍♂️🥊 Quadraplegic from birth, Luke Whatley has completed 390 kms of… Posted by ABC Pilbara on Tuesday, July 23, 2019

 

Profesionalna vozačica rolera oborila svetski rekord

Tinuke Oyediran, profesionalna vozačica rolera, još jedna je žena koja je prošle godine oborila zvaničan rekord. Njeno ime stoji u Ginisovoj knjizi rekorda uz napomenu da je uradila najviše zvezda na rolerima u toku jedne minute.

Ona je uspela da uradi čak 30 zvezdi i još 70 okreta.

 

 

Porodica iz Irske oborila četiri rekorda iz humanosti

Porodica Hickson uspela je da obori čak četiri rekorda iz Ginisove knjige i to sve kako bi podržala humanitarne akcije. Najpre je četrdesetogodišnja Sandra pretrčala 8 milja sa 20 kilograma na leđima. Njen suprug Nejtan, nosio je 30 kilograma duž 6,5 milja, a potom još 50 kilograma duž 7,3 milje. Sandrin brat, Džejson nosio je osobu tešku 50 kilograma da bi oborio rekord.

Svi ovi rekordi još čekaju zavničnu proveru i upisivanje u Ginisovu knjigu rekorda.

 Fitnes trener realizovala 48-časovni izazov za samo 21 sat

Ovaj fitnes izazov zovu đavoljim. Nije čudno kada čujete šta sve podrazumeva. U prvom danu, obavezni ste da uradite: istrčite 25 milja, 3000 trbušnjaka, 1100 džampin – džekova i još oko 2000 izdržaja. Drugoga dana na redu su: 25 milja trčanja i 1200 različitih vežbi za trup koje se moraju izvesti sa rancem od 15 kilograma na leđima.

Tammy Kovaluk, trener iz Oregona uradila je sve ovo za 20 sati i 51 minut. Uz put je skupila preko 2000 dolara za zbrinjavanje životinja.

 

 

Prva žena koja se popela na El Kapitano za jedan dan

Emily Harrington je tri puta pokušala slobodan uspon na El Kapitano. Želju da se popne na ovaj vrh u Americi umalo nije platila glavom. Jedva je preživela pad 2019. godine.

Ovaj uspon bio joj je potreban da nauči kako reaguje na rizik i koje je to rizike spremna da preuzme na sebe. Takođe, kaže da je naučila mnogo toga o svojoj izdržljivosti.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.