fbpx
spot_img

Promocija „Balkanskih vertikala“ u Baru

U organizaciji međunarodmnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ u Baru su promovisane „Balkanske vertikale“, časopis za angažovanu književnost društva književnika Beograda.

Publiku i goste sa društvom književnika Beograda upoznao je Labud N. Lončar predstavljajući Srđana Simeunović Sendana koji se kasnije ispred društava književnika Beograda probranoj književnoj publici obratio kao potpredsjednik istog i kao glavni urednik „vertikala“.

Miroslav Ćosović, sekretak „Scene Crnjanski“ i član redakcije „Poezija Stenka“ govorio je o književnom stvaralaštvu Srđana Simeunović Sendana i njegovom značaju u književnoj zajednici Beograda, uopšte.

Kasnije, na molbu Lončara Simeunović je predstavio „Balkanske vertikale“, uređivačku politiku i način izdavanja. Pozivajući barske pjesnike da se uključe u iste baš kao i Labud N. Lončar čija je pjesma „Ako prećutim pjesmu“ objavljena u broju 3 „vertikla“. Lončar je istakao da je posebno format tj. oblik časopisa veoma dobar i pogodan za čitanj en aputovanjima, letovanjima i sl.

Posle toga Simeunović je na zahtjev organizatora  upoznao publiku sa svojim radovima tj. objavljenim knjigama.. O svakoj svojoj  knjizi je rekao je kako je i gdje nastala i govorio iz svake po jednu svoju pjesmu.

Upoznavajući publiku sa svojim kantautorskim sposobnostima otpjevao je svoje dvije pjesme na zadovoljstvo publike.

U drugom dijelu večeri svoje pjesme su govorili Ranko Radović i Srđan Bajić iz Kanade, Svetozar Đurišić i Srđan Leković iz Crmnice, Miroslav Jovanović Timotijev, Labud N. Lončar, Nataša Lečić i Vladimir Cerović iz Bara a za sami kraj je Miroslav Ćosović govorio svoje probrane aforizme.

Nakon toga zainteresovani su kupili po nekoliko primjeraka izloženih knjiga i časopisa.

Nako čega su se počastili domaćim vinom i produžili druženje još nekoliko časova konstatujući da je to bilo zaista inspirativno veče, pogotovu imajući u vidu da su svi u publici bili zapravo pjesnici i opšti utisak je da ovakvih večeri treba da bude što više.

 

Milenko Miško Jovanović

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.