fbpx
spot_img

Pogled s Crvenog Čota: Unutrašnji mir

Autor: Miodrag Pavlović
Autor: Miodrag Pavlović

Kako naći mir ?
Možda se, nekad zapitate kad dodjete u krizne situacije ! Tada Vam se sruči mnogo toga na glavu, kako ono što je bitno, tako i nevažne stvari. Organizam čoveka jeste snažan, otporan čak i preko svoga miksimuma, ali ne toliko jak da sve istrpi..
Ko je To ili Ta…Ili Oni, koji nam narušavaju svoj kutak života. U kućnom smislu mogu biti ukućani, mislim na decu ali i partnera..Kod dece nije ni zameriti, jer deca su deca i uvek je „bučno“ i puno tempa, medjutim ako partner svojim postupcima čini da budete nervozni, rastrojeni a pritom znate da niste krivi, onda nemate ni onaj minimum mira koji je svakome potreban.
Posebno partnerku tj. ženu može da iriitira postupci partnera tj muža, ako gleda „dlaku u jajetu“ i traži povod da nešto „prebaci“..Ili sto za ručak nije na vreme postavljen, ili nije „dobio“ čašu vode već „gotovan“ mora da ustane i donese..Ili kad recimo, prebacuje zašto ne može da gleda fudbal na miru jer nalazi sto razloga koje mu remete „ugodjaj“ ?? Pa onda pitanja razna.-.“Zašto ovo nije opeglano“..“Zašto nisi bolje pazila na decu, sva se iskaljala“…“Nisi mi donela ili kupila novine za čitanje“ i još gomila gluposti..Koje iritiraju ženu i dovode do ludila..
Kad ta žena ode kod frizerke i malo poradi na sebi, onda takvi čak ni to ne primete..To posebno ženu pogadja jer stvara se osećaj sebičnosti muža koji ništa ne primećuje pa čak i malu promenu na kosi..Ali zato samo sebe vidi i gleda da bude zadovoljan.
Nažalost danas je teško naći mir, unutrašnji mir koji je svakome preko potreban..Rešenja mogu biti u čitanju knjiga, odlazaka u prirodu i promenu sredine ili raditi na nekom svom hobiju. Ali sve je ovo lako reći dok druga strana i tu ne umeša svoje prste i počne..“Samo nešto čitaš“ ili „Gde si bila“…Itd..

Slobodan Osmokrović
Slobodan Osmokrović
Slobodan Osmokrović rođen 21.9.1963 g. u Inđiji, ekonomski tehničar. Živim u vremenu kome ne pripadam.