fbpx
spot_img

Promocija knige priča satire„Ekonomsko propali podrum“ u Baru

U organizacijii međunarodnog Udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ održana je promocija knjige priča satire autora Miroslava Ćosovića, iz Beograda.

U prisustvu pjesnika Bara, Podgorice, Risna, Beograda i specijalnog gosta Ranka Radovića, pjesnika iz Kanade o knjizi satiričnih priča Miroslava Ćosovića „Ekonomsko propali podrum… i još ponešto“ govorio je Labud N. Lončar predsjednik udruženja „Nekazano“.

Osvrćući se na oštru satiru koja ismijava današnji način življenja  i svakodnevne reklame i zanimanja Lončar je istakao da ga je čitanje knjige na početku „nerviralo“ da bi kasnije pronašao smisao i usporedio sa čuvenom „Grupom TNT“ tj. način kazivanja u knjizi je kao kod života članova pomenute , legendarne grupe TNT.

Autor, Miroslav Ćosović , zahvalio se gostima iz Bara, Risna, Podgorice a posebno Ranku Radoviću iz kanade na prisustvu i podršci ove večeri. Zatim je govorio svoje priče sa komentarima, da bi na kraju sve to začinio svojim aforizmima.

U nastavku večeri, pjesnik iz Kanade, a inače „letnji“ stanovnik Bara, jer tu ljeti živi preko dvadeset godina, Ranko Radović, počastio je publiku sa nekoliko svojih pjesama.

Posle njega govorili su pjesnici iz Risna Slavica Šešum i Goran Radičević, iz Podgorice Vojin Vuletić, Natalija Novaković, Milojka Jovović, Ilija Vuković, Danijela Nela Jovanović, Sanaj Veličković i Dragana Petrić Đokić, iz Virpazara pjesnici Svetozar Đurišić i Srđan Leković, kao i pisac Žarko Marović a iz Bara pjesnici  Mladen Babović, Nataša Lečić, Senka Rastoder, Rajko Joličić, Miško Vučinić i Labud N. Lončar.

Završavajući  program za ovo srdačno i prijateljsko veče Labud N. Lončar u ime Udruženja  „Nekazano“  najavio je uskoro štampanje prvog časopisa „Nekazano“ – časopisa za književnost i umjetnost napominjući da je ovaj prvi broj namijenjen pokojnom pjesniku i prijatelju Rajku Šćepanoviću iz Podgorice. Obavijestio je prijatelje da je sazano da nas je ovih dana takođe prerano napustio pjesnik Bojan Kasapović, inače član udruženja „Nekazano“.

Za kraj je pročitao pjesmu „Kad se pjesnik i ptica sudare na nebu“namijenjenu Spasoju Komeniću – Zisu, prijatelju Udruženja koji je takođe preminuo ove godine. Napominjući da svoje prijatelje ne smijemo zaboraviti već ih pjesmom čuvati od zaborava.

Druženje je tradicionalno nastavljeno u caffeu „Duklja“ u isprobavanju domaćeg Crmničkog vina iz Godinja, poklon pjesnika Srđana Lekovića.

 

Zoran Todorović

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.