fbpx
spot_img

Prestolonaslednik Aleksandar domaćin patrijarhu i svetom sinodu na tradicionalnoj večeri na Belom dvoru

Beograd, 3. maj 2018 – Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar priredio je večeru na Belom Dvoru u čast redovnog zasedanja Arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve.

Večeri su prisustvovali Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Irinej sa mitropolitima i episkopima, prof. dr Mileta Radojević, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Vlade Republike Srbije, kao i članovi savetodavnih tela Krune.

„Veoma mi je drago što smo se okupili na Belom Dvoru na večeri kao i svake godine. Ovo je večera u čast Njegove Svetosti Patrijarha srpskog i Svetog arhijerejskog sabora. Ovo je postao tradicionalni događaj koji treba negovati, jer daje primer jedinstva i saradnje za opšte dobro. Crkva i Kruna su dve institucije u našoj zemlji koje donose stabilnost. Protekla godina bila je posebno važna u ovom smislu, jer je naš Patrijarh činodejstvovao venčanju mog sina Filipa i Princeze Danice, a zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu, hrama Svetog Save, zvonila su u znak rođenja Princa Stefana. Neka Bog blagoslovi sve naše ljude i našu zemlju“, rekao je Prestolonaslednik Aleksandar.

Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Irinej zahvalio je na gostoprimstvu Nj.K.V. Prestolonasledniku Aleksandru, poželeo sreću Kraljevskoj porodici, kao i mir, pravdu i spasenje svim ljudima dobre volje.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.