fbpx
spot_img

Đorđe Josić o Van Dajku: Novogodišnji poklon za Redse od £75.000.000!

Dugo očekivani Virdžil van Dajk konačno zadužio opremu Liverpula. Holanđanin će biti prvi igrač posle Kolo Turea koji će ’dužiti’ četvorku Redsa.

PHOTO: The Anfield Wrap
PHOTO: The Anfield Wrap

Liverpul će po mišljenju mnogih ovim transferom popuniti ozonsku rupu u odbrani.

Od početka letnjeg prelaznog roka Dajk se dovodio u vezu sa Liverpulom, u jednom trenutku je sve stopirano jer je Sautempton pretio tužbom zbog Liverpulovog tajnog dogovaranja sa igračem. Pred kraj prelaznog roka mediji su pisali da je sve gotovo, ali se opet ništa nije desilo. I onda „BOOM“ samo dan nakon Boxing Day-a svi mediji na ostrvu su preneli vest da je Dajk prošao medicinske preglede i potpisao za Liverpul te postao najskuplji odbrambeni igrač u istoriji fudbala. Ubrzo je i Liverpul na svom zvaničnom sajtu potvrdio transfer Holanđanina.

Šta je Liverpul dobio ovim transferom?

Očekivanja su velika, ali treba uzeti u obzir da van Dajk ove sezone nije mnogo igrao, trebaće mu vremena da se vrati u formu i adaptira. U tome će mu sigurno mnogo pomoći i njegov zemljak Gini Vajnaldum. Neminovno je da će Dajk mnogo doprineti odbrani kada se adaptira i uigra sa ostatkom ekipe. Smatra se jednim od najboljih odbrambenih igrača u Engleskoj. Videćemo kada će debitovati, moguće da svoje prve minute dobije već protiv Barnlija prvog  januara. Dobra vest za Redse je i da on ima pravo nastupa u Ligi Šampiona jer njegov prethodni tim nije igrao nijedno evropsko takmičenje ove sezone. 193 cm visoki Holanđanin će u odbrani najverovatnije igrati u paru sa Matipom, Morenom i Klajnom kada se oporave od povreda. Reklo bi se da će Liverpul posle dosta godina imati finu odbranu.

PHOTO: Breaking The Lines
PHOTO: Breaking The Lines

Da li je 75.000.000 funti mnogo za odbrambenog igrača?

Pa, po mom mišljenju nije, mnogi su trošili i vise za lošije igrače, a da li je van Dajk dobar i da li zaista vredi toliko vreme će pokazati. Od Dajka očekujem da unese više sigurnosti u odbranu, pogotovo u situacijama kada Liverpul brani prekide.

I eto, još jedan san navijača Liverpula se pretvorio u stvarnost. Redsi da li ste zadovoljni?

PHOTO: Van Dijk
PHOTO: Van Dijk

Autor teksta: Đorđe Josić

Igor Pavlović
Igor Pavlović
Rođen u Šapcu 2000. godine. Učenik Šabačke gimnazije. Od sedmog razreda pišem aforizme pa sam samim tim nakon objavljivanja prve zbirke aforizama 2016. godine proglašen za najmlađeg aforističara u Srbiji. Pored pisanja aforizama, pišem i pesme a takođe volim i da crtam kada se nađe slobodnog vremena. Moj životni moto glasi: "Prava svrha života jeste posvetiti ga nečemu što će nas nadživeti."