13. Decembra 2019. | 21:45
Početna / Drugo / Promocija biografije osnivača Crvenog krsta Anri Dinana i Gustava Mojniea

Promocija biografije osnivača Crvenog krsta Anri Dinana i Gustava Mojniea

Kliknite na sliku i otvorite galeriju

U sali Skupštine grada održana je promocija biografije osnivača Crvenog krsta Anri Dinana i Gustava Mojniea. Prevod engleskog i francuskog izdanja pripremio je Crveni krst Kragujevca u saradnji sa Crvenim krstom Ohrida.

Anri Dinan nije samo jedan od osnivača Crvenog krsta u svetu,  Ženevskih konvencija i Međunarodnog humanitarnog prava. On je bio pre svega filantrop, dobitnik Nobelove nagrade za mir, a novčanu nagradu je dao u humanitarne svrhe.

Na promociji su govorili autori biografije Rože Diran i Fransoua Bunjon iz Ženeve, Nevenka Bogdanović,  sekretar Crvenog krsta Kragujevac, a u ime lokalne samouprave dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Foto i video: Bojan Radošević

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Humanitarni radio

Humanitarni radio
Humanitarna internet radio stanica, pokrenuta prevashodno da bi zdravoj populaciji stanovništva u Kragujevcu, Srbiji, Evropi i širom sveta, gde se čuje radio, skrenulo pažnju na ljude sa posebnim potrebama i sve ostale kategorije stanovništva sa magrina društva. Naš prevashodni cilj je da pomognemo osobama kojima je pomoć potrebna i naučimo druge, koji mogu, da pomognu onima koji ne mogu.