fbpx
spot_img

Princeza Katarina isporučila medicinsku pomoć bolnici „Sveti Sava“

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina isporučila je medicinsku opremu vrednosti veće od 5.800 evra Specijalnoj bolnici za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava“ u Beogradu. Pomoć se sastoji od dva pacijent monitora i 5 aparata za merenje krvnog pritiska, a ova donacija ostvarena je zahvaljujući gospodinu Milovanu Ristiću, pravniku iz Beograda.

„Veoma mi je drago što smo ovde u bolnici Sveti Sava i što možemo ponovo da pomognemo. Tokom prethodnih godina ovde smo isporučili EKG aparat, sistem za monitoring i ambulantno vozilo, a takođe smo i renovirali Odeljenje za moždani udar. Ovog puta imamo veoma vredne pacijent monitore i aparate za merenje krvnog pritiska. Na ovome hvala humanom gospodinu Ristiću koji nije zaboravio na potrebe naših bolnica i one kojima je pomoć potrebna. Sigurna sam da će ova medicinska oprema biti veoma značajna lekarima ovde i da će olakšati negu pacijenata. Veoma sam zahvalna gospodinu Ristiću i mojoj Fondaciji na ovoj pomoći. Takođe moram da kažem da sam veoma ponosna na svoju Fondaciju jer smo samo u ovoj godini isporučili pomoć vrednosti veće od dva miliona evra. Moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja ćemo nastaviti da pomažemo našim bolnicama koliko god možemo“, rekla je Princeza Katarina.

Celokupno medicinsko osoblje Specijalne bolnice „Sveti Sava“ zahvalilo je Princezi Katarini i gospodinu Milovanu Ristiću na njihovoj velikoj pomoći.

Specijalna bolnica za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava“ sekundarnog je nivoa zdravstvene zaštite, bavi se prevencijom, dijagnostikom i terapijom cerebrovaskularnih bolesti. Bolnica raspolaže kapacitetom od 250 postelja, zapošljava 409 osoba, a godišnje se hospitalno leči oko 8.000 pacijenata.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.