fbpx
spot_img

Poznata srpska književnica oduševila sve prisutne na ovogodišnjoj Šeširijadi!

Prepoznatljiva po svom bestseleru ,, Sve je to ljubav“, uvek draga gošća na gradskim i državnim manifestacijama, dobitnica značajnih nagrada i priznanja, Božica Velousis je dala svoj doprinos renomiranoj manifestaciji „Šeširijada“ koja se održala u subotu u beogradskoj Skadarliji. Tradicionalna manifestacija u najpoznatijoj boemskoj četvrti okupila je brojnu i raznovrsnu publiku. Ostali kulturni radnici i predstavnici medijskog sveta, šetali su kaldrmom u odelima, raskošnim haljinama sa specifičnim, atutentičnim šeširama na glavama. Dame su kostime i šešire pripremale danima, a kako književnica Božica Velousis naglašava, ovo je idealan način da se predstavi i prezentuje minulo vreme kroz pesme, tradicionalnost, raskošne haljine i najpre šešire, koji su bili simbol ženstvenosti, otmenosti, sofisticiranosti i manira do polovine prošlog veka.
,, Za žutu haljinu i ostale detalje sa žutim motivima, opredelila sam se jer smatram da ona simbolizuje radost, sreću, intelekt i energiju. Okruženje pozitivno reaguje na tu, jarku žutu boju i to me raduje. Mi, žene, naročito koje se bavimo javnim poslom moramo da eksperimentišemo bojama i odevnim komadima. Publika to voli, a naročito kada se radi o značajnim manifestacijama Grada Beograda, poput ,,Šeširijade“ –  izjavila je književnica i dodala : ,,Sa velikim zadovoljstvom se pripremam za ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu. Srećna sam što će moja nova književna dela ugledati svetlost dana i dospeti u ruke čitalaca.“ 
Šeširijada 2018. organizovana je u sklopu Društva Skadarlija, studija Kolarac, Turističke organizacije Beograda. Program ove manifestacije su upotpunili hor Gledanice, Bečke poete, književni klub Skadarska boemija.
Marko Spirić

PRIJATELJI PORTALA POKAZIVAČ

Kozmetički salon 

“SILUETTE”, ul. Lenjinova 19. – Vranje

telefon 069/12-47-958

KIROPRATKIČAR IVICA CVETKOVIĆ 
ulica Čestelinska broj 22, Vranje 17501 (kod gradskog parka)
Zakazivanje na broj: 060/74-13-699

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.