fbpx
spot_img

Poplava ljubavi – humanitarna akcija

Tradicionalna manifestacija Ulica otvorenog srca, ove godine će imati i svoje letnje izdanje, jer najmlađi iz poplavama ugroženih područja, nisu zaboravljeni. RDP B92 i Fond B92, u saradnji sa Ateljeom 212, Skupštinom grada Beograda, Turističkom organizacijom Beograda i Opštinom Stari grad, organizuju vanredno izdanje Ulice otvorenog srca. U subotu 6. septembra, u periodu od 10h do 20h, Svetogorska ulica postaće Ulica otvorenog srca. Humanitarna akcija pod nazivom Poplava ljubavi biće namenjena najmlađima iz poplavljenih područja.

Kupovinom specijalnih narukvica, posetioci ce pomoći obnovu vrtića u poplavljenim područjima, a pored kupovine narukvica, mogu se donirati knjige, sveske i školski pribor za obnovu biblioteka u osnovnim školama.

foto: flickr.com
foto: flickr.com

Duž Ulice otvorenog srca biće postavljeni dinosaurusi replike iz Dina parka Prirodnjačkog centra u Svilajncu, dok je bina ispred opštine Stari grad namenjena najmlađima.

Na Platou ispred Ateljea 212 posetioce će zabavljati Leontina i hor Čarolija, a celodnevni program upotpuniće Minja Subota, Dejan Cukić, Zemlja gruva, Bilja Krstić i brojne poznate ličnosti.

“Opet ćemo okupiti sve humane ljude koji žele da pomognu, kupovinom specijalnih narukvica sa natpisom #poplavaljubavi”. Sav prihod sa Ulice otvorenog srca namenjen je obnovi vrtića iz četiri poplavljena grada – Svilajnca, Obrenovca, Paraćina i Valjeva“, rekao je Veran Matić,  predsednik UO Fonda B92.

I posetom Dina parku na Kalemegdanu kroz ulaznicu se takođe donira, za prvih nekoliko dana prikupljeno 1.2 miliona dinara.

Gordana Goncić iz Ateljea 212 najavila je da u Ulici otvorenog srca u subotu 6. septembra od 10 do 20 časova otvaramo naša srca za svu decu na tri bine: na platou ispred Ateljea 212, bini kod Doma omladine i ispred opštine Stari grad. Ona je najavila da će posetioce na čuvenoj pjaceti Ateljea 212 zabaviti hor Čarolija, Minja Subota, Dejan Cukić, Balkan salsa bend, Zemlja gruva, Aleksa Jelić, Bilja Krstić, Nevena Božović, Sara Jovanović, Saška Janković, Tamara Dragičević, Ivan Mihajlović, Jelena Jovičić, Mina Lazarević, Ivan Jeftović, Žarko Stepanov, grupa Semafor i mnogi drugi.

Na di džej bini kod Doma omladine, osim sjajne elektronske muzike, građane će dočekati popularni dvojac iz Novog Sada, Daško Milinović i Mladen Urdarević, voditelji emisije Uzbudilnik koja se svakog jutra emituje na radiju B92.

Bina ispred opštine Stari grad namenjena je najmlađima. Pored horskih nastupa, deca će imati priliku i da nauče kako se pravi muzika u radionici Kuc kuc Kolarac, a nešto starije posetioce zabavljaće bend The Invisibles.

Vanredno izdanje Ulice otvorenog srca organizuje Fond B92, u saradnji sa Ateljeom 212, Skupštinom grada Beograda, Turističkom organizacijom Beograda i opštinom Stari grad.

foto: flickr.com
foto: flickr.com

Za sve one koji nisu u mogućnosti da budu deo Ulice otvorenog srca, televizija B92 obezbedila je direktan prenos od 12 do 14 časova. Građani će tokom prenosa moći da doniraju sredstva i putem sms broja 3100, kao i direktnom uplatom na namenski račun Fonda B92 za pomoć ugroženima od poplava.

Vidimo se 6. septembra u Ulici otvorenog srca i pokažimo u Poplavi ljubavi da deca iz poplavama ugroženih područja nisu zaboravljena jer, počela je školska godina, a neki vrtići i škole još uvek nisu spremni. Moramo da im pomognemo!

Izvor: B92

 

Dragana Joksić
Dragana Joksić
"Onima koji su neobični, ono sto je neobično krajnje je obično"