fbpx
spot_img

Nekazno i ove godine svojim izdanjima obeležava Svetski dan knjige

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ u susret Svetskom danu knjige objavilo je deveti broj svog časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“. Pored toga objavili su i dvije knjige poezije., knjigu „Snovi na javi“ mlade Aleksandre Đurović i knjigu „Tamo negdje iza duge“ autorke Vinke Marstijepović Lerinc. Aleksandra je učenica trećeg razreda srednje ekonomsko ugostiteljske škole u Baru a Vinka je privatni preduzetnik, supruga i majka troje djece.

„I ovaj broj časopisa Nekazano kao i svi dosadašnji brojevi posvećen je jednom od upokojenih kulturnih stvaralaca , ovaj put riječ je o pokojnom Slobodanu Vučiniću. Pjesniku,novinaru –  počasnom članu udruženja Nekazano. A posebno zadovoljstvo predstavljaju dvije nove knjige a koje su prve knjige autorki Đurišić i Marstijepović Lerinc.Jedna je učenica a druga majka i na njihovim licima primijetio sam isti izraz sreće i zadovoljstva što u svojim rukama napokon imaju svoju prvu knjigu.

Posebna radost je kod mlade Aleksandre, učenice srednje ekonomsko ugostiteljske škole, koja je i ranije objavljivala svoje radove u našim izdanjima.  U periodu koji je pred nama obeležit ćemo prigodnom promocijom Svetski dan knjige, ovog puta propraćen umjetničkom izložbom. Mi inače svake godine, počevši  od osnivanja, obeležavamo ovaj dan promocijama svojih izdanja a ranijih godina i prodajom knjiga na šetalištu kralja Nikole, pored Dvorca, na obali. Nadamo se i ove godine. I ove godine očekujemo goste autore iz Hrvatske, Srbije, BiH, Makedonije i drugih zemalja a koji su zastupljeni u našem časopisu i drugim izdanjima. Pozivamo sve ljubitelje knjige Bara da zajedno obeležimo ovaj dan a na opšte zadovoljstvo.“ – riječi su Labuda N. Lončara, predsjednika udruženja Nekazano.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.