fbpx
spot_img

Posmatrala sam zalazak sunca

        Nešto najlepše je gledati zalazak sunca. Svi zalasci sunca pružaju romantična osećanja i divne prizore, ali je svaki poseban na svoj način. Videla sam ih dosta, međutim jedan mi je ostao u posebnom sećanju.

         Boravila sam u Herceg Novom, na letovanju. Dan je bio kao i svi drugi: kupanje, zabavljanje, sunčanje, ispijanje hladnih sokova. Predveče, mama i ja smo se, u apartmanu, spremale za večernju šetnju. Izašle smo na rivu i videle divan prizor. Stajale smo pored marine i posmatrali ovu jako lepu sliku. Izgledalo je kao da su jahte napravile šare po suncu koje je, videvši se dopola, zalazilo iza obližnjeg brda. Sunce i deo neba bili su osenčeni nijansama roze i narandžaste boje. Dok smo gledale, sunce je klizilo nadole. Imala sam utisak da su sunčevi zraci milovali i pokretali brodove. Pučina se prelepo utopila u sliku sa morem i suncem. Kasnije su zraci koji su preostali, izgledali kao vatromet na nebu.

Ovaj zalazak sunca je zaista bio čaroban, i zbog toga ću ga dugo pamtiti.

Autor: Milica Mandić IV3
Učiteljica: Vesna Vulović
OŠ „21. oktobar“
Kragujevac

Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović voli svakoga dana da nauči nešto novo. Svaki dan za nju predstavlja novi izazov. U izazovima vidi mogućnost da bude bolja.