fbpx
spot_img

Nenad Vučetić Ministar

MINISTAR

Poštovani partijski istomišljenici, krajnje je vreme da se uhvatimo u koštac sa problemima koji dave našu posrnulu zemlju. Zbog toga se moramo žrtvovati i ući u Vladu. Kucnuo je čas! Ali, koleginice i kolege, ne smemo ući tek tako, kao pas kroz rosu već odlučno i dostojanstveno, onako kako samo nama priliči. Bez ustupaka! Ako imamo pravo na samo jedno ministarsko mesto, biće to onaj kandidat koga ja, kao predsednik, tj. mi, kao partija predložimo. Smatram da je  osoba koju sam ja predložio, odgovarajuća za ministra.

Zameraju nam da ovaj kandidat nema obrazovanja. Pitam ja njih: „Ko je od škole video neku vajdu?“ Tačno je da naš kandidat nema formalno obrazovanje, ali on nije želeo da korupcijom stigne do diplome, za razliku od onih koji ga optužuju. Naš ministar zna znanje! Ali, ne pitajte me kakvo. Ne možemo baš sve karte da otkrijemo, jer ovi to jedva i čekaju, da mu napakuju neku aferu. Uostalom, ima on iskustva. Radio je sve, a bogami i svašta!

Kažu, da je prost i sirov, da psuje i vređa, a bogami i da hoće da se fizički obračuna. Nije tačno! Doduše, nekad zna da podvikne i udari šakom o sto, ali takav je prema neradnicima i onima što bi samo da vode naučne rasprave. Oštar je prema teoretičarima i lezilebovićima. Stvarno, hoće ponekad i da odalami. Onako, domaćinski, zaušku ili preko labrnje, kako on kaže, al’ samo kad neko zasluži!

Moj, ovaj naš ministar ne govori ni strane jezike. Ni da bekne! Braćo i sestre, pitam ja vas da li je to mana? Da li bi ste vi izabrali nekog ko parla strane jezike, koga je možda zavrbovala neka strana obaveštajna služba? Nekoga ko je sa njima već sarađivao, pa je kao takav pogodan za ucenu? Možda biste ministra koji bi se iza zatvorenih vrata u četiri oka na stranom jeziku domunđavao sa strancima? E, prevarili su se! Krupna smo mi riba za tako sitan mamac! Imamo mi našeg čoveka, koji govori samo srpski, da ga ceo svet razume, bre!! Moj kandidat!

Koleginice i kolege, gledano iz pozicije naše partije, ovi kao bajagi nedostaci biće velika šansa za našu stranku i  naše kadrove. Zamislite samo kako će nam skočiti popularnost kod običnih birača kada budu videli koliko im je blizak ministar iz naših redova. Po obrazovanju, kulturi, načinu razmišljanja. Višestruko ćemo povećati rejting. A tek šansa za naše kadrove! Zbog nedostatka školske spreme ministra možemo zaposliti najmanje 30 savetnika. Da bismo poboljšali odnose sa javnošću, zbog ministrovog nekonvencionalnog ponašanja, primićemo 10 PR menadžera iz naših redova. Radi žive korespondencije sa svetom poslu se mogu nadati još 50 poliglota, koji možda ne znaju najbolje strane jezike, ali su posvećeni mojoj ideji i partiji.

Moj narode, moj sekretar je već napravio spisak mojih saradnika koji će se žrtvovati i ući u ministarstvo. Svi zajedno, moj do mojega!

Deana Sailović
Deana Sailovićhttps://deanasailovic.wordpress.com/
Satiričar, autor tri knjige “Princeza na zrnu razuma” , “Elektronska ispovedaonica” i "Koji sam ja meni idiot". Priređivač knjige "Žena i aforizam". Član Udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine i Beogradskog aforističarskog kruga. Urednik satirične redakcije na Pokazivaču.