fbpx
spot_img

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina na proslavi 70. godišnjice venčanja Njenog Veličanstva Kraljice Elizabete II i Nj.K.V. Vojvode od Edinburga

London, Velika Britanija, 21. novembar 2017 – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina pridružili su se britanskoj kraljevskoj porodici i njihovim bliskim prijateljima sinoć u zamku Vindzor, na proslavi 70. godišnjice venčanja Njenog Veličanstva Kraljice Elizabete II i Nj.K.V. Vojvode od Edinburga.

U septembru 1945. godine Njegova Svetost Patrijarh Gavrilo krstio je Prestolonaslednika Aleksandra u Vestminsterskoj opatiji, a kum i kuma na krštenju bili su Njegovo Veličanstvo Kralj Džordž VI i Nj.V. Kraljica Elizabeta II (tada Nj.K.V. Princeza Elizabeta). Prestolonaslednik Aleksandar izuzetno poštuje Njeno Veličanstvo Kraljicu Elizabetu II i veoma je ponosan što je ona njegova kuma.

Roditelji Prestolonaslednika Aleksandra Njihova Veličanstva Kralj Petar II i Kraljica Aleksandra prisustvovali su venčanju Njenog Veličanstva Kraljice Elizabete II i Nj.K.V. Princa Filipa, sada Nj.K.V. Vojvode od Edinburga.

Sinoćna večera u veličanstvenom zamku Vindzor bila je divan događaj, na kom je proslavljena 70. godišnjica braka, u krugu britanske kraljevske porodice i njihovih bliskih prijatelja.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.