fbpx
spot_img

Tenis: Braća Brajan ne idu u Rio

Novi udarac doživeo je teniski turnir na Olimpijskim igrama u Riju. Posle Tomaša Berdiha, Miloša Raonića, Simone Halep i najbolji dubl u istoriji tenisa, braća Bob i Majk Brajan odustali su od Igara.

„Iako bismo voleli da se opet nadmećemo, kao muževi i očevi, zdravlje naših porodica je sada na prvom mestu. Predstavljanje SAD je jedan od najponosnijih momenata u tenisu, a olimpijsko zlato iz 2012. godine ostaje naš vrhunski domet“, navode braća Brajan. Braća Brajan nisu direktno rekla da odustaju od najvećeg sportskog takmičenje zbog zika virusa, ali je gotovo sigurno to razlog njihovog neigranja. Osim pomenutih tenisera, na takmičenju u Riju neće nastupiti ni Rodžer Federer koji će do kraja godine pauzirati zbog povrede, a postoji mogućnost da Rafael Nadal nastupi samo u dubl konkurenciji, što bi predstavljao veliki udarac za muški tenski turnir u Brazilu.

Prethodni tekstFotografija dana: Maroko
Sledeći tekstKarikatura dana
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...