fbpx
spot_img

Princeza Katarina uručila vrednu donaciju KC Srbije

Beograd, 3. avgust 2017 – Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina svečano je uručila dva pacijent monitora vrednosti 21.000 američkih dolara dečijem odeljenju Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, kao i „LG“ televizor kako bi boravak mališana u bolnici bio makar malo ugodniji.

Ova vredna medicinska oprema donacija je humanitarne organizacije Lajflajn Njujork koja posluje pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Princeze Katarine. Značajna sredstva za realizaciju donacije prikupljena su na humanitarnom događaju u Bostonu zahvaljujući tamošnjim srpskim porodicama, kao i medicinskom osoblju iz Instituta za rak Dana Farber iz Bostona, dečije bolnice Šrajners iz Bostona i Opšte bolnice Masačusetsa. Televizor je velikodušan poklon kompanije „LG“.

„Povod moje današnje posete Klinici za neurohirugiju Kliničkog centra Srbije je donacija  dva pacijent monitora i jednog televizora za dečije odeljenje. Vrednost ove donacije je 21.000 dolara. Ova donacija je rezultat humanitarne večeri u Bostonu koja je organizovana uz veliku pomoć Dana Farber dečijeg centra za karcinome iz Bostona. Veliko hvala za ovu donaciju našim ljudima koji žive u Bostonu i Lajflajn humanitarnoj organizaciji iz Njujorka čiji sam pokrovitelj. Nadam se da će ova donacija pomoći deci koja borave na odeljenju. Moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja ćemo se truditi da i u budućnosti pomognemo što je više moguće, pogotovo dečija odeljenja i dečije bolnice. Nedavno smo uručili i 3D mamograf vrednosti 300.000 dolara Centru za radiologiju Kliničkog centra Niš, a ova donacija je ostvarena u saradnji sa američkom kompanijom Holodžik“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Princeza Katarina ovom prilikom zahvalila je svima koji su pomogli da ova značajna donacija bude realizovana i najavila nove isporuke medicinske opreme za sterilizaciju u vrednosti od 1.400.000 američkih dolara, širom Srbije, u narednom periodu.

Humanitarnoj isporuci u Kliničkom centru prisustvovao je prof. dr Miloš Joković, direktor Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije koji je ovom prilikom zahvalio Princezi Katarini i izrazio želju za nastavkom saradnje i pomoći deci oboleloj od raka.

Prethodni tekstNenad Vučetić Ministar
Sledeći tekstMisao dana
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.