fbpx
spot_img

Pozorišta za decu Kragujevac/“Labudovo jezero“/ 04.02.2015. u 18h

U sredu 04.02. 2015.god. u 18h na repertoaru 

“Pozorišta za decu Kragujevac” predstava

“Labudovo jezero“

Labudovo jezero planeMože se slobodno reći da je predstava  „Labudovo jezero“ ponos „ Pozorišta  za decu“ , a o tome govore brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima. Kao zvanično najbolja predstava Srbije 2013.god. „Labudovo jezero“ je nosilac „GRAND PRIX-a“ na međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici i dečijem pozorišnom festivalu „Pozorište zvezdarište“ u Beogradu, osim glavne nagrade osvojene su i nagrada za najbolje estetsko-tehnološko rešenje lutaka, nagrada za kolektivno glumačko majstorstvo i nagradu za najbolju kreaciju lutaka.

Adaptaciju libreta, koreografiju i režiju radio je Todor Valov, scenografiju, lutke i kostim Stefanka Kjuvlijeva, izradu lutaka i dekora atelje prestoničkog lutkarskog teatra-Sofija. Korišćena je muzika Petra Iljiča Čajkovskog, a muzičku adaptaciju je radio Plamen Mirčev-Mirona.

Igraju:

Odeta, labud Odeta: Milica Redžić Vulević i Darija Nešić

Odilija, labud Odilija: Darija Nešić, Milica Redžić Vulević

Princ Zigfrid: Milomir Rakić

Demon Rotbart: Vladimir Đoković

Baron Rotbart: Vladimir Đoković i Milica Redžić Vulević

Dvorska luda: Miloš Milovanović

Kraljica: Dubravka Đorđević

Labudovi: Milica Redžić Vulević, Dubravka Đorđević, Nevena Brzaković

Ruska princeza: Dubravka Đorđević

Mađarska princeza: Darija Nešić

Napolitanska princeza: Milica Redžić Vulević

Španska princeza: Darija Nešić

Sila zla: Miloš Milovanović , Nevena Brzaković i Dubravka Đorđević

Sila dobra: Dubravka Đorđević, Milica Redžić Vulević

Lotos: Milomir Rakić i Vladimir Đoković

Sadržaj predstave:

Šetajući pokraj jezera princ Zigfrid vidi jato labudova, koje želi uloviti, ali princeza Odeta, koju je zli čarobnjak Rotbard pretvorio u labudicu, opčini princa svojim plesom i lepotom, te se oni zaljube. U tom trenutku se pojavljuje Rotbard i njegova kćer Odilija, koja je crni labud, negativna kopija Odete. Zigfrid naivno pomisli da je to njegova voljena, te s njom pleše i obećava joj večnu ljubav.. Shvativši šta je učinio, princ odlazi na obalu jezera i moli Odetu da mu oprosti. Ona mu oprašta, ali pojavljuje se Rotbard i započinje borbu sa princem. Princ Zigfrid, koji je oličenje dobra pobeđuje čarobnjaka i tako skida čini sa svoje voljene princeze Odete. Ovim se srećno završava ova lutkarska predstava gde su  izvođači opremljeni  živopisnim kostimima, a o siluetama i rešenju lutaka ne treba trošiti reči, već prepuštamo posetiocima da sami procene njihovu magičnost.

Predstava je namenjena deci uzrasta od 7+ godina.

Trajanje: 55 minuta.

Pozorište za decu Kragujevac
Pozorište za decu Kragujevachttp://www.pzdkg.org/
Pozorište za decu Kragujevac je, rešenjem Skupštine grada Kragujevca, osnovano 27.06.2003. godine i jedno je od najmlađih pozorišta te vrste u Srbiji. Organizator je Međunarodog lutkarskog festivala "Zlatna iskra" na kome iz godine u godinu učešće uzima sve više vodećih svetskih pozorišta.