fbpx
spot_img

Projekat „Školice života – zajedno za detinjstvo“ stigao u Lučane

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Novak Đoković Fondacija potpisala je ugovor sa Opštinom Lučani o otvaranju nove Školice života, koja će se nalaziti u okviru starog dela osnovne škole u selu Kotraža. Na veliko zadovoljstvo roditelja, direktora škole i Predškolske Ustanove „Naša Radost“, sedma po redu Školica će otvoriti vrata za više od 40 mališana iz ovog mesta.

Pored radova na adaptaciji i kompletnog opremanja prostorija projektom su predviđena i dodatna sredstva za edukaciju predstavnika lokalne samouprave i vaspitača o važnosti predškolskog obrazovanja i metodologiji razvijanja specijalizovanih programa za rad sa decom predškolskog uzrasta.

Imajući u vidu da je u Opštini Lučani samo 10 odsto dece uzrasta 3 do 5,5 godina obuhvaćeno predškolskim obrazovanjem i vaspitanjem, potrudićemo se da napravim obezbedne i podsticajne uslove u kojima će svako dete imati priliku da pohađa posebne i specijalizovane programe.Ukupna vrednost projekta iznosi 4.369.000 dinara u koji je uključena kompletna adaptacija i opremanje prostorije za najmlađe. Zahvaljujući Školici života, u prostorijama stare škole u kojoj se nekada održavala redovna nastava, a danas se delimično koristi kroz pripremni predškolski program koji pohađa 12 mališana, biće prilagođen prostor za najmlađu decu. Srećni smo,jer će Školica biti deo najstarije škole u ovom okrugu, škole sa tradicijom, gde se prave vrednosti čuvaju I prenose generacijama. Nadomak starog dela škole izgrađena je nova školska zgrada gde će deca nastavljati svoje obrazovanje i usavršavanje zajedno sa svojim vršnjacima – istakla jeGorana Džudža Jakovljević, projektni menadžer Fondacije.

Predsednica opštine Vesna Stambolić ukazala je na izuzetnu važnost projekta.

Donacija kojom ste nam pomogli je izuzetna u svakom smislu. najpre zato što Novak Đoković nikada ne zaboravlja najmlađe i najtananije mlade sportiste i učenike a onda i zato što ovaj mladi čovek nosi sa sobom iskonsko ponašanje kojim oplemenjuje svakog od nas. Realizacija ovog projekta je izuzetno značajna  za opštinu  Lučani jer  obuhvata decu iz ruralnog dela naše opštine koja će u novim prostorijama  moći  da kroz učenje, druženje i igru razvijaju svoju kreativnost i talente. Veliko Hvala našem Novakurekla je Vesna Stambolić.

Ljiljana Dmitrić, direktorka PU “Naša Radost”, zahvalila se na pomoći.

Izražavajući iskrenu nadu da će projekat „Školice života – zajedno za detinjstvo“ biti uspešan model i pokretač za dalji rad na povećanju obuhvata dece uključene u predškolsko obrazovanje,želimo da vam se zahvalimo jer ste deci iz Kotraže omogućili da njihovo detinjstvo bude ispunjeno druženjem, igrom i učenjem sa svojim vršnjacima. Prepoznajući značaj ulaganja u rano obrazovanje kao najsigurniji put u zdravo odrastanje, cilj nam je da svako dete razvija svoje potencijale, a zahvaljujući realizaciji projekta Fondacije Novak Đoković, ostvarićemo naš cilj.

Implementacija projekta Školice života sprovodi se u saradnji sa CIP Centrom za interaktivnu pedagogiju.Reč je o projektu koji je nastao kao izraz želje da se deca podstaknu da sanjaju i da odrasli učine sve što je u njihovoj moći da im te snove ostvare. Do sada je izgrađeno ukupno 6 Školica – u Ljigu, Raškoj, Kniću, Kraljevu, Merošinii, Vladičinom Hanu, gde su radovi pri kraju i uskoro se očekuje otvaranje.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.